• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Recept hazelnoten chocolade pavlova

Echt Eten Feestelijk Recepten Vegetarisch Zoet, zoeter, zoetst

Recept hazelnoten chocolade pavlova

Recept hazelnoten chocolade pavlova.
Afgelopen week heb ik eens mijn foto’s doorgespit. Want ik heb wat gekookt, maar sommige foto’s bleven liggen. Te druk en na een tijdje vergeten. Overigens zal ik u de foto’s voor kerst en oud en nieuw nog wel even besparen. Die komen over een maand of zeven wel eens online.

Deze pavlova heb ik ook weer samen met Simone gemaakt. Simone houdt van zoet. En, niet onbelangrijk, dit soort dingen staan nu eenmaal leuker op de foto dan een stoofschotel. In het begin had ik dat allemaal niet zo door en riep van alles wat we konden maken. Nu ben ik er aan gewend en bedenk me eerst of het wel door de ballotagecommissie (lees: Simone met haar scherpe oog) komt.

Waarom ik ook weet dat deze bij Simone gemaakt is: ik heb van mijn leven nog nooit cacaonibs in huis gehaald. Ik zou niet eens weten waar ik ze zou kunnen kopen. Online, dat zal wel gaan denk ik.

Enfin.

Ondanks dat deze op een plank ligt, want er was nóg een pavlova en ja, die lag er al op he? Vind ik het altijd heel feestelijk staan wanneer je hem serveert op een mooi taartplateau. En om hem te maken hoeven we heus niet te wachten op kerst, Pasen of andere feestdagen. Het leven is te leuk en dat mag gerust vaker gevierd worden.

Want moeilijk om te maken is het niet. Alleen de oventijd is wat langer. Wanneer de pavlova klaar is kan hij 3 dagen bewaard worden in een luchtdichte door. Vlak voor het serveren pas de slagroom, hazelnoten en ganache erover doen. Anders wordt hij te zacht.

Voor het afwerken met de ganache zijn er ook speciale mini spuitzakken met afsluitbaar mondje.

Recept hazelnoten chocolade pavlova

Recept hazelnoten chocolade pavlova

Hazelnoten chocolade pavlova

Created by Es on 11/04/2016

Recept hazelnoten chocolade pavlova Ook lekker:Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 45m
  • Total Time: 1h
  • Serves: 4
  • Category: Desserts, Taart :: Gebak :: Koekjes

Dit heb ik gebruikt:

  • 2 eiwitten
  • snuf zout
  • 8 grams maizena
  • 1 theelepel citroensap
  • 80 grams suiker
  • 30 grams hazelnoten, geroosterd en gehakt (plus wat extra voor decoratie)
  • 40 grams cacaonibs
  • 100 milliliters slagroom
  • 100 grams pure chocolade
  • 200 milliliters slagroom, eventueel met wat (vanille)suiker

Voor de Ganache

    Voor de garnering van de pavlova

      Zo maak ik het:

      • Verwarm de oven voor op 150˚Celsius.
      • Klop in een schone schaal met schone gardes de eiwitten een beetje stijf.
      • Voeg dan de maizena (gezeefd), het citroensap, het zout en de suiker erbij.
      • Klop nu door tot je stijve pieken kunt maken van het eiwit.
      • Vouw met een spatel voorzichtig de gehakte hazelnoten en de cacaonibs erdoor.
      • Teken met een pen een cirkel op een stuk bakpapier. Ik gebruik hier een bord voor. (Bord op papier en omtrekken met pen)
      • Verdeel het stijf geslagen eiwit in het getekende rondje. Zorg dat het over ongeveer even dik is. Maar trek \'her en der\' wat pieken in het eiwit.
      • Zet de pavlova in de oven en draai de temperatuur meteen terug naar 120˚Celsius.
      • Kijk na 45 minuten of de pavlova gaar is en niet te bruin wordt.
      • De buitenkant moet stevig aanvoelen. In het midden mag het iets minder stevig zijn.
      • Is de buitenkant nog niet stevig? Laat hem dan nog 10 minuten in de oven staan. Begint de pavlova iets te donker te kleuren? Zet de oven op 100 graden Celsius.
      • Zodra de pavlova klaar is kan hij afkoelen in de oven met de deur op een kier.
      • Eenmaal afgekoeld voorzichtig van de bakplaat halen en op een mooie schaal leggen.

      Ganache maken

      • Maak de ganache door de slagroom in een steelpannetje te verwarmen tot hij tegen de kook aan is.
      • Draai het vuur uit en voeg de chocolade toe. Laat de chocolade onder voortdurend roeren smelten in de slagroom.
      • Doe de ganache in een spuitzak of een diepvrieszakje waar je het puntje vanaf kan knippen.
      • Klop de andere 200 milliliter slagroom stijf met eventueel wat (vanille)suiker.

      Garneren

      • Bedek de bovenkant van je meringue met de slagroom.
      • Bestrooi met de achtergehouden extra hazelnoten.
      • Knip een klein puntje van de spuitzak of diepvrieszak en trek strepen ganache over de pavlova.
      • Print

       

      Ook lekker:

      • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
        Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
      • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
        Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
      • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
        Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
      • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
        9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
      • Spaghetti met gerookte haring en citroen
        Spaghetti met gerookte haring en citroen
      • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
        9 snacks voor kerst om zelf te maken
      • Privacyverklaring
        Privacyverklaring
      • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
        11 groentegerechten voor het kerstdiner
      • Rode bieten pasta zelf maken
        Rode bieten pasta zelf maken

      Deel dit op:

      • Facebook
      • Twitter
      • Pinterest
      • Meer
      • Print
      • E-mail
      • Tumblr

      Gerelateerd


      2 Reacties

      « Retro recept ham mousse zelf maken
      Broodje ei bakken voor Moederdag »

      Reacties

      1. Es zegt

        12/04/2016 om 07:33

        Ik denk het wel. Ik heb het nog nooit gemaakt met suiker vervangers. Ik weet niet hoe het eiwit zich daarin houdt. Ik wil het wel eens voor je proberen. Ik zou dan de eiwitten uit pak van de Sligro gebruiken. Die zijn stabieler.

      2. anita zegt

        12/04/2016 om 07:16

        Ohhhh water in mijn mond. Zou je dit ook met suiker vervanger kunnen maken?

      Geef een antwoord

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

      Rating recept




      Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

      Welkom!

      Welkom bij Es' Factory!
      Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

      Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

      Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

      Abonnement op dit blog?

      Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

      Voeg je bij 2.872 andere abonnees

      Budget!

      Spaghetti met gerookte haring en citroen

      Spaghetti met gerookte haring en citroen

      Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

      Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

      Categorieen

      Bloglovin

      Lid van:

      mytastenld.com

      FoodGawker

      My foodgawker gallery

      Op datum

      Hapjes om niet te missen

      Snack dip met makreel #vetgoed

      Snack dip met makreel #vetgoed

      9 snacks voor kerst om zelf te maken

      9 snacks voor kerst om zelf te maken

      Volg mij op Facebook

      Volg mij op Facebook

      Latest and greatest

      Spaghetti met gerookte haring en citroen

      Spaghetti met gerookte haring en citroen

      Snack dip met makreel #vetgoed

      Snack dip met makreel #vetgoed

      Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

      Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

      Peperkoek huisje zelf maken

      Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

      9 snacks voor kerst om zelf te maken

      9 snacks voor kerst om zelf te maken

      Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

      Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

      Beheer cookie toestemming
      Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
      Functioneel Altijd actief
      De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
      Voorkeuren
      De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
      Statistieken
      De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
      Marketing
      De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
      Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
      Bekijk voorkeuren
      {title} {title} {title}