• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Retro gebraden kip met exotische rijst

Budget Echt Eten Gevogelte Kerstrecepten Rijst

Retro gebraden kip met exotische rijst

Simone en ik lopen altijd wel over van de projecten. Wij vinden namelijk heel, heel veel dingen leuk. Alleen de afstand (fysiek) gezien en tijd ontnemen ons nog meer projecten.
Aan de andere kant misschien maar goed. Want wanneer we dichterbij elkaar zouden wonen zouden we koken voor zestig weeshuizen…

Eerste Paasdag zou ik ook weer gezellig naar Simone gaan.

Ik vroeg mijn bed uit. Snel een kop thee gedronken en ‘hup’ op de fiets. (Vlak voor het weekend had ik zoveel boodschappen gedaan dat ik mijn zadel domweg van de stang trok. De fiets was te zwaar…)

‘Hup’ op de fiets. En fietsen maar! Bij de eerste trap kraakte mijn zadel gevaarlijk. Ik bedacht me dat ik wel half staand/half zittend naar het station kon fietsen.
Geen probleem voor Es.
Na tien meter voelde de achterkant van mijn fiets raar. Na een uitvoerige inspectie van 4 seconden bleek mijn achterband lek. Die had het boodschappen geweld van voor de Pasen dus ook niet overleeft…

Ik ren naar huis. Natuurlijk zo elegant mogelijk als dat gaat met grote cameratas en fiets-met-lekke-band aan de hand. Ik bedenk me dat ik met de bus naar het station in de volgende stad kan gaan. Dáár mijn OV-chipkaart opladen en dan alsnog naar Simone gaan. Terwijl ik, elegant half ren/loop, kijk ik snel hoeveel erop mijn kaart staat.
Te weinig.
Natuurlijk.
En het is Pasen. Dus niks is in de buurt open.

Lang verhaal kort: Ik heb thuis alle lades overhoop gehaald voor de reservesleutel van de fiets van dochter. Na ruim een uur zoeken vinden we een fietssleutel.
Juist.
De reservesleutel van mijn eigen lekke-band-fiets.

Ik heb in mijn koeien pyjama de rest van de dag Netflix gekeken….

Enfin.

Dit gerecht maakten we de vorige keer. En het was lekker. Bizar als je het originele recept bekijkt. Want dat blijkt toch iedere keer weer: in de eerste instantie denken we dat het niks kan worden.
Totdat we het gemaakt hebben.

Exotische retro kip met rijstExotische rijst met kip retro recept

Retro gebraden kip met exotische rijst

Retro gebraden kip met exotische rijst

Retro gebraden kip met exotische rijst

Es
Retro recept met kip en rijst met saffraan. Comfort food en snel en makkelijk te maken.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 50 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 hele kip in 8 stukken gesneden of neem 4 kippenbouten
  • 1 grote ui fijn gesneden
  • 300 gram tomaat in partjes gesneden
  • 250 gram basmati rijst
  • olie om te bakken
  • 1 bouillonblokje kip of trek bouillon van de overgebleven stukken kip
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 theelepels gerookte paprika
  • zout
  • peper
  • paar draadjes saffraan

Instructies
 

  • Bestrooi de kip rondom met peper, zout en de gerookte paprika.
  • Maak eventueel van de afsnijdsels van de kip een bouillon door dit onder water te zetten met 1 bouillonblokje. Breng het water aan de kook en laat het even trekken.
  • Bak de kip aan in een grote pan.
  • Bestrooi de kip met bloem.
  • Haal de kip uit de pan als het gaar is. Prik hiervoor even in een dik deel van de kip. Wanneer het vocht helder is dan is hij gaar.
  • Bak in de achtergebleven olie de ui glazig en zacht.
  • Voeg de rijst toe en genoeg bouillon zodat de rijst net onder staat. Doe de saffraan draadjes erbij.
  • Laat dit op laag vuur zachtjes pruttelen.
  • Kook de rijst tot er putjes in de rijst vallen. Proef even of de rijst gaar is, zo niet voeg dan nog een beetje bouillon toe en laat het nog even op het vuur staan.
  • Als laatste voeg je de tomaat toe en dit laat je even mee verwarmen.
  • Serveer de kip met de rijst en eventueel een salade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Pittige zwarte peper tahu recept
Weekmenu maaltijden week 14 »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}