• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept bananen kwarkbrood bakken

Echt Eten Feestelijk Fruit Kerstrecepten Zoet, zoeter, zoetst

Recept bananen kwarkbrood bakken

Pasen kom er weer aan! Dus is het tijd voor wat leuke baksels die het goed doen op de Paas tafel.

Al een hele tijd had ik een fles vanille likeur in de kast staan. Een beetje alcoholist zou mijn kast een walhalla vinden. Allerlei soorten likeuren. Van limoncello tot koffielikeur. Van een bijzondere appel likeur tot een witte chocolade likeur.
En ik drink het niet.

Ik gebruik het alleen om mee te bakken. Ik vind dat bijvoorbeeld rozijnen er een heerlijke smaak van krijgen. Het brengt meer diepgang in de smaak. Mocht u liever geen likeur gebruiken: Vervang het door sinaasappelsap, appelsap of ieder ander sap. En als laatste optie: Water….

Ik week de rozijnen een dag van te voren al. Maar trek er in ieder geval ruim een uur voor uit.

Verder is dit bij uitstek het recept om oude bruine bananen op te maken. Die hebben veel smeer smaak dan de bananen die nog niet zo rijp zijn.

Wijnsteen zorgt voor een mooie hoge rijs. Maar mocht u dat nu niet in huis hebben, vervang dan de wijnsteen met baksoda door 2 theelepels bakpoeder. Misschien wordt het brood dan niet zo heel hoog, maar dat maakt voor de smaak niet uit.

Ook geld dat voor de parelsuiker. Dit kan vervangen worden door gewone suiker. Deze zal iets smelten in de oven, maar ook dat maakt voor de smaak niet uit.

Enfin.

Dit is dan deel één van de Paas recepten. Veel plezier ermee.

PS. Hoeft natuurlijk niet alleen met Pasen. Maar u begrijpt wat ik bedoel….

Recept bananen kwarkbrood bakken

Recept bananen kwarkbrood bakken

Bananen kwarkbrood bakken

Created by Es on 14/03/2016

Recept bananen kwarkbrood bakken Ook lekker:9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag

  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 50m
  • Total Time: 1h 20m
  • Serves: 8
  • Yield: 1 brood
  • Category: Deeg en deegwaren, Lunch recepten, Taart :: Gebak :: Koekjes, Vegetarisch, Zoet brood

Dit heb ik gebruikt:

  • 150 grams rozijnen
  • 80 milliliters vanille likeur
  • 3 grams wijnsteen
  • 3 grams baksoda (natriumbicarbonaat)
  • 250 grams bloem
  • 2 eieren
  • 250 grams kwark
  • 3 bananen (geprakt)
  • 1/4 theelepel zout
  • 50 grams parelsuiker
  • stukje boter om de vorm mee in te vetten

Zo maak ik het:

  • Week de rozijnen in de vanille likeur. Ik doe dit al een dag van te voren. Liever geen alcohol? Week ze dan 30 minuten in heet water.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Meng de bloem wijnsteen en baksoda met de bloem en het beetje zout.
  • In een andere kom de eieren loskloppen met de kwark en de bananen.
  • Bekleed de bodem van een springvorm (doorsnede ongeveer 20 cm) met een stuk bakpapier.
  • Vet de randen van de springvorm goed in met boter.
  • Schep de bloem met het eiermengsel goed door elkaar met de rozijnen. Doe dit met een spatel.
  • Stort het beslag in de springvorm.
  • Bestrooi de bovenkant met de parelsuiker (of gewone suiker).
  • Zet de springvorm in de oven en bak het brood in ongeveer 45 tot 50 minuten gaar.
  • Een prikker die erin gestoken wordt moet er schoon uitkomen.
  • Haal het brood uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
  • Print

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


8 Reacties

« Fonq bloggersevent
Appel kaneel koffiebroodjes recept »

Reacties

  1. Es zegt

    04/04/2016 om 17:30

    Ja he? Hahahahaha ?

  2. Simone | Simone's Kitchen zegt

    04/04/2016 om 11:17

    Lekker receppie hoor.. :))

  3. Es zegt

    25/03/2016 om 16:30

    Hoi Pinzimonio,

    Ik heb het er nu bijgezet…. Sorry!

  4. pinzimonio zegt

    25/03/2016 om 14:37

    Hoi Es,
    Het recept lijkt mij heerlijk!
    Maar wanneer moeten de rozijnen toegevoegd worden?

  5. Es zegt

    15/03/2016 om 12:33

    Dank! Ik voel me ook ‘Paserig’ dit jaar! Hahahahaha ? Zo lekker aan het bakken. ???

  6. Es zegt

    15/03/2016 om 12:26

    Dankjewel Mariska! Dat vind ik leuk om te horen!

  7. Mariska zegt

    15/03/2016 om 12:25

    Wat een geweldig heerlijk recept 😀

  8. Cheese and Chinese zegt

    15/03/2016 om 12:17

    Wat ziet dit er heerlijk uit! Perfect voor Pasen en deze tijd van het jaar, lijkt me!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}