• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept pittige bapao gevuld gestoomd broodje

Brood Budget Echt Eten Gevogelte Hapjes en Snacks Kerstrecepten Kliekjes Lunch Wereldgerechten

Recept pittige bapao gevuld gestoomd broodje

Bapao-trauma.
In mijn wereld bestaat die. Het is een zwart gat met hevige emoties.
En daar ga je niet zomaar weer naar terug.
Dat vergt kracht, moed en doorzettingsvermogen.
En natuurlijk een grote dosis lef.

U moet namelijk weten dat mijn eerste stappen in nieuwe gerechten in de keuken ook zeker niet altijd over rozen gaat. Er gaat regelmatig wat mis. Soms kan ik van een donkerbruin randje nog keihard roepen dat het ‘rustiek’ is. Maar soms is het niet meer te redden….

Mijn eerste bapao’s dus ook. Bij het rijzen in de stoomkoker (mijn oude) had het deeg zich door de gaatjes van de bodem geperst. Eindresultaat: broodjes zonder onderkant met de vulling in de pan. Laten we zeggen dat het hele idee van een gevuld broodje de plank compleet mis geslagen had. Ja, het kapje was leuk en redelijk om te zien. Maar de vulling maakt toch wel hét broodje….

Een keer (daar zat een lange tijd tussen) was ik zo slim om ze op stukjes bakpapier te leggen. Deeg kon zich niet meer in de gaatjes persen.
Heel goed.
Heel goed.
Heel goed bedacht Es.

Broodjes uit de stoomkoker.
Prima.
Ik laat ze afkoelen en ben in een uitgelaten stemming.
Voor even.
Want eenmaal terug naar het aanrecht zakte mijn stemming in. De bovenkant van de broodjes hadden een soort van pokdalig en rimpelig velletje gevormd…. De smaak was verder prima, maar ja, ik wil graag zo’n mooi broodje.
Gewoon.
Het oog wil ook wat.

Vorige week maakte ik ze weer. Want nu staat mijn stoomkoker van Magimix in de keuken. Dat móet toch goed gaan? Ik legde er expres geen bakpapier onder, want ik ging er gewoon van uit dat het goed zou gaan. En voor het deeg gebruikte ik een deel rijstmeel.

Resultaat?
Genezen van het trauma.
Zwart gat vol heftige emoties is verdwenen.
Lang leve een leven vol met bapao’s!

Deze keer geen deeg dat zich door de gaatjes had geperst. Waarschijnlijk omdat de stoomkoker heel snel heet wordt. Geen pokdalige bovenkant. Waarschijnlijk door het gebruik van rijstmeel.
Hiep hiep hoera!

Deze vulling heb ik speciaal gemaakt voor de bapao. Maar restje ajam ketjap of pittige speklapjes over? Stop het in een bapao. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je gooit niks weg.

Niet helemaal zeker of het deeg in de gaatjes van de bodem gaat zitten? Leg er een stukje bakpapier onder.

Recept pittige bapao gevuld gestoomd broodje

Recept pittige bapao gevuld gestoomd broodje

Recept pittige bapao gevuld gestoomd broodje

Es
Gestoomde witte broodjes met een vulling van kip en specerijen.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 1 uur
Gang Snacks :: Hapjes
Keuken Indonesische
Porties 12 broodjes bapao

Ingrediënten
  

  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel palmsuiker of neem bruine suiker
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 teen knoflook door de pers of heel fijn gesneden
  • 1 rode peper rawit, heel fijn gesneden
  • 1 groene peper rawit, heel fijn gesneden
  • 2 blaadjes daun salam of neem laurierblad
  • 1 ui in kleine stukjes gesneden
  • 3 kippenbouten gaar gekookt in wat bouillon van blokje
  • 10 gram zout
  • 7 gram gist
  • 320 gram water
  • 100 gram rijstebloem
  • 400 gram patentbloem
  • 3 eetlepels ketjap manis

Instructies
 

  • Deeg maken:
  • Maak een soepel deeg van de patentbloem, rijstemeel, gist, zout en water.
  • Vorm een bol van het deeg en leg het in een ingevette schaal en dek het af met een stuk plastic of een theedoek.
  • Laat het deeg ongeveer een uur rijzen of tot het dubbel zo groot is gerezen.
  • Vulling maken:
  • Kook de kippenbouten in een pannetje met water en 1 of 2 bouillonblokjes gaar. (Ongeveer 30 minuten.)
  • Haal ze uit de pan en leg ze in een schaal om af te koelen.
  • Bak ondertussen de ui met de gember, pepers, daun salam en knoflook op zacht vuur.
  • Haal het vlees van de botjes en gooi de botjes weg. (Of vries ze in om later bouillon van te maken)
  • Doet het vlees bij de ui, gember en knoflook.
  • Schep twee soeplepels van de bouillon in de pan met kip en laat dit zachtjes pruttelen tot het vocht verdampt is.
  • Voeg de ketjap, sesamolie en palmsuiker toe en roer tot de suiker is opgelost.
  • De vulling is klaar wanneer er bijna geen vocht meer in de pan zit. Draai dan het vuur uit en laat wat afkoelen.
  • Maken van de bapao:
  • Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken.
  • Maak van ieder stukje deeg een mooi bolletje.
  • Strooi een klein beetje bloem op het werkvlak om plakken te voorkomen.
  • Druk het bolletje plat en leg er een deel van de vulling in.
  • Knijp met je vingers het deeg om de vulling heen. Zorg dat alle naden goed dicht zitten, anders loopt de vulling eruit.
  • Leg het broodje op de naadkant in de stoomkoker.
  • Ga zo door tot alles stukjes deeg op zijn.
  • Zet de stoomkoker aan en zet de timer op 40 minuten.
  • Na veertig minuten zijn ze klaar.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

Ook lekker:

  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept pittige bapao gevuld gestoomd broodje
Es' Factory
Gepost op
2016-04-15
Voorbereidingstijd
0H20M
Kook tijd
0H40M
Totale tijd
1H0M
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)


Reageer

« Broodje ei bakken voor Moederdag
Kookboek Cantina Mexicana »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}