• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Worstjes in deeg uit de oven recept

Budget Echt Eten Kerstrecepten Rundvlees Varkensvlees

Worstjes in deeg uit de oven recept

U bent gewaarschuwd. Dit wordt een post die overloopt van ‘moeder trots’.

Dochter kookt tegenwoordig voor haar *de relatie is nog niet gedefinieerd*. (Maar dat terzijde…) En waar ik natuurlijk erg blij van word is dat ze de recepten van het blog van haar moeder haalt.
*zwelgt van trots*

Dat de rest van de dag de Whatsapp roodgloeiend staat?
Tsja, ik heb er alles voor over.

“Mam. Wat is koenjit en nog belangrijker: wƔƔr ligt dat in onze kast?”
“Mam. Rawit, dat kan toch ook wel in plaats van Spaanse peper?”
“Mam. Ik kan alleen mie vinden, wƔƔr is de bami??”
“Mam. 500 gram ongekookte rijst is zeker te veel voor twee?” (Ja, dat is veel te veel voor twee….)
“Mam. Er staan spelfouten in je recepten. Dat is heel slecht. Zo begrijpt Ć©cht niemand er iets van hoor!” (Ok, en bedankt….)

En er zijn wat momenten van zelfreflectie:

“Mam. Wanneer je biefstuk doorbakt, dan wordt hij taai joh!”
“Mam. Er liggen twee struiken bleekselderij. Ik dacht namelijkĀ dat twee stengels twee bossen zou zijn. Maar jij krijgt dat wel op he? Toch?”
“Mam. Wanneer je alles van het recept door de helft doet, alleen de honing en de peper niet. Dan is hij scherp en zoet joh!” (Serieus?)
“Mam. Wanneer je rijst kookt moet je een grotere pan hebben dan de rijst die er in past. Die zet uit joh!” (Goh? Echt?)
“Mam. Bami (of was het nu mie?) moet je niet te lang koken en dan willen opbakken. Daar wordt het zompig van….” (Nee, mama welt het vaak gewoon in wat heet water…. Maar dat terzijde….)
“Mam! Hij vond het lekker joh! Volgende week ga ik het weer maken!” (*zwelgt nog eens van trots*)

Het zal allemaal nog wel even duren voordat alles onder de knie is. Waarbij ik me afvraag hoelang dat eigenlijk bij mij heeft geduurd? Of vergeten we onze mislukkingen nu eenmaal gewoon?

Enfin.

Worstjes in een beslag. In Engeland heel normaal. En voor ons, Nederlanders, weer eens iets anders.

Worstjes in deeg uit de oven recept

Worstjes in deeg uit de oven recept

Worstjes in deeg uit de oven recept

Es
Worstjes in beslag uit de oven. Ook wel 'Toad in the hole' genoemd. Weer eens iets anders op tafel. Simpel recept, groots effect.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 35 min
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 280 milliliter melk
  • 120 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1/4 theelepel zout
  • 8 kleine worstjes of 4 grote
  • boter of olie om in te bakken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Mix de melk met de bloem en de eieren en het beetje zout tot een vrij dun beslag zonder klontjes.
  • Laat het beslag minimaal een half uur staan.
  • Verhit wat boter en / of olie in een koekenpan en bak hierin de worstjes rondom bruin. Ze hoeven niet gaar te worden.
  • Schenk een flinke scheut olie (of gesmolten boter) in een braadslede (of een cake blik) en zet deze in de oven.
  • Wacht tot de olie (of boter) erg heet is.
  • Leg dan voorzichtig (!!) de worstjes in de braadslede (of cakeblik) en giet er snel het beslag bij.
  • Sluit de deur van de oven en laat alles gaar en bruin bakken in ongeveer 25 tot 30 minuten.
  • Serveer direct met bijvoorbeeld aardappelpuree, uienjus en groenten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


6 Reacties

« Appel kaneel koffiebroodjes recept
Kookboek Pride and Pudding »

Reacties

  1. Es zegt

    18/03/2016 om 12:21

    Ja he? Ik vind het ook zo leuk! Zo grappig om te zien wat ze dan allemaal ontdekt!

  2. Es zegt

    18/03/2016 om 12:20

    Zou het? Ik ben echt heel benieuwd hoe zich dat gaat ontwikkelen!

  3. Es zegt

    18/03/2016 om 12:20

    Het is echt heel lekker. Een beetje zoals Yorkshire pudding, maar dan met worst erin. Gewoon eens proberen! šŸ™‚

  4. Cheese and Chinese zegt

    17/03/2016 om 19:15

    Wat leuk om te lezen! šŸ™‚ En wederom een heerlijk receptje, ik heb zoiets nog nooit eerder gegeten maar het lijkt me erg lekker!

  5. Anne-Marie zegt

    17/03/2016 om 07:39

    Het koken zit vast in haar genen!

  6. Tessa zegt

    17/03/2016 om 07:21

    Die Lisa! Hartstikke leuk joh. ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 Ā· Divine Theme on Genesis Framework Ā· WordPress Ā· Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}