Iedere week een vegetarisch recept, dat gaat nu wel. Het mag altijd meer en daar doe ik dan ook mijn best voor.
Vis.
Dat was lastig. Dochter en ik zijn er dol op. Maar partnerlief is alleen met vis nogal kieskeurig. En dat maakt het lastig, want alle recepten op mijn blog worden ook gewoon gegeten hier. Vegetarisch heeft een aantal jaren gekost en nu is de vis aan de beurt. Wat dat heb ik Agnes van het Nederlands Visbureau beloofd.
Twee recepten wilde ik maken. Maar het is er maar één geworden. Het andere recept mislukte op spectaculaire wijze. Ik ben er nog ondersteboven van… En erger, een zelfde soort recept is mij al een aantal keren mislukt. Nu is het een soort van obsessie geworden en dat wordt vervolgd.
Enfin.
Waar ik vooral verbaasd over was is dat dit recept echt een topper is voor de snelle doordeweekse maaltijd. Het staat echt binnen no-time op tafel! En daar word ik toch wel erg blij van. Vooral omdat ik zelf nooit aardappelen schil, dus dan is het helemaal snel. (Partnerlief wil altijd wel de aardappelen schillen. Dat het altijd voor heel de buurt is? Dat is hem vergeven.)
De makreel koop ik gewoon bij de visboer of eventueel supermarkt. Dat is om het even. De visboer zit namelijk een stukje verder fietsen en daar heb ik niet altijd even veel zin in. Ja, luiheid is een zonde.
De makreel laat ik wel even op kamertemperatuur komen. Heel koud gaat ten koste van de smaak. En hij wordt ook nog iets warmer door de stamppot die ook warm is.
Leuk om te horen Rilana! En het is ook lekker snel klaar. ??☺️
Dat ziet er echt heel erg lekker uit, ik ga dit recept zeker eens uitproberen!
Dank je Marianne! Ik ben ook dol op gerookte makreel. En je kunt er zoveel mee doen!
Oh yummm! Ben gek op gerookte makreel! Super leuk recept!