• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept pittige bapao gevuld gestoomd broodje

Brood Budget Echt Eten Gevogelte Hapjes en Snacks Kerstrecepten Kliekjes Lunch Wereldgerechten

Recept pittige bapao gevuld gestoomd broodje

138
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Bapao-trauma.
In mijn wereld bestaat die. Het is een zwart gat met hevige emoties.
En daar ga je niet zomaar weer naar terug.
Dat vergt kracht, moed en doorzettingsvermogen.
En natuurlijk een grote dosis lef.

U moet namelijk weten dat mijn eerste stappen in nieuwe gerechten in de keuken ook zeker niet altijd over rozen gaat. Er gaat regelmatig wat mis. Soms kan ik van een donkerbruin randje nog keihard roepen dat het ‘rustiek’ is. Maar soms is het niet meer te redden….

Mijn eerste bapao’s dus ook. Bij het rijzen in de stoomkoker (mijn oude) had het deeg zich door de gaatjes van de bodem geperst. Eindresultaat: broodjes zonder onderkant met de vulling in de pan. Laten we zeggen dat het hele idee van een gevuld broodje de plank compleet mis geslagen had. Ja, het kapje was leuk en redelijk om te zien. Maar de vulling maakt toch wel hĂ©t broodje….

Een keer (daar zat een lange tijd tussen) was ik zo slim om ze op stukjes bakpapier te leggen. Deeg kon zich niet meer in de gaatjes persen.
Heel goed.
Heel goed.
Heel goed bedacht Es.

Broodjes uit de stoomkoker.
Prima.
Ik laat ze afkoelen en ben in een uitgelaten stemming.
Voor even.
Want eenmaal terug naar het aanrecht zakte mijn stemming in. De bovenkant van de broodjes hadden een soort van pokdalig en rimpelig velletje gevormd…. De smaak was verder prima, maar ja, ik wil graag zo’n mooi broodje.
Gewoon.
Het oog wil ook wat.

Vorige week maakte ik ze weer. Want nu staat mijn stoomkoker van Magimix in de keuken. Dat mĂłet toch goed gaan? Ik legde er expres geen bakpapier onder, want ik ging er gewoon van uit dat het goed zou gaan. En voor het deeg gebruikte ik een deel rijstmeel.

Resultaat?
Genezen van het trauma.
Zwart gat vol heftige emoties is verdwenen.
Lang leve een leven vol met bapao’s!

Deze keer geen deeg dat zich door de gaatjes had geperst. Waarschijnlijk omdat de stoomkoker heel snel heet wordt. Geen pokdalige bovenkant. Waarschijnlijk door het gebruik van rijstmeel.
Hiep hiep hoera!

Deze vulling heb ik speciaal gemaakt voor de bapao. Maar restje ajam ketjap of pittige speklapjes over? Stop het in een bapao. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je gooit niks weg.

Niet helemaal zeker of het deeg in de gaatjes van de bodem gaat zitten? Leg er een stukje bakpapier onder.

Recept pittige bapao gevuld gestoomd broodje

Recept pittige bapao gevuld gestoomd broodje

Recept pittige bapao gevuld gestoomd broodje
 
Bewaar Print
Voorbereiden:
20 minuten
Kooktijd:
40 minuten
Totale tijd:
1 uur
 
Gestoomde witte broodjes met een vulling van kip en specerijen.
Auteur: Es
Recept soort: Snacks :: Hapjes
Keuken: Indonesische
Serves: 12 broodjes bapao
Wat ik heb gebruikt:
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel palmsuiker (of neem bruine suiker)
  • 1 theelepel sesamolie,
  • 1 teen knoflook, door de pers of heel fijn gesneden
  • 1 rode peper (rawit), heel fijn gesneden
  • 1 groene peper (rawit), heel fijn gesneden
  • 2 blaadjes daun salam (of neem laurierblad)
  • 1 ui, in kleine stukjes gesneden
  • 3 kippenbouten, gaar gekookt in wat bouillon van blokje
  • 10 gram zout
  • 7 gram gist
  • 320 gram water
  • 100 gram rijstebloem
  • 400 gram patentbloem
  • 3 eetlepels ketjap manis
Zo maak ik het:
  1. Deeg maken:
  2. Maak een soepel deeg van de patentbloem, rijstemeel, gist, zout en water.
  3. Vorm een bol van het deeg en leg het in een ingevette schaal en dek het af met een stuk plastic of een theedoek.
  4. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen of tot het dubbel zo groot is gerezen.
  5. Vulling maken:
  6. Kook de kippenbouten in een pannetje met water en 1 of 2 bouillonblokjes gaar. (Ongeveer 30 minuten.)
  7. Haal ze uit de pan en leg ze in een schaal om af te koelen.
  8. Bak ondertussen de ui met de gember, pepers, daun salam en knoflook op zacht vuur.
  9. Haal het vlees van de botjes en gooi de botjes weg. (Of vries ze in om later bouillon van te maken)
  10. Doet het vlees bij de ui, gember en knoflook.
  11. Schep twee soeplepels van de bouillon in de pan met kip en laat dit zachtjes pruttelen tot het vocht verdampt is.
  12. Voeg de ketjap, sesamolie en palmsuiker toe en roer tot de suiker is opgelost.
  13. De vulling is klaar wanneer er bijna geen vocht meer in de pan zit. Draai dan het vuur uit en laat wat afkoelen.
  14. Maken van de bapao:
  15. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken.
  16. Maak van ieder stukje deeg een mooi bolletje.
  17. Strooi een klein beetje bloem op het werkvlak om plakken te voorkomen.
  18. Druk het bolletje plat en leg er een deel van de vulling in.
  19. Knijp met je vingers het deeg om de vulling heen. Zorg dat alle naden goed dicht zitten, anders loopt de vulling eruit.
  20. Leg het broodje op de naadkant in de stoomkoker.
  21. Ga zo door tot alles stukjes deeg op zijn.
  22. Zet de stoomkoker aan en zet de timer op 40 minuten.
  23. Na veertig minuten zijn ze klaar.
3.5.3226

 

 

Ook lekker:

  • Budget maaltijden planning week 46
    Budget maaltijden planning week 46
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
    Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
  • Chocolade broodjes met Ben en Jerry's ijs
    Chocolade broodjes met Ben en Jerry's ijs
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…
  • Pittige makreel broodjes recept
    Pittige makreel broodjes recept
  • Budget maaltijden planning week 47
    Budget maaltijden planning week 47
  • Recept rendang van Es
    Recept rendang van Es

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept pittige bapao gevuld gestoomd broodje
Es' Factory
Gepost op
2016-04-15
Voorbereidingstijd
0H20M
Kook tijd
0H40M
Totale tijd
1H0M
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
138
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


Reageer

« Broodje ei bakken voor Moederdag
Kookboek Cantina Mexicana »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Stem op dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.855 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    449 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    318 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    154 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    144 x gedeeld
  •  
    Milde gele curry met kabeljauw recept...
    Milde gele curry met kabeljauw recept Deze curry staat binnen een half uurtje op tafel. Niet al te p
    137 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.