Pita broodjes.
Heerlijk met shoarma. Maar ook met kaas en groenten. Of falafel. (Ooit eens gemaakt, nooit op de foto gezet. Dat staat nog steeds op mijn lijst…) Maar serveer ze gerust ook bij curryschotels, stoofschotels of soep.
En ze staan al op mijn blog, maar zoals dat gaat: het recept veranderd wel eens. Want dan heb ik net geen honing in huis. Of gewoon geen zin om honing te gebruiken.
Op een pizzasteen bakken deze broodjes heel goed. Maar is niet persé nodig. Zolang de bakplaat gloeiend heet is, is het ook goed.
De broodjes die overblijven kunnen prima ingevroren worden. Laat ze voor gebruik gewoon ontdooien in het plastic zakje. Voordat ze gevuld worden even een paar minuten in het broodrooster. Daarna kunnen ze ook makkelijker opengesneden worden.
Hi Rowan,
Ik vind ze echt veel lekkerder dan uit een pakje. Deze zijn zachter en meer broodachtig. Die uit plastic zijn net karton…
Als ik ze niet zelf maak, dan haal ik eerder een Turks brood bij de Turkse bakker.
Wat leuk om zelf te maken! Veel leuker dan uit een pakje! 😉 en vast ook veel lekkerder!