• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept five spices suikerbrood bakken

Brood Budget Echt Eten Feestelijk Hapjes en Snacks Kerstrecepten Lunch Zoet, zoeter, zoetst

Recept five spices suikerbrood bakken

53
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Af en toe kijk ik in mijn kast(en) om te kijken wat er ook allemaal weer staat…. Dat is soms echt nodig. Maar het brengt me soms ook op leuke recepten. Zoals deze.

Parelsuiker vond ik bij de Aldi. Het lag in de schappen tijdens kerst geloof ik. Na oud en nieuw lag het er nog steeds. Alleen wel voor een vierde van de prijs….
Het is een speciaal soort suiker waarmee gebakken kan worden. Het is ook verkrijgbaar bij de natuurwinkel.
Of probeer het eens bij een molen.

Five spices is gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt. Het is een kruidige, licht zoet mengsel van anijszaad, venkelzaad, kaneel, peper en kruidnagel. Je kan er mee koken, maar ik besloot om het door dit suikerbrood te doen. En het was verrassend lekker!

Of het echt heeft gescheeld in mijn kast qua ruimte? Nou, dat ene theelepeltje…

Verder heb je extra nodig: een bakblik.

Recept five spices suikerbrood bakken

Recept five spices suikerbrood bakken

Recept vijf kruiden suikerbrood bakken

Created by Es on 19/04/2016

Zoet kruidig suikerbrood bakken recept Ook lekker:9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…Midden oosterse gestoofde ossenstaart receptLa Lotteria in AmsterdamFreekeh halloumi tomaten saladeRecept bagels zelf bakkenMilde gele curry met kabeljauw receptRecept veganistische mayonaiseBudget maaltijden planning week 48Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui

  • Prep Time: 25m
  • Cook Time: 30m
  • Total Time: 1h 40m
  • Yield: 1 suikerbrood
  • Category: Brood en Broodjes, Deeg en deegwaren, Taart :: Gebak :: Koekjes, Zoet brood

Dit heb ik gebruikt:

  • 160 grams parelsuiker (plus wat extra voor de bovenkant van het brood)
  • 50 grams zachte roomboter
  • 10 grams zout
  • 7 grams gist
  • 300 grams melk
  • 500 grams bloem
  • 1 theelepel five spices
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 grams boter
  • 2 eetlepels melk of slagroom om het brood mee te bestrijken

Zo maak ik het:

  • Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron.
  • Meng de parelsuiker, kaneel en five spices door de gesmolten boter. Roer alles goed door elkaar en zet weg tot later gebruik.
  • Kneed van de bloem, melk, gist en zout een soepel deeg. Dit kan op de hand of met een machine.
  • Kneed dat beetje bij beetje de boter door het deeg.
  • Leg het deeg weg in een kom, ingevet met wat olie, dek af en laat 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
  • Neem het deeg uit de kom en druk het plat.
  • Maak er een rechthoekige lap van. Ongeveer 30 cm bij 20 cm.
  • Verdeel het parelsuiker-boter-kruiden mengsel over de deeglap.
  • Vouw de rechterkant 1/3 over de vulling.
  • Vouw de linkerkant ook naar binnen. Zoiets als een envelop.
  • Druk het deeg nu voorzichtig weer plat(ter).
  • Rol nu het deeg (van je af) strak op tot een brood.
  • Vet een cakeblik ruim in met boter.
  • Leg het brood erin met de naad naar beneden.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Laat het brood nog 30 minuten rijzen.
  • Bestrijk het brood aan de bovenkant met wat melk of slagroom en strooi er nog wat parelsuiker over.
  • Zet het brood in de oven en bak het brood goudbruin en gaar in ongeveer 25- 30 minuten.
  • Stort het brood direct uit de oven op een plank. Kijk uit heet! Want er kan wat gesmolten suiker uitlopen!
  • Leg het brood op een rooster om helemaal af te koelen.
  • Serveer met wat boter.
  • Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron.
  • Meng de parelsuiker, kaneel en five spices door de gesmolten boter. Roer alles goed door elkaar en zet weg tot later gebruik.
  • Kneed van de bloem, melk, gist en zout een soepel deeg. Dit kan op de hand of met een machine.
  • Kneed dat beetje bij beetje de boter door het deeg.
  • Leg het deeg weg in een kom, ingevet met wat olie, dek af en laat 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
  • Neem het deeg uit de kom en druk het plat.
  • Maak er een rechthoekige lap van. Ongeveer 30 cm bij 20 cm.
  • Verdeel het parelsuiker-boter-kruiden mengsel over de deeglap.
  • Vouw de rechterkant 1/3 over de vulling.
  • Vouw de linkerkant ook naar binnen. Zoiets als een envelop.
  • Druk het deeg nu voorzichtig weer plat(ter).
  • Rol nu het deeg (van je af) strak op tot een brood.
  • Vet een cakeblik ruim in met boter.
  • Leg het brood erin met de naad naar beneden.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Laat het brood nog 30 minuten rijzen.
  • Bestrijk het brood aan de bovenkant met wat melk of slagroom en strooi er nog wat parelsuiker over.
  • Zet het brood in de oven en bak het brood goudbruin en gaar in ongeveer 25- 30 minuten.
  • Stort het brood direct uit de oven op een plank. Kijk uit heet! Want er kan wat gesmolten suiker uitlopen!
  • Leg het brood op een rooster om helemaal af te koelen.
  • Serveer met wat boter.
  • Print

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…
  • Recept rendang van Es
    Recept rendang van Es
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Budget maaltijdenplanning week 49
    Budget maaltijdenplanning week 49
  • Freekeh halloumi tomaten salade
    Freekeh halloumi tomaten salade
  • Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
    Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
  • Recept heek in zwarte bonensaus
    Recept heek in zwarte bonensaus
  • La Lotteria in Amsterdam
    La Lotteria in Amsterdam
  • Recept pittige biefstuk wraps
    Recept pittige biefstuk wraps

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

53
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


6 Reacties

« Weekmenu maaltijden week 16
Kookboek Hete kolen »

Reacties

  1. Es zegt

    27/04/2016 om 18:21

    Zoooooo 1999 is ook prima! En ik hoor het graag! X

  2. Ingeborg zegt

    27/04/2016 om 18:19

    Hij zit in de broodbakmachine (zelf kneden is zooo 1999). Ik laat het weten!

  3. Es zegt

    21/04/2016 om 10:14

    Dat is dan al een theelepel minder! Net zoals hier. Ik vind het ook lastige kruiden om mee te werken… Soms wat op kip en verder dan dat kwam ik ook niet… 🙂

  4. Cheese and Chinese zegt

    21/04/2016 om 09:41

    Hier staat al tijden 5 kruidenpoeder in de kast, waar we nog niks mee gedaan hebben. Erg leuk idee voor een eerste keer 🙂

  5. Es zegt

    20/04/2016 om 18:55

    Oh Oh. Er is iets misgegaan? Ik kijk morgen. Ben net thuis!! XXX

  6. Ingeborg zegt

    20/04/2016 om 08:51

    Ah, je moet alles twee keer doen….. 😉

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.852 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    426 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    313 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    143 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.