Recept hazelnoten chocolade pavlova.
Afgelopen week heb ik eens mijn foto’s doorgespit. Want ik heb wat gekookt, maar sommige foto’s bleven liggen. Te druk en na een tijdje vergeten. Overigens zal ik u de foto’s voor kerst en oud en nieuw nog wel even besparen. Die komen over een maand of zeven wel eens online.
Deze pavlova heb ik ook weer samen met Simone gemaakt. Simone houdt van zoet. En, niet onbelangrijk, dit soort dingen staan nu eenmaal leuker op de foto dan een stoofschotel. In het begin had ik dat allemaal niet zo door en riep van alles wat we konden maken. Nu ben ik er aan gewend en bedenk me eerst of het wel door de ballotagecommissie (lees: Simone met haar scherpe oog) komt.
Waarom ik ook weet dat deze bij Simone gemaakt is: ik heb van mijn leven nog nooit cacaonibs in huis gehaald. Ik zou niet eens weten waar ik ze zou kunnen kopen. Online, dat zal wel gaan denk ik.
Enfin.
Ondanks dat deze op een plank ligt, want er was nóg een pavlova en ja, die lag er al op he? Vind ik het altijd heel feestelijk staan wanneer je hem serveert op een mooi taartplateau. En om hem te maken hoeven we heus niet te wachten op kerst, Pasen of andere feestdagen. Het leven is te leuk en dat mag gerust vaker gevierd worden.
Want moeilijk om te maken is het niet. Alleen de oventijd is wat langer. Wanneer de pavlova klaar is kan hij 3 dagen bewaard worden in een luchtdichte door. Vlak voor het serveren pas de slagroom, hazelnoten en ganache erover doen. Anders wordt hij te zacht.
Voor het afwerken met de ganache zijn er ook speciale mini spuitzakken met afsluitbaar mondje.
Recept hazelnoten chocolade pavlova
Ik denk het wel. Ik heb het nog nooit gemaakt met suiker vervangers. Ik weet niet hoe het eiwit zich daarin houdt. Ik wil het wel eens voor je proberen. Ik zou dan de eiwitten uit pak van de Sligro gebruiken. Die zijn stabieler.
Ohhhh water in mijn mond. Zou je dit ook met suiker vervanger kunnen maken?