• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Kookboek Smokey Goodness

Echt Eten KookBoeken Recepten

Kookboek Smokey Goodness

Zaterdag is kookboekendag!

Deze keer weer een heel leuke vind ik zelf. Ik had hem nog geen vierentwintig uren in huis en al twee recepten eruit gemaakt. Dat zegt wat, want ik heb nogal wat kookboeken.

Jord Althuizen begon vijf jaren geleden met zijn missie om anderen beter te leren koken op echt vuur, de BBQ. Niet alleen een worstje en een hamburger op het (echte) vuur. Of het stukje kip:”Zwart van buiten roze van binnen”. Nee, met heel veel passie en inspiratie uit Amerika heel ander soort BBQ.

Samen met zijn crew (klik hier voor de rest van het team) wilden zij Nederland kennis laten maken de smaak van een echte, authentieke BBQ. En daaruit ontstond dit boek. Wat mij betreft zijn ze erin geslaagd. Maar misschien ben ik ook wel een beetje onbevooroordeeld, want ik ben dol op koken op de BBQ. Niemand die bij mij aan mijn BBQ komt, want net zoals de keuken is dat óók mijn terrein…

[bol_product_links block_id=”bol_572b44a17e08f_selected-products” products=”9200000051926200″ name=”Smokey Goodness” sub_id=”Jord Althuisen” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Kookboek Smokey Goodness

Kookboek Smokey Goodness

Het boek bestaat uit negentien hoofdstukken:

  1. Firestarter.
    Waar het allemaal startte, in Colorado in een mini bergdorpje Frisco. Grote BBQ’s en genietende mensen.
  2. BBQ jargon.
    Over de ‘3, 2, 1 methode voor spareribs, zogenaamde ‘bark’: het korstje dat op het vlees komt en nog zon’ negendertig termen.
  3. BBQ basics.
    Acht ‘must haves’ voor het koken op vuur, technieken en brandstof.
  4. BBQ flavour makers.
    Drie fantastische recepten voor rubs (kip, varken en rund), zes sauzen en een paar recepten voor bijvoorbeeld chimichurri. En dan nog drie bladzijdes over de dranken die erbij horen. Bier, wijn en/ of whiskey.
  5. BBQ regions.
    Over de invloed van de immigranten in Amerika. Het vee en de houtsoorten die ze voorhanden hadden. En de vier (hoofd)stijlen: Texas style, Kansas city style, Midwestern style en Eastern style BBQ.
  6. BBQ sandwiches, bites & snacks.
    Recepten voor broodjes, hamburgers en snacks. Het één ziet er nog lekkerder uit dan het andere.
  7. Competition Q.
    Leuk verhaal over de sfeer en het leven in een BBQ competitie. Natuurlijk met wat recepten en grote verhalen.
  8. To beef or not tot beef.
    Short rib, pulled beef en andere rundvlees recepten voor op de BBQ.
  9. Pitmasters.
    Pitmasters zijn de heersers over het vuur. In dit hoofdstuk over deze heersers en hoe ze meer en meer de nieuwe generatie rocksterren worden.
  10. Best of pork.
    Het laat zich raden: varkensvlees recepten.
  11. Birds & bones.
    Vier recepten voor gevogelte. Onder andere de ‘beer can chicken’.
  12. Very vegetarian.
    Nu weet ik niet of het een grapje is, maar heel dit hoofdstuk is verdwenen….? Nou is Jord van het ‘vleesevangelie’, dus ik vermoed dat dit een ‘gebbetje’ is.
  13. Temples of protein.
    Over de BBQ restaurants in Amerika. De sfeer het verschil met hier en de lange rijen die er zijn.
  14. Something fishy.
    Nou, ja visrecepten. Ik zou ze allemaal wel willen maken.
  15. Major league BBQ.
    Het échte BBQ met hele grote stukken vlees. Staat nog op mijn lijst!
  16. The sweet ending.
    Ook toetjes van de BBQ.
  17. Get your gear.
    Mooi overzicht over site met informatie, competities, houtskool en briketten, kruiden en specerijen en goede slager (online en offline)
  18. Register.
  19. Dankwoord.

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Pittige venkel worst zelf maken recept
Weekmenu maaltijden week 19 »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}