Soms zijn er van die dingen die ik eigenlijk geen recept wil noemen. Want het is te makkelijk voor woorden.
Maar wel weer leuk om te laten weten.
Dit kruidenzout is er ook weer één. In heel het recept wordt er niet met één woord over koken gerept. Maar gebruik dit zout eens om over je vis, kip of salade te strooien. Het heeft iets magisch.
Je proeft iets frissig en fruitig van de limoen en toch wat kruidig van de basilicum. Hij doet het overigens ook heel goed over de pasta. Wanneer je helemaal los wilt gaan: stamp een teentje knoflook mee.
Dit zout maakte ik omdat ik echt een heel groot overschot aan limoenen had. Ik had ze al ingemaakt (Het leek met een prachtig plaatje, die groene limoenen in een pot. Maar na een dag waren ze net zo geel als hun broertje de citroenen….) en had een deel van het sap al gebruikt voor dressings etc.
Toen bedacht ik me dat het wel zonde was van die schil. Daar zit zoveel smaak aan. Dus haalde ik de schillen eraf met een zesteur en maakte dit zout ermee.
De aangegeven hoeveelheden zijn meer dan genoeg om ruim de zomer door te komen.
Geef een reactie