U bent gewaarschuwd. Dit wordt een post die overloopt van ‘moeder trots’.
Dochter kookt tegenwoordig voor haar *de relatie is nog niet gedefinieerd*. (Maar dat terzijde…) En waar ik natuurlijk erg blij van word is dat ze de recepten van het blog van haar moeder haalt.
*zwelgt van trots*
Dat de rest van de dag de Whatsapp roodgloeiend staat?
Tsja, ik heb er alles voor over.
“Mam. Wat is koenjit en nog belangrijker: wáár ligt dat in onze kast?”
“Mam. Rawit, dat kan toch ook wel in plaats van Spaanse peper?”
“Mam. Ik kan alleen mie vinden, wáár is de bami??”
“Mam. 500 gram ongekookte rijst is zeker te veel voor twee?” (Ja, dat is veel te veel voor twee….)
“Mam. Er staan spelfouten in je recepten. Dat is heel slecht. Zo begrijpt écht niemand er iets van hoor!” (Ok, en bedankt….)
En er zijn wat momenten van zelfreflectie:
“Mam. Wanneer je biefstuk doorbakt, dan wordt hij taai joh!”
“Mam. Er liggen twee struiken bleekselderij. Ik dacht namelijk dat twee stengels twee bossen zou zijn. Maar jij krijgt dat wel op he? Toch?”
“Mam. Wanneer je alles van het recept door de helft doet, alleen de honing en de peper niet. Dan is hij scherp en zoet joh!” (Serieus?)
“Mam. Wanneer je rijst kookt moet je een grotere pan hebben dan de rijst die er in past. Die zet uit joh!” (Goh? Echt?)
“Mam. Bami (of was het nu mie?) moet je niet te lang koken en dan willen opbakken. Daar wordt het zompig van….” (Nee, mama welt het vaak gewoon in wat heet water…. Maar dat terzijde….)
“Mam! Hij vond het lekker joh! Volgende week ga ik het weer maken!” (*zwelgt nog eens van trots*)
Het zal allemaal nog wel even duren voordat alles onder de knie is. Waarbij ik me afvraag hoelang dat eigenlijk bij mij heeft geduurd? Of vergeten we onze mislukkingen nu eenmaal gewoon?
Enfin.
Worstjes in een beslag. In Engeland heel normaal. En voor ons, Nederlanders, weer eens iets anders.
Worstjes in deeg uit de oven recept

Worstjes in deeg uit de oven recept
Ingrediënten
- 280 milliliter melk
- 120 gram bloem
- 3 eieren
- 1/4 theelepel zout
- 8 kleine worstjes of 4 grote
- boter of olie om in te bakken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Mix de melk met de bloem en de eieren en het beetje zout tot een vrij dun beslag zonder klontjes.
- Laat het beslag minimaal een half uur staan.
- Verhit wat boter en / of olie in een koekenpan en bak hierin de worstjes rondom bruin. Ze hoeven niet gaar te worden.
- Schenk een flinke scheut olie (of gesmolten boter) in een braadslede (of een cake blik) en zet deze in de oven.
- Wacht tot de olie (of boter) erg heet is.
- Leg dan voorzichtig (!!) de worstjes in de braadslede (of cakeblik) en giet er snel het beslag bij.
- Sluit de deur van de oven en laat alles gaar en bruin bakken in ongeveer 25 tot 30 minuten.
- Serveer direct met bijvoorbeeld aardappelpuree, uienjus en groenten.
Ja he? Ik vind het ook zo leuk! Zo grappig om te zien wat ze dan allemaal ontdekt!
Zou het? Ik ben echt heel benieuwd hoe zich dat gaat ontwikkelen!
Het is echt heel lekker. Een beetje zoals Yorkshire pudding, maar dan met worst erin. Gewoon eens proberen! 🙂
Wat leuk om te lezen! 🙂 En wederom een heerlijk receptje, ik heb zoiets nog nooit eerder gegeten maar het lijkt me erg lekker!
Het koken zit vast in haar genen!
Die Lisa! Hartstikke leuk joh. ?