Iedere drie maanden ploft er een grote doos met heel veel producten op de mat. Deze komen van Kroon op het Werk. Een media- PR bureau dat gespecialiseerd is in eten en drinken. Nou ja, de PR ervan dan.
Alhoewel ik er ook regelmatig lunch en daar is niks mis mee…. Want voordeel van zo’n bureau is natuurlijk dat alle producten eerst uitvoerig getest moeten worden.
Waar ik mij dan gewoon voor laat lenen.
Iemand moet het doen….
De box heet de Foodybox. Deze wordt aan honderd (of zoiets) (Food)bloggers gestuurd. En ik vind het altijd leuk om te zien wat er met al die producten wordt gedaan. Natuurlijk zitten er ook wel eens dingen in die niet direct uitdagen om er iets mee te doen. Maar ik moet zeggen dat deze box weer erg leuk was.
Mijn eerste recept is met de Alpro Soya Cuisine.
Dit is een plantaardige variant op room. Room van melk. Niet dat wij hier thuis een lactose intolerantie hebben. Maar voor die mensen is het een prima uitkomst. En voor mensen die veganistisch willen eten. Ik vond de smaak prima. Ik kon niets anders ontdekken dan met gewone room.
Natuurlijk is de Alpro Soya Cuisine prima te vervangen door gewone room.
Dit recept is lekker snel. Heel prima voor door de week op de drukke dagen. Niks beters dan een grote soeppan vol met soep.
Recept snelle zoete aardappel wortel gember soep

Recept snelle zoete aardappel wortel gember soep
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui grof gehakt
- 1 stengel bleekselderij in stukjes gesneden
- 1 middelgrote zoete aardappel geschild en in stukjes gesneden
- 4 winterwortelen geschild en in stukjes gesneden
- 1 stuk gember duimgroot in dunne plakjes gesneden
- 1 liter groentebouillon zelfgemaakt of van blokjes
- 125 milliliter slagroom + extra om te garneren
Instructies
- Verhit in een grote pan de olijfolie.
- Voeg de ui en bleekselderij toe en bak deze in ongeveer 5 minuten glazig.
- Doe de zoete aardappel, wortel en gember in de pan.
- Schenk de bouillon erbij en laat alles aan de kook komen.
- Draai het vuur dan zacht en leg het deksel erop.
- Kook de groenten in ongeveer 15 minuten gaar. Prik even met een vork in de groenten om te kijken of ze makkelijk stuk gaan, dan zijn ze gaar.
- Giet de( slag)room erbij.
- Pureer de soep met de staafmixer of in een blender.
- Schep de soep in kommen en schenk nog wat (slag)room op de soep.
- Serveer direct.
Mmmmmm ik ga het maken. Prachtige foto ook.