Vorige week bedacht ik me dat het heel leuk zou zijn om eens op een skateboard te staan. Vriendin van dochter had er één mee en liet hem (natuurlijk) in de woonkamer staan. Ik ben niet altijd heel spontaan, maar soms wel.
Het wás ook leuk. Voor één seconde…
Ondanks dat ik me aan de tafel vasthield maakte ik een smakker van ‘heb ik jou daar’…
Wat heb ik er van geleerd?
- Ik kan nog best goed vallen voor mijn leeftijd.
- Osteoporose heeft nog geen vat op mij.
- Skateboards gaan snel op laminaat.
- Skateboards zijn levensgevaarlijk.
- Skateboards zijn levensgevaarlijk.
- Skateboards zijn levensgevaarlijk.
- Spontaniteit loont niet bij Es.
Dus heb ik drie dagen als een oud wijf, dat dan wel weer, rondgelopen.
Gelukkig kon ik wel gewoon staan. En dat doe ik het liefst in mijn keuken. En afgelopen week was ik in de ban van de Indiase keuken. Relish, paratha (Indiaas gegrild brood), pilav met tomaat en doperwten (die twee volgen nog) en de milde witte kipcurry.
Vandaag de relish van yoghurt. Het viel mij op dat ik eigenlijk zo weinig doe met gewone yoghurt. Ik eet het wel eens met wat muesli of cruesli. En af en toe maak ik er deeg mee. Maar daar houdt het allemaal wel op, zeg maar.
Ik vond deze dip heel erg verfrissend. De volgende maak ik hem ook wanneer we de BBQ weer eens aansteken. Hij is lekker bij brood, rijst en vlees of kip. En ik denk dat het met vis ook een goede combinatie is.
En hij is snel klaar. Dat is altijd fijn.
[…] Het brood dat erbij ligt, dat moet ik nog bloggen. Het sausje (dat ik beter in een kommetje op de foto had kunnen zetten, maar ja.) is de frisse appel yoghurt dip. […]