• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Platbrood pita zelf maken recept

Brood Budget Echt Eten Hapjes en Snacks Kerstrecepten Recepten

Platbrood pita zelf maken recept

Pita broodjes.
Heerlijk met shoarma. Maar ook met kaas en groenten. Of falafel. (Ooit eens gemaakt, nooit op de foto gezet. Dat staat nog steeds op mijn lijst…) Maar serveer ze gerust ook bij curryschotels, stoofschotels of soep.

En ze staan al op mijn blog, maar zoals dat gaat: het recept veranderd wel eens. Want dan heb ik net geen honing in huis. Of gewoon geen zin om honing te gebruiken.

Op een pizzasteen bakken deze broodjes heel goed. Maar is niet persé nodig. Zolang de bakplaat gloeiend heet is, is het ook goed.

De broodjes die overblijven kunnen prima ingevroren worden. Laat ze voor gebruik gewoon ontdooien in het plastic zakje. Voordat ze gevuld worden even een paar minuten in het broodrooster. Daarna kunnen ze ook makkelijker opengesneden worden.

Platbrood pita zelf maken recept

Platbrood pita zelf maken recept

Pita platbrood zelf maken

Created by Es on 08/04/2016

Platbrood pita zelf maken recept

  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 15m
  • Total Time: 45m
  • Yield: 8 pitabroodjes
  • Category: Bijgerechten, Brood en Broodjes, Deeg en deegwaren

Dit heb ik gebruikt:

  • 500 grams bloem
  • 320 grams water (Let op! In grammen!)
  • 7 grams gist (korrels, geen verse)
  • 30 grams suiker
  • 8 grams zout
  • 30 grams olijfolie

Zo maak ik het:

  • Meng bloem, water, gist, suiker en het zout door elkaar tot een een bal vormt.
  • Voeg het zout en de olijfolie toe en blijf kneden.
  • Kneed tot het deeg niet meer echt plakt. Blijft het heel plakkerig? Voeg dan nog een beetje bloem toe.
  • Vet een kom in met olie en leg het deeg erin.
  • Keer het deeg een keer zodat alle kanten bedekt is met wat olie.
  • Dek de kom af met vershoudfolie of een douchemuts.
  • Laat het ongeveer 45 minuten rijzen (of tot het 2 x zo groot is geworden. (Dit ligt aan de temperatuur van de ruimte)
  • Verwarm de oven voor. Het liefst zo heet als de oven kan. Meestal is dit rond de 250 graden.
  • In het bezit van een pizzasteen? Laat deze in de oven heet worden.
  • Geen pizzasteen? Laat de bakplaat in de oven, zodat deze ook heel heet wordt.
  • Haal het deeg uit de kom en verdeel het in 8 gelijke stukken. (Ik weeg het deeg en deel het door 8. Zo weet ik precies hoeveel gram de stukjes deeg moeten wegen)
  • Bol de stukjes deeg op zodat het mooie bolletjes worden.
  • Strooi een beetje bloem op het werkvlak om plakken te voorkomen.
  • Rol nu de bolletjes deeg uit tot ze ongeveer 14 centimeter in doorsnede zijn.
  • Soms gaat het uitrollen wat lastig en veert het deeg steeds terug. Laat het deeg dan even met rust en rol een ander stukje deeg uit.
  • Bak nu de broodjes in de hete oven af.
  • De broodjes zullen opbollen na een paar minuten. Hou ze dan in de gaten, zodra er goudbruine plekken opkomen zijn ze klaar.
  • Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Serveer ze met vulling naar keuze. Of snij ze in puntjes en serveer ze bij andere hapjes.
  • Print
(Visited 35 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


3 Reacties

« Dirty Chai thee van Celestial
Weekmenu maaltijden week 15 »

Reacties

  1. Es zegt

    12/04/2016 om 11:54

    Hi Rowan,

    Ik vind ze echt veel lekkerder dan uit een pakje. Deze zijn zachter en meer broodachtig. Die uit plastic zijn net karton…
    Als ik ze niet zelf maak, dan haal ik eerder een Turks brood bij de Turkse bakker.

  2. Rowan - sillysis.nl zegt

    12/04/2016 om 10:40

    Wat leuk om zelf te maken! Veel leuker dan uit een pakje! 😉 en vast ook veel lekkerder!

Trackbacks

  1. Pita Kip Gyros met Feta Frietjes - I am Cooking with Love schreef:
    10/02/2017 om 07:03

    […] het rijzen enzo. Daarom maak ik die vaak alvast in de ochtend. Ik gebruikte voor de pita het recept van Es’ Factory. Die zijn gewoon lekker. Het recept maakt 6 pita’s maar de hoeveelheid […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}