Een recept dat al heel lang op mijn lijst stond. Het heet ook wel ‘Millionairs shortbread‘. Een koek met rijke vulling.
En veel boter.
En suiker.
En boter.
En suiker.
U snapt wat ik bedoel.
Snij de koek in echt kleine stukjes. Want hij is echt heel machtig.
Karamel gevulde chocolade plaat koek
Recept karamel gevulde chocolade plaat koek
Created by Es on 01/05/2016
Ook lekker:9 snacks voor kerst om zelf te makenPeperkoek huisje zelf maken een uitdaging9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…11 groentegerechten voor het kerstdinerHapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdagSpaghetti met gerookte haring en citroenRode bieten pasta zelf makenKrokant gebakken schol met een stamppot van prei en…Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag […]
Bakblik (25 x 25 cm), bakpapier, cocktailprikker, kleine (spuit)zakje
Zo maak ik het:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bekleed het bakblik met een stuk bakpapier.
Mix de koude boter met een snuf zout, de bloem en de basterdsuiker. Ik doe dit in het bakje met messen van de staafmixer. Maar met twee messen op de hand kan ook.
Voeg 1 tot 2 eetlepels koud water toe (of iets meer) aan het boter en suiker mengsel.
Kneed nu snel met koele handen het deeg tot het een bal wordt. Dit duurt ongeveer 2 tot 3 minuten.
Duw het deeg in de bakvorm en verdeel het in een gelijke laag op de bodem.
Zet het bakblik met deeg 20 minuten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius.
Bak het deeg in 20 minuten gaar. Het mag ietsjes bruin zijn, maar moet verder erg blank blijven.
Laat de koek afkoelen.
Doe in een steelpan de boter, suiker en gezoete gecondenseerde melk.
Zet dit op half hoog vuur en blijf roeren.
Laat de karamel indikken in ongeveer 15 minuten. Stop niet met roeren anders brandt het aan.
Zodra de karamel dik is het vuur uitzetten.
Schep de karamel in een gelijke laag over het deeg.
Laat alles nu goed afkoelen.
Breek de pure chocolade in heel kleine stukjes.
Smelt 100 gram van de chocolade in de magnetron of au bain Marie.
Zodra alle chocolade gesmolten is de andere 50 gram ongesmolten chocolade door de gesmolten chocolade roeren. Roer tot alles gesmolten is.
Verdeel de chocolade in een gelijke laag over de karamel.
Smelt de witte chocolade in een klein spuitzakje of diepvries zakje.
Knip een heel klein puntje van het zakje en maak lijntjes over de pure chocoladelaag.
Trek nu met een cocktailprikker patronen in de chocolade.
Laat de chocolade opstijven.
Snij de koek in kleine stukjes.
In een afgesloten trommel is de koek zeker ruim een week houdbaar.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Geef een antwoord