Kipvleugels.
Ik ben dol op die dingen. Ze zijn aardig voor je portemonnee, snel klaar, lenen zich voor allerlei smaken en ze eten zo gezellig. Wel in gezelschap dat een beetje dicht bij je staat. Dat dan wel weer…
Deze kip is zo krokant dat het lijkt alsof hij gefrituurd is. Maar komt gewoon uit de oven. Frituren is lekker, maar heel mijn huis ruikt dan altijd naar frituur. In de zomer kan in de deur wijd open zetten, dat scheelt al. En in de schuur kan niet want ik bezit namelijk geen frituurpan. Ik doe dat gewoon op gas met een pannetje…
Enfin.
Mocht aan het einde van de baktijd de vleugels nog wat plekjes met bloem hebben. Pak een kwastje en bestrijk die plekjes even. Dan verdwijnen ze als sneeuw voor de zon.
Serveer deze kip uit de oven met een frisse groene salade en wat gebakken aardappelen. Eventueel met wat chilisaus, voor de liefhebber.
[bol_product_links block_id=”bol_571f06d9f19ac_selected-products” products=”9200000026544480″ name=”Frituurpan” sub_id=”Tefal” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Krokante kip uit de oven recept

Krokante kip uit de oven recept
Ingrediënten
- 50 gram bloem
- 1 theelepel cayennepeper
- 2 theelepels witte peper gemalen
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 10 gram zout
- 800 gram kipvleugels
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Meng de bloem, cayennepeper, witte peper, uienpoeder, knoflookpoeder, (gerookte) paprikapoeder en zout door elkaar.
- Bestrooi de kipvleugels royaal met het kruidenmengsel.
- Bekleed een bakblik met een stuk bakpapier.
- Leg de kipvleugels op de bakplaat.
- Schuif het bakblik met kipvleugels in de oven.
- Bak de kipvleugels in ongeveer 40 minuten gaar en krokant.
- Serveer direct of op kamertemperatuur.
Geef een reactie