• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Limoen venkelzaad basilicum kruidenzout recept

Basis-recepten BBQ Echt Eten Fruit Kliekjes Voorraad maken

Limoen venkelzaad basilicum kruidenzout recept

Soms zijn er van die dingen die ik eigenlijk geen recept wil noemen. Want het is te makkelijk voor woorden.
Maar wel weer leuk om te laten weten.

Dit kruidenzout is er ook weer één. In heel het recept wordt er niet met één woord over koken gerept. Maar gebruik dit zout eens om over je vis, kip of salade te strooien. Het heeft iets magisch.
Je proeft iets frissig en fruitig van de limoen en toch wat kruidig van de basilicum. Hij doet het overigens ook heel goed over de pasta. Wanneer je helemaal los wilt gaan: stamp een teentje knoflook mee.

Dit zout maakte ik omdat ik echt een heel groot overschot aan limoenen had. Ik had ze al ingemaakt (Het leek met een prachtig plaatje, die groene limoenen in een pot. Maar na een dag waren ze net zo geel als hun broertje de citroenen….) en had een deel van het sap al gebruikt voor dressings etc.

Toen bedacht ik me dat het wel zonde was van die schil. Daar zit zoveel smaak aan. Dus haalde ik de schillen eraf met een zesteur en maakte dit zout ermee.

De aangegeven hoeveelheden zijn meer dan genoeg om ruim de zomer door te komen.

Limoen venkelzaad basilicum kruidenzout recept

Limoen venkelzaad basilicum kruidenzout recept

Limoen venkel basilicum zout

Created by Es on 17/05/2016

Limoen venkelzaad basilicum kruidenzout recept Ook lekker:Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag VisdagRode bieten pasta zelf makenHapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdagKrokant gebakken schol met een stamppot van prei en…Snack dip met makreel #vetgoed

  • Prep Time: 10m
  • Total Time: 17m
  • Yield: 220 gram kruidenzout
  • Category: Homemade stockvoorraad

Dit heb ik gebruikt:

  • zest (schil) van 4 limoenen
  • 1 theelepel venkelzaad
  • blaadjes van 1 basilicumplant
  • 200 grams grof zout

Zo maak ik het:

  • Doe alle ingrediënten in een grote vijzel.
  • Stamp nu alles fijn zodat de zest, venkelzaad en basilicumblaadjes heel fijn gevijzeld zijn.
  • Spreid alles uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat goed drogen.
  • Mochten er toch wat grove brokken zout zijn ontstaan dan stamp je ze weer fijn in de vijzel.
  • Bewaar in een afgesloten pot op een droge plaats.
  • Print

Ook lekker:

  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Paratha Indiaas gegrild brood recept
Kookboek de Geur van witte rijst Go Tan »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}