Dan ineens is het toch echt gebeurd….
Zonder dat ik het wist had iemand een stuk van de taart gegeten! Meestal wordt hier netjes gevraagd of de het eten dat in de keuken staat ‘al op de foto is geweest’. Of het bordje dat niet bekend voorkomt in de ‘prop kast’ moet.
En dan staat prop in mijn geval ook echt voor ‘proppen’ en niet voor ‘rekwisieten’.
In ieder geval kan ik met een gerust hart zeggen dat hij dus goedgekeurd is.
Deze hartige taart is lekker snel gemaakt. Alleen de oventijd is een half uurtje. De taart doet het prima als lunch of op een tafel met allemaal andere hapjes. En eventueel een grote pan soep.
De pijnboompitje heb ik toegevoegd omdat die nog in de kast lagen. Maar zonder is ook prima. Of strooi nadat de taart gebakken is nog wat gescheurde basilicum blaadjes erover.
Toevallig heb ik deze keer bladerdeeg gebruikt. Maar hij kan ook prima met deeg voor hartige taart gemaakt worden. Alleen duurt dit dan wel langer omdat die bodem eerst blind voorgebakken moet worden.
Voor de tomaatjes heb ik snoep tomaatjes gebruikt. Die zijn lekker zoet en worden nog zoeter in de oven.
Geef een reactie