• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Kroket broodje met bladerdeeg zelf maken

Budget Echt Eten Hapjes en Snacks Recepten

Kroket broodje met bladerdeeg zelf maken

Frikandelbroodjes.
Geen idee dat dat recept zo vaak bekeken ging worden. Soms verbaasd me dat wel eens, dat een recept waar ik lyrisch (en dat ben ik regelmatig) over ben, niet altijd veel gelezen wordt.

Zo is al sinds weken het recept voor de yoghurt cake een grote hit. En waarom of waar vandaan?
Geen idee.

Het recept heeft zelfs mijn spekkoek van zijn eerste plaats verdreven. En die stond al een jaar op nummer één.

Enfin.

In die zelfde tijd maakte ik ook kroketbroodjes. Omdat ik heel veel kroketten had liggen in de vriezer. En ik vind ze heerlijk. Nadeel is dat ze echt gefrituurd moeten worden. En die lucht, daar had ik nu eens geen zin in. (Overigens bak ik frikandellen gewoon in de koekenpan met een laagje olie. Frikandel ontdooien in de magnetron en bakken. Veel minder frituurlucht!)

Dus post ik nu ook maar deze broodjes. De kroketten worden niet echt bruin, maar aan de smaak doet het niks af. De mosterd verliest wel iets van zijn scherpte omdat hij verhit wordt. Dus serveer ze gerust met extra mosterd voor de liefhebbers.

Kroket broodje met bladerdeeg zelf maken

Kroket broodje met bladerdeeg zelf maken

Kroket broodje met bladerdeeg zelf maken

Created by Es on 21/05/2016

Kroket broodje met bladerdeeg zelf maken Ook lekker:9 snacks voor kerst om zelf te maken9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…Peperkoek huisje zelf maken een uitdagingRode bieten pasta zelf makenSurf and Turf hamburger met krab - Vrijdag VisdagRecept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…Privacyverklaring11 groentegerechten voor het kerstdinerThaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 25m
  • Total Time: 35m
  • Yield: 4 kroket broodjes
  • Category: Brood en Broodjes, Brood en broodjes, Deeg en deegwaren, Hapjes en Snacks, Lunch recepten, Vlees

Dit heb ik gebruikt:

  • 4 blaadjes bladerdeeg, ontdooid
  • 4 kroketten
  • 2 eetlepels mosterd
  • beetje melk om het bladerdeeg mee te bestrijken
  • vel bakpapier

Zo maak ik het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Bestrooi het werkvlak met een beetje bloem.
  • Leg er een plakje bladerdeeg op.
  • Rol het uit tot het net iets groter is dan de kroket. (Doe dit met alle plakjes)
  • Snij de plakjes bladerdeeg doormidden.
  • Snij één kant van het bladerdeeg in zo dat je streepjes patroon krijgt. Niet helemaal doorsnijden aan de randen.
  • Schep een halve eetlepel mosterd op het plakje bladerdeeg dat niet ingesneden is.
  • Leg de kroket op het plakje bladerdeeg op het stukje bladerdeeg met mosterd.
  • Leg het andere stukje bladerdeeg (ingesneden) op de kroket.
  • Druk met een vork de zijkanten goed aan.
  • Bestrijk de bovenkant met een beetje melk.
  • Doe dit met alle 4 de pakketjes bladerdeeg.
  • Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin.
  • Serveer ze warm met wat extra mosterd.
  • Print

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Weekmenu maaltijden week 21
Woensdag Weetjes Snapchat »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Es

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees meer…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Budget!

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}