Pasen kom er weer aan! Dus is het tijd voor wat leuke baksels die het goed doen op de Paas tafel.
Al een hele tijd had ik een fles vanille likeur in de kast staan. Een beetje alcoholist zou mijn kast een walhalla vinden. Allerlei soorten likeuren. Van limoncello tot koffielikeur. Van een bijzondere appel likeur tot een witte chocolade likeur.
En ik drink het niet.
Ik gebruik het alleen om mee te bakken. Ik vind dat bijvoorbeeld rozijnen er een heerlijke smaak van krijgen. Het brengt meer diepgang in de smaak. Mocht u liever geen likeur gebruiken: Vervang het door sinaasappelsap, appelsap of ieder ander sap. En als laatste optie: Water….
Ik week de rozijnen een dag van te voren al. Maar trek er in ieder geval ruim een uur voor uit.
Verder is dit bij uitstek het recept om oude bruine bananen op te maken. Die hebben veel smeer smaak dan de bananen die nog niet zo rijp zijn.
Wijnsteen zorgt voor een mooie hoge rijs. Maar mocht u dat nu niet in huis hebben, vervang dan de wijnsteen met baksoda door 2 theelepels bakpoeder. Misschien wordt het brood dan niet zo heel hoog, maar dat maakt voor de smaak niet uit.
Ook geld dat voor de parelsuiker. Dit kan vervangen worden door gewone suiker. Deze zal iets smelten in de oven, maar ook dat maakt voor de smaak niet uit.
Enfin.
Dit is dan deel één van de Paas recepten. Veel plezier ermee.
PS. Hoeft natuurlijk niet alleen met Pasen. Maar u begrijpt wat ik bedoel….
Ja he? Hahahahaha ?
Lekker receppie hoor.. :))
Hoi Pinzimonio,
Ik heb het er nu bijgezet…. Sorry!
Hoi Es,
Het recept lijkt mij heerlijk!
Maar wanneer moeten de rozijnen toegevoegd worden?
Dank! Ik voel me ook ‘Paserig’ dit jaar! Hahahahaha ? Zo lekker aan het bakken. ???
Dankjewel Mariska! Dat vind ik leuk om te horen!
Wat een geweldig heerlijk recept 😀
Wat ziet dit er heerlijk uit! Perfect voor Pasen en deze tijd van het jaar, lijkt me!