• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Kookboek Hete kolen

Echt Eten Es vertelt, bespreekt en neemt waar KookBoeken

Kookboek Hete kolen

Hete kolen. Een kookboek voor de BBQ en dan in het bijzonder voor de Kamado. Het boek is geschreven door Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas. Jeroen is eigenaar van ‘het Kookvuur’ een bedrijf dat zich toelegt op het geven van trainingen, demonstraties en workshops met de Kamado.
Leonard is chef-kok en kookt vrijwel dagelijks in zijn restaurant met de Kamado. Ook geeft hij les in ‘buitenkoken’ en op koksopleidingen.

De Kamado zelf is een keramische BBQ die kan grillen, roken, koken en bakken. Nou ja, daar heeft hij wel een mens voor nodig, maar toch. De Kamado kan met kolen of met hout gestookt worden.

Het boek zelf Hete kolen gaat dan ook vooral over het gebruik en de technieken voor deze BBQ. Of dat nu een nadeel of een voordeel is? Ik ben er nog niet over uit. Voordeel: in het bezit van een keramische BBQ is het boek een mooie aanvulling en handleiding om optimaal gebruik te maken van je aanschaf. Nadeel: zonder keramische barbecue zul je bij de recepten af en toe wat moeten improviseren om het gerecht te maken.

Kookboek Hete kolen

Kookboek Hete kolen

Het boek is onderverdeeld in:

  • Voorwoord. In 2014 is al nummer 1 van Hete kolen uitgebracht. Dit boek is ontstaan uit de vraag van lezers om meer recepten. Jeroen en Leonard hebben dus gezocht naar hun ‘evergreens’, gerechten die altijd goed scoorden in het restaurant of op een catering.
  • De Kamado, een korte geschiedenis. Van originele klei-ovens naar een Japanse rijstkoker en een flipperkast verkoper/ importeur die uiteindelijk via een vriend bij de NASA uitkwam om een minder kwetsbaar en lichter soort keramiek te ontwerpen voor deze BBQ.
  • Hoe werkt een Kamado? Doordat de in en uitvoer van lucht regelbaar is, is de temperatuur beter te beheersen. Het keramiek houdt de hitte beter vast en geeft zijn warmte af door straling, contact en conventie.
  • De Kamado in gebruik. Hoe steek je hem aan? Koepel open of dicht? Hoe regel je de temperatuur? En nog meer tips om om te gaan met de barbeque.
  • Technieken om te grillen, roken en bakken. Een uitgebreide uitleg over deze technieken. Met tips.
  • Recepten. Mijn favoriete onderdeel. Vlees, vis, maar ook tagliatelle met geroosterde groenten van de BBQ. Helemaal leuk: briochebrood gevuld met zuurkool en rookworst van de BBQ. En dit recept kan ook prima gewoon in de oven. Of op je eigen BBQ wanneer je daar handigheid in hebt. Ook nog gevulde koeken en speculaas. Ik vond het heel verrassende recepten!
  • Register.
  • Dankwoord en colofon.
  • Legenda.

Disclaimer: Ik kreeg dit boek als recensie exemplaar. Alle meningen zijn die van mijzelf.

Ook lekker:

  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


1 Reactie

« Recept five spices suikerbrood bakken
Weekmenu maaltijden week 17 »

Reacties

  1. Asena zegt

    21/04/2018 om 14:21

    Oh wat een handig boek! zou zeker te pas komen met dit mooie barbecue weer. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}