• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Japanse noedels ramen zelf maken

Basis-recepten Deeg Echt Eten Pasta en andere deegwaren Stockvoorraad Wereldgerechten

Japanse noedels ramen zelf maken

Alkalische noedels.
Nou, dat stond op mijn netvlies gebrand. Zeker omdat het boek aangeeft dat je dat gewoon thuis zelf kan maken.

Zo gezegd, zo gedaan.

Een dag (én aanrecht) vol met bloem en lange slierten bami.

Vorige week ontving ik het kookboek Nanban. En alsof het bij mij paste want ik ben helemaal in de ban van dit boek. Er zijn heel veel dingen die ik wil maken. Al moet ik wel zeggen dat het allemaal nogal bewerkelijk is. Dus die recepten zullen waarschijnlijk veel later verschijnen. Tijd is een raar ding…

Het alkalische staat voor de zouten die in het deeg zitten. Dit doet iets met de gluten. Die worden verstoord en daardoor krijg je een heel elastisch soort noedels.

Natuurlijk zijn de noedels/ ramen uit de winkel prima. Ze zijn dan misschien gekleurd met beta caroteen (komt uit de wortel) dus eigengemaakt is iets bleker. Maar nog leuker is dat je zelf je smaak kan geven aan de noedels/ ramen. Knoflook, chilipoeder, sesamolie of waar je zelf blij van wordt.

Het is even een werkje, maar ik vond het zo leuk om zelf ramen te hebben gemaakt!

PS Heel veel ramententjes kopen hun noedels. Een kom ramen is echt niet minder daardoor.

[bol_product_links block_id=”bol_57304c9579124_selected-products” products=”9200000052216229″ name=”nanban” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Japanse noedels ramen zelf maken

Japanse noedels ramen zelf maken

Japanse noedels zelf maken

Created by Es on 09/05/2016

Japanse noedels zelf maken Ook lekker:Peperkoek huisje zelf maken een uitdagingRode bieten pasta zelf maken9 snacks voor kerst om zelf te maken9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…Privacyverklaring11 groentegerechten voor het kerstdinerHapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdagSpaghetti met gerookte haring en citroenSnack dip met makreel #vetgoed

  • Prep Time: 1h
  • Total Time: 1h 30m
  • Serves: 8
  • Category: Deeg en deegwaren, Diner, Lunch recepten, Rijst en andere granen, Rijst en andere granen

Dit heb ik gebruikt:

  • 800 grams bloem, zogenaamd pastabloem type 00
  • extra bloem voor het bestuiven
  • 5 eieren
  • 110 milliliters water (eventueel iets extra)
  • 30 milliliters sesamolie
  • 1/2 theelepel keukenzout
  • 1/2 theelepel witte peper (poeder)
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • eventueel 6 gram natrium- of kaliumcarbonaat

Zo maak ik het:

  • Kneed van het bloem, eieren, water, sesamolie, keukenzout, witte peper en knoflookpoeder (en eventueel het natrium- of kaliumcarbonaat) een zacht elastisch deeg. Het deeg mag niet meer plakken en aanvoelen als je oorlel.
  • Is het iets te droog? Iets meer water. Iets te plakkerig? Iets meer bloem.
  • Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het minimaal 30 minuten of maximaal 24 uren in de koelkast.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.
  • Bestuif het werkvlak flink met bloem.
  • Pak een stukje deeg en druk het plat.
  • Haal het stuk deeg door de pastamachine op de dikste stand.
  • Zet de pastamachine op een standje dunner en haal weer het deeg erdoor.
  • Ga zo door tot het deeg door de dunst mogelijke stand is gehaald.
  • Zet het spaghetti hulpstuk op de pastamachine.
  • Zorg dat er flink wat bloem op het stuk deeg is aangebracht.
  • Haal het deeg door het spaghetti opzetstuk.
  • Draai de noedels om je hand zodat er een soort van knoop ontstaat.
  • Leg de noedels op een met bloem bestoven plank/ bord.
  • Ga door tot je het gewenste aantal noedels hebt. 1 stuk deeg is genoeg voor 1 persoon.
  • Deeg over? Leg het in de vriezer. Laat het ontdooien om er noedels van de maken zoals hierboven geschreven.
  • Print

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


4 Reacties

« Woensdag weetjes Umami
Frisse yoghurt appel gember relish recept »

Reacties

  1. Es zegt

    02/02/2017 om 14:11

    Hi Belinda,
    Ik durf het niet met zekerheid te zeggen. Of beter: de chemische reactie kan ik niet uitleggen, maar door het loog (in dit geval natriumbicarbonaat) doet juist iets met de gluten.
    Een specifiek antwoord moet ik je helaas schuldig blijven. 😱

  2. Belinda zegt

    02/02/2017 om 14:06

    Hoi,
    Ik las ergens dat men meestal 1/3 meel hoog in gluten en 2/3 deel meel laag in gluten gebruikt. Maar dit zou dan de elasticiteit van de noedels aantasten toch?
    Gr Belinda

  3. Es zegt

    12/05/2016 om 12:22

    Die sesamolie maakt het echt zo anders en goed! En dank voor je compliment.

  4. Eef zegt

    12/05/2016 om 12:20

    Wauw! Ik zag ze al voorbijkomen op Instagram toen je er druk mee bezig was maar wat ziet dit er waanzinnig lekker uit! Heerlijk met sesamolie, daar ben ik echt dol op 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}