• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept bananen kwarkbrood bakken

Echt Eten Feestelijk Fruit Kerstrecepten Zoet, zoeter, zoetst

Recept bananen kwarkbrood bakken

56
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Pasen kom er weer aan! Dus is het tijd voor wat leuke baksels die het goed doen op de Paas tafel.

Al een hele tijd had ik een fles vanille likeur in de kast staan. Een beetje alcoholist zou mijn kast een walhalla vinden. Allerlei soorten likeuren. Van limoncello tot koffielikeur. Van een bijzondere appel likeur tot een witte chocolade likeur.
En ik drink het niet.

Ik gebruik het alleen om mee te bakken. Ik vind dat bijvoorbeeld rozijnen er een heerlijke smaak van krijgen. Het brengt meer diepgang in de smaak. Mocht u liever geen likeur gebruiken: Vervang het door sinaasappelsap, appelsap of ieder ander sap. En als laatste optie: Water….

Ik week de rozijnen een dag van te voren al. Maar trek er in ieder geval ruim een uur voor uit.

Verder is dit bij uitstek het recept om oude bruine bananen op te maken. Die hebben veel smeer smaak dan de bananen die nog niet zo rijp zijn.

Wijnsteen zorgt voor een mooie hoge rijs. Maar mocht u dat nu niet in huis hebben, vervang dan de wijnsteen met baksoda door 2 theelepels bakpoeder. Misschien wordt het brood dan niet zo heel hoog, maar dat maakt voor de smaak niet uit.

Ook geld dat voor de parelsuiker. Dit kan vervangen worden door gewone suiker. Deze zal iets smelten in de oven, maar ook dat maakt voor de smaak niet uit.

Enfin.

Dit is dan deel één van de Paas recepten. Veel plezier ermee.

PS. Hoeft natuurlijk niet alleen met Pasen. Maar u begrijpt wat ik bedoel….

Recept bananen kwarkbrood bakken

Recept bananen kwarkbrood bakken

Bananen kwarkbrood bakken

Created by Es on 14/03/2016

Recept bananen kwarkbrood bakken Ook lekker:9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…Freekeh halloumi tomaten saladeRecept bagels zelf bakkenMilde gele curry met kabeljauw receptBudget maaltijden planning week 48Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteuiSurf and Turf hamburger met krab - Vrijdag VisdagPittige makreel broodjes receptKookboek Delicious Elke dag bijzonder

  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 50m
  • Total Time: 1h 20m
  • Serves: 8
  • Yield: 1 brood
  • Category: Deeg en deegwaren, Lunch recepten, Taart :: Gebak :: Koekjes, Vegetarisch, Zoet brood

Dit heb ik gebruikt:

  • 150 grams rozijnen
  • 50 grams parelsuiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 3 bananen (geprakt)
  • 250 grams kwark
  • 2 eieren
  • 250 grams bloem
  • 3 grams baksoda (natriumbicarbonaat)
  • 3 grams wijnsteen
  • 80 milliliters vanille likeur
  • stukje boter om de vorm mee in te vetten

Zo maak ik het:

  • Week de rozijnen in de vanille likeur. Ik doe dit al een dag van te voren. Liever geen alcohol? Week ze dan 30 minuten in heet water.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Meng de bloem wijnsteen en baksoda met de bloem en het beetje zout.
  • In een andere kom de eieren loskloppen met de kwark en de bananen.
  • Bekleed de bodem van een springvorm (doorsnede ongeveer 20 cm) met een stuk bakpapier.
  • Vet de randen van de springvorm goed in met boter.
  • Schep de bloem met het eiermengsel goed door elkaar met de rozijnen. Doe dit met een spatel.
  • Stort het beslag in de springvorm.
  • Bestrooi de bovenkant met de parelsuiker (of gewone suiker).
  • Zet de springvorm in de oven en bak het brood in ongeveer 45 tot 50 minuten gaar.
  • Een prikker die erin gestoken wordt moet er schoon uitkomen.
  • Haal het brood uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
  • Print

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…
  • Freekeh halloumi tomaten salade
    Freekeh halloumi tomaten salade
  • Recept bagels zelf bakken
    Recept bagels zelf bakken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Zeeduivel met koude mosterdsaus
    Zeeduivel met koude mosterdsaus
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Milde gele curry met kabeljauw recept
    Milde gele curry met kabeljauw recept
  • Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
    Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
  • Recept heek in zwarte bonensaus
    Recept heek in zwarte bonensaus

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

56
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


8 Reacties

« Fonq bloggersevent
Appel kaneel koffiebroodjes recept »

Reacties

  1. Es zegt

    04/04/2016 om 17:30

    Ja he? Hahahahaha ?

  2. Simone | Simone's Kitchen zegt

    04/04/2016 om 11:17

    Lekker receppie hoor.. :))

  3. Es zegt

    25/03/2016 om 16:30

    Hoi Pinzimonio,

    Ik heb het er nu bijgezet…. Sorry!

  4. pinzimonio zegt

    25/03/2016 om 14:37

    Hoi Es,
    Het recept lijkt mij heerlijk!
    Maar wanneer moeten de rozijnen toegevoegd worden?

  5. Es zegt

    15/03/2016 om 12:33

    Dank! Ik voel me ook ‘Paserig’ dit jaar! Hahahahaha ? Zo lekker aan het bakken. ???

  6. Es zegt

    15/03/2016 om 12:26

    Dankjewel Mariska! Dat vind ik leuk om te horen!

  7. Mariska zegt

    15/03/2016 om 12:25

    Wat een geweldig heerlijk recept 😀

  8. Cheese and Chinese zegt

    15/03/2016 om 12:17

    Wat ziet dit er heerlijk uit! Perfect voor Pasen en deze tijd van het jaar, lijkt me!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.855 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    449 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    318 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    154 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    144 x gedeeld
  •  
    Milde gele curry met kabeljauw recept...
    Milde gele curry met kabeljauw recept Deze curry staat binnen een half uurtje op tafel. Niet al te p
    137 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.