• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Kookboek Cantina Mexicana

Echt Eten Es vertelt, bespreekt en neemt waar KookBoeken

Kookboek Cantina Mexicana

Vergeet de taco’s met zakjes kruidenmix.
De Mexicaanse keuken heeft zoveel meer te bieden!

Dit boek geeft een keur aan traditionele Mexicaanse gerechten. Ik hou van dit soort keukens. Ze staan bol van pittige sauzen. Zijn vriendelijk voor je portemonnee en zijn kleurrijk met veel groenten.

Het meest leuke aan dit boek vind ik het uitgebreide hoofdstuk met basissauzen, basisdegen en specerijenmixen. Die kun je allemaal maken wanneer er eens genoeg tijd is. Op drukke dagen trek je het uit de vriezer of kast en binnen afzienbare tijd staat er een maaltijd op tafel.

Dit kookboek is er weer één waarbij ik regelmatig dacht: “Dat wil ik een keer maken!”

Kookboek Cantina Mexicana

Kookboek Cantina Mexicana

Het boek zo ingedeeld:

  • Mexi-Markt: De basis & handige recepten. Bouillon, verschillende sauzen, kruidenmixen en natuurlijk chimichurry.
  • Eieren en ontbijt: Veel leuke gerechten met vooral veel fruit. Dat viel mij op.
  • Masa & Street Food: Wie houdt er nu niet van Street Food? Gegrilde mais, carnita’s met varkensvlees en ananas adobosaus en tostada’s.
  • Soep. Nou mag dat voor zichzelf spreken, maar kersensoep met eendcarnita’s? Dat klinkt toch heel erg spannend?
  • Vis en zeevruchten. Een keur aan vis, schelpdieren en wat er nog meer uit de zee komt. Ook veel ceviche recepten. En daar ben ik al heel lang fan van! (Hier staat mijn cheviche die ik ooit kookte op de Taste van Amsterdam)
  • Vlees, moles en BBQ gerechten. Zoals het een Zuid Amerikaans land betaamd: veel vlees. Maar ook octopus, kangoeroe en runderwangen. (Ik moet toch eens naar mijn slager om die runderwangen vragen..)
  • Oergranen & Groenten. Natuurlijk veel bonen en avocado. Maar ook asperges en een caesarsalade met boerenkool.
  • Desserts. Geen kookboek zonder desserts toch? Flauta’s met geitenkaas en gezouten karamel, een chocoladetaart met kersen en chilipeper en ook nog een aantal bijzonder ijsrecepten.
  • Dranken. Ik vermoed dat ze deze beter cocktails hadden kunnen noemen. Maar dat terzijde. Aantrekkelijk cocktails met vooral veel tequila. Heerlijke zomerdrankjes!

Disclaimer: Ik heb dit boek gekregen als recensie exemplaar. Alle meningen zijn die van mijzelf.

Ook lekker:

  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


2 Reacties

« Recept pittige bapao gevuld gestoomd broodje
Weekmenu maaltijden week 16 »

Reacties

  1. Es zegt

    19/04/2016 om 07:59

    Ja! De Zuid Amerikaanse keuken heeft zoveel meer! Gisteren ook weer producten uit Ecuador geproefd. Ook zo lekker!

  2. Mariska zegt

    16/04/2016 om 16:55

    Dit klinkt echt als een boek voor mij, Mexicaans eten vind ik zo onwijs lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}