• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Japanse noedels ramen zelf maken

Basis-recepten Deeg Echt Eten Pasta en andere deegwaren Stockvoorraad Wereldgerechten

Japanse noedels ramen zelf maken

37
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Alkalische noedels.
Nou, dat stond op mijn netvlies gebrand. Zeker omdat het boek aangeeft dat je dat gewoon thuis zelf kan maken.

Zo gezegd, zo gedaan.

Een dag (én aanrecht) vol met bloem en lange slierten bami.

Vorige week ontving ik het kookboek Nanban. En alsof het bij mij paste want ik ben helemaal in de ban van dit boek. Er zijn heel veel dingen die ik wil maken. Al moet ik wel zeggen dat het allemaal nogal bewerkelijk is. Dus die recepten zullen waarschijnlijk veel later verschijnen. Tijd is een raar ding…

Het alkalische staat voor de zouten die in het deeg zitten. Dit doet iets met de gluten. Die worden verstoord en daardoor krijg je een heel elastisch soort noedels.

Natuurlijk zijn de noedels/ ramen uit de winkel prima. Ze zijn dan misschien gekleurd met beta caroteen (komt uit de wortel) dus eigengemaakt is iets bleker. Maar nog leuker is dat je zelf je smaak kan geven aan de noedels/ ramen. Knoflook, chilipoeder, sesamolie of waar je zelf blij van wordt.

Het is even een werkje, maar ik vond het zo leuk om zelf ramen te hebben gemaakt!

PS Heel veel ramententjes kopen hun noedels. Een kom ramen is echt niet minder daardoor.

[bol_product_links block_id=”bol_57304c9579124_selected-products” products=”9200000052216229″ name=”nanban” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Japanse noedels ramen zelf maken

Japanse noedels ramen zelf maken

Japanse noedels zelf maken

Created by Es on 09/05/2016

Japanse noedels zelf maken Ook lekker:Kookboek My Asian KitchenPeperkoek huisje zelf maken een uitdagingRode bieten pasta zelf maken9 snacks voor kerst om zelf te maken9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…Budget maaltijden planning week 46Budget maaltijden planning week 47Kookboek Delicious Elke dag bijzonderRecept pittige biefstuk wraps

  • Prep Time: 1h
  • Total Time: 1h 30m
  • Serves: 8
  • Category: Deeg en deegwaren, Diner, Lunch recepten, Rijst en andere granen, Rijst en andere granen

Dit heb ik gebruikt:

  • 800 grams bloem, zogenaamd pastabloem type 00
  • extra bloem voor het bestuiven
  • 5 eieren
  • 110 milliliters water (eventueel iets extra)
  • 30 milliliters sesamolie
  • 1/2 theelepel keukenzout
  • 1/2 theelepel witte peper (poeder)
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • eventueel 6 gram natrium- of kaliumcarbonaat

Zo maak ik het:

  • Kneed van het bloem, eieren, water, sesamolie, keukenzout, witte peper en knoflookpoeder (en eventueel het natrium- of kaliumcarbonaat) een zacht elastisch deeg. Het deeg mag niet meer plakken en aanvoelen als je oorlel.
  • Is het iets te droog? Iets meer water. Iets te plakkerig? Iets meer bloem.
  • Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het minimaal 30 minuten of maximaal 24 uren in de koelkast.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.
  • Bestuif het werkvlak flink met bloem.
  • Pak een stukje deeg en druk het plat.
  • Haal het stuk deeg door de pastamachine op de dikste stand.
  • Zet de pastamachine op een standje dunner en haal weer het deeg erdoor.
  • Ga zo door tot het deeg door de dunst mogelijke stand is gehaald.
  • Zet het spaghetti hulpstuk op de pastamachine.
  • Zorg dat er flink wat bloem op het stuk deeg is aangebracht.
  • Haal het deeg door het spaghetti opzetstuk.
  • Draai de noedels om je hand zodat er een soort van knoop ontstaat.
  • Leg de noedels op een met bloem bestoven plank/ bord.
  • Ga door tot je het gewenste aantal noedels hebt. 1 stuk deeg is genoeg voor 1 persoon.
  • Deeg over? Leg het in de vriezer. Laat het ontdooien om er noedels van de maken zoals hierboven geschreven.
  • Print

Ook lekker:

  • Kookboek My Asian Kitchen
    Kookboek My Asian Kitchen
  • Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
    Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Budget maaltijdenplanning week 49
    Budget maaltijdenplanning week 49
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…
  • Recept pittige biefstuk wraps
    Recept pittige biefstuk wraps
  • Budget maaltijden planning week 47
    Budget maaltijden planning week 47
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Budget maaltijden planning week 46
    Budget maaltijden planning week 46

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

37
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


4 Reacties

« Woensdag weetjes Umami
Frisse yoghurt appel gember relish recept »

Reacties

  1. Es zegt

    02/02/2017 om 14:11

    Hi Belinda,
    Ik durf het niet met zekerheid te zeggen. Of beter: de chemische reactie kan ik niet uitleggen, maar door het loog (in dit geval natriumbicarbonaat) doet juist iets met de gluten.
    Een specifiek antwoord moet ik je helaas schuldig blijven. 😱

  2. Belinda zegt

    02/02/2017 om 14:06

    Hoi,
    Ik las ergens dat men meestal 1/3 meel hoog in gluten en 2/3 deel meel laag in gluten gebruikt. Maar dit zou dan de elasticiteit van de noedels aantasten toch?
    Gr Belinda

  3. Es zegt

    12/05/2016 om 12:22

    Die sesamolie maakt het echt zo anders en goed! En dank voor je compliment.

  4. Eef zegt

    12/05/2016 om 12:20

    Wauw! Ik zag ze al voorbijkomen op Instagram toen je er druk mee bezig was maar wat ziet dit er waanzinnig lekker uit! Heerlijk met sesamolie, daar ben ik echt dol op 🙂

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.852 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    426 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    313 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    143 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.