Waarom zou je in hemelsnaam iets zelf willen maken dat in de supermarkt nog geen euro kost?
Dat vraag ik mezelf ook vaak af. Want tsja, brood kun je óók gewoon bij de bakker kopen. Of in de supermarkt. Maar ja, ik heb ook kippen gehad, terwijl eieren ook gewoon in de winkel te koop zijn. Om maar te zwijgen over ieder jaar waarin ik weer vele pogingen doen om groenten in mijn (stads)tuin te kweken. (De ene keer meer succesvol dan de andere keer….)
Toch houdt het me niet tegen. Want ik vind mijn eigen gebakken brood(jes) gewoon stukken leuker op tafel staan. Mijn naan is echt wel stukken goedkoper en binnen no-time klaar. Bladerdeeg dat ik zelf maak vind ik veel minder vet in mijn mond dan die uit de diepvries. En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Het betekend níet dat ik niks uit de winkel koop, maar soms is het leuk om te zien hoe nu echt iets gemaakt wordt.
Sinds kort ben ik in het bezit van een stoomkoker van Magimix. Ik vind het een prachtig merk. En ik vind het eigenlijk stiekem heel erg leuk dat ik als een soort ambassadrice mag optreden voor dit merk.
En ik begin bij de stoomkoker.
Soms zijn het van die apparaten waar ik dan niet verder kom dan gestoomde broodjes (bapao en die voor spek). En dan natuurlijk vis. Dus heb ik me voorgenomen om mijzelf uit te dagen om meer in de stoomkoker te bereiden. En deze keer was het creme fraiche.
Resultaat?
Ik vond dat deze zelfgemaakte creme fraiche veel meer smaak had. Het rook ook meer naar melkprodcut dan die uit een potje. Wat me ook opviel is dat ik op het gekochte potje helemaal niet kon vinden wat er nu precies inzat. Maar dat kan ook aan mij liggen.
Enfin.
Een echt recept kun je het niet noemen. En het lijkt lang, maar die 10 uren kun je van alles en nog wat gaan doen. Ik geef de voorkeur aan Netflix…
Zelf creme fraiche maken in stoomkoker
Disclaimer: Ik heb de stoomkoker gekregen van Magimix. Alle meningen zijn die van mijzelf.
Ik heb gewoon je reactie gemist! Sorry!
Ja, dat kan prima. Want in de stoomkoker doe ik oók geen water. Het gaat vooral om de temperatuur. Je kunt dan ook yoghurt maken!
Ik heb het ook wel eens gemaakt door het gewoon een nacht op het aanrecht te laten staan. Maar dat resultaat beviel mij minder. ?
Het ziet er in ieder geval erg lekker uit! Ik had geen idee dat je crème fraiche zo zelf kon maken trouwens.
Hoi Marja, het maakt niet uit. Je kunt iedere yoghurt gebruiken. Ook karnemelk kan. Veel plezier ermee!
Ik heb nog meer recepten!
Wat leuk en hoe simpel kan het zijn! Dit wil ik ook wel eens proberen. Maar welke griekse yoghurt gebruik je hier voor? Niet alles waar griekse yoghurt op staat is ook werkelijk griekse yoghurt 🙂 Of maak het niet uit?
Wat leuk en hoe simpel kan het zijn! Dit wil ik ook wel eens proberen. Maar welke griekse yoghurt gebruik je hier voor? Niet alles waar griekse yoghurt op staat is ook werkelijk griekse yoghurt 🙂 Of maak het niet uit?
Mag ook wel lekkerder zijn als het 10 uur aan heeft moeten staan. Ben benieuwd wat je nog meer met het stoomapparaat kan.
Ik heb helaas geen stoomkoker van de magimix gekregen maar ik werk op een school waar ook apparaten zijn zoals een broedstoof. Die kan 10 uur op 40 graden maar stoomt niet. Maar ik vermoed dat er bij 40 graden sowieso weinig gestoomd wordt?
Kortom, kan dat ook????