Zaterdag is kookboekendag!
Deze keer weer een heel leuke vind ik zelf. Ik had hem nog geen vierentwintig uren in huis en al twee recepten eruit gemaakt. Dat zegt wat, want ik heb nogal wat kookboeken.
Jord Althuizen begon vijf jaren geleden met zijn missie om anderen beter te leren koken op echt vuur, de BBQ. Niet alleen een worstje en een hamburger op het (echte) vuur. Of het stukje kip:”Zwart van buiten roze van binnen”. Nee, met heel veel passie en inspiratie uit Amerika heel ander soort BBQ.
Samen met zijn crew (klik hier voor de rest van het team) wilden zij Nederland kennis laten maken de smaak van een echte, authentieke BBQ. En daaruit ontstond dit boek. Wat mij betreft zijn ze erin geslaagd. Maar misschien ben ik ook wel een beetje onbevooroordeeld, want ik ben dol op koken op de BBQ. Niemand die bij mij aan mijn BBQ komt, want net zoals de keuken is dat óók mijn terrein…
[bol_product_links block_id=”bol_572b44a17e08f_selected-products” products=”9200000051926200″ name=”Smokey Goodness” sub_id=”Jord Althuisen” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Kookboek Smokey Goodness
Het boek bestaat uit negentien hoofdstukken:
- Firestarter.
Waar het allemaal startte, in Colorado in een mini bergdorpje Frisco. Grote BBQ’s en genietende mensen. - BBQ jargon.
Over de ‘3, 2, 1 methode voor spareribs, zogenaamde ‘bark’: het korstje dat op het vlees komt en nog zon’ negendertig termen. - BBQ basics.
Acht ‘must haves’ voor het koken op vuur, technieken en brandstof. - BBQ flavour makers.
Drie fantastische recepten voor rubs (kip, varken en rund), zes sauzen en een paar recepten voor bijvoorbeeld chimichurri. En dan nog drie bladzijdes over de dranken die erbij horen. Bier, wijn en/ of whiskey. - BBQ regions.
Over de invloed van de immigranten in Amerika. Het vee en de houtsoorten die ze voorhanden hadden. En de vier (hoofd)stijlen: Texas style, Kansas city style, Midwestern style en Eastern style BBQ. - BBQ sandwiches, bites & snacks.
Recepten voor broodjes, hamburgers en snacks. Het één ziet er nog lekkerder uit dan het andere. - Competition Q.
Leuk verhaal over de sfeer en het leven in een BBQ competitie. Natuurlijk met wat recepten en grote verhalen. - To beef or not tot beef.
Short rib, pulled beef en andere rundvlees recepten voor op de BBQ. - Pitmasters.
Pitmasters zijn de heersers over het vuur. In dit hoofdstuk over deze heersers en hoe ze meer en meer de nieuwe generatie rocksterren worden. - Best of pork.
Het laat zich raden: varkensvlees recepten. - Birds & bones.
Vier recepten voor gevogelte. Onder andere de ‘beer can chicken’. - Very vegetarian.
Nu weet ik niet of het een grapje is, maar heel dit hoofdstuk is verdwenen….? Nou is Jord van het ‘vleesevangelie’, dus ik vermoed dat dit een ‘gebbetje’ is. - Temples of protein.
Over de BBQ restaurants in Amerika. De sfeer het verschil met hier en de lange rijen die er zijn. - Something fishy.
Nou, ja visrecepten. Ik zou ze allemaal wel willen maken. - Major league BBQ.
Het échte BBQ met hele grote stukken vlees. Staat nog op mijn lijst! - The sweet ending.
Ook toetjes van de BBQ. - Get your gear.
Mooi overzicht over site met informatie, competities, houtskool en briketten, kruiden en specerijen en goede slager (online en offline) - Register.
- Dankwoord.
Geef een antwoord