• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Retro recept ham mousse zelf maken

Budget Echt Eten Ei gerechten Feestelijk Hapjes en Snacks Kerstrecepten Lunch Varkensvlees

Retro recept ham mousse zelf maken

Sausjes en glacé.
Ik vermoed dat een hele generatie er groot mee is geworden. En wat dachten jullie van de chaud-frois-saus Aurora? Die maakt u zeker ook wel twee à drie keer per week toch?

Het boek staat voor Simone en mij echt vol met geheimen. Wij koken toch zeker meer dan de gemiddelde Nederlander, maar dit boek strooit met recepten, sausjes en geleien waar wij echt nog nooit van gehoord hebben…

Enfin.

Het recept zelf is wel heel ernstig aangepast…
De gelei? Exit.
Ruitvormige eiwitten? Serieus?
En de truffel doet sowieso niet mee.
Citaat van Simone:

Ook niet in de minste plaats omdat Esmée hele bijzondere side effects heeft als ze truffel eet en dat wilde ik dan weer niemand aandoen.

Dus maakten we een soort van uitgeklede versie, die dan wel weer verrassend goed uitpakte qua smaak! Voor het gemak hebben wij gewoon het bakje met messen van de staafmixer gebruikt.

Hieronder het originele recept, voor de liefhebbers en de puristen onder ons.

Boodschappenlijst hammousse recept (klik)

Retro recept ham mousse zelf maken

Retro recept ham mousse zelf maken

En natuurlijk de foto die erbij hoort: Let vooral op de fantastische mozaieken die ze met van alles en nog wat konden maken. En natuurlijk de kleuren! En wat ik me ook afvroeg: Is dit niet een klein beetje te veel voor zes personen? Of aten ze het als avondmaaltijd?

Retro recept ham mousse zelf maken

En natuurlijk de foto zoals wij hem hebben gemaakt. Het schaaltje met de mousse zelf vond ik nogal lastig… Dus bij mij alleen de toast. Maar kijk gerust even bij Simone!

Retro recept ham mousse zelf maken

Retro recept ham mousse zelf maken

Es
Een snelle hammousse die simpel te maken is. Met ham, roomkaas, mosterd, cayennepeper en slagroom.
No ratings yet
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 5 minuten min
Gang Snacks :: Hapjes
Keuken Hollandse
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram gekookte ham
  • 100 gram roomkaas
  • 1 eetlepel pittige mosterd
  • 1/2 theelepel Cayennepeper
  • 50 milliliter slagroom
  • peper en zout naar smaak
  • 2 hardgekookte eieren in stukjes gesneden

Instructies
 

  • Doe de ham, roomkaas, mosterd, Cayennepeper en slagroom in het bakje van de staafmixer.
  • Pureer alles tot een glad mengsel.
  • Is het mengsel iets te dik, doe er dan een scheutje melk of slagroom bij.
  • Schep de mousse in een schaaltje en bestrooi met de stukjes ei.
  • Serveer de mousse op toast, stokbrood of op een zacht wit bolletje.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

(Visited 67 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


2 Reacties

« Weekmenu maaltijden week 15
Recept hazelnoten chocolade pavlova »

Reacties

  1. Es zegt

    14/04/2016 om 07:50

    Ja, al die gelei… brrrr Maar deze versie was gewoon goed. Niks bijzonders, maar dat ik soms ook wel eens fijn toch? 🙂

  2. Nell Nijssen zegt

    13/04/2016 om 21:26

    Veel pakjes en zakjes vroeger. En veel gelei of aspic. Bibberdebibber. Ik vind de moderne versie beter, geloof ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}