Kip.
Het werd ooit in een reclame benoemt als ‘het meest veelzijdige stukje vlees’. En ik ben het daar mee eens.
Niet dat dat er toe doet, maar toch.
Kip kan je stomen, frituren bakken, roken paneren en ga maar door. En dan heb je de verschillende stukken nog. Met bot, zonder bot, filet, bouten, karbonades. De combinaties zijn eindeloos.
Grappig detail: In Zuid Amerika waar veel, heel veel vlees wordt gegeten beschouwen ze kip niet als vlees. Vlees moet namelijk komen van ‘grote dieren’. Koeien, varkens en, ok, een schaap kan ook nog wel. Maar kip?
Nee, dat is geen vlees.
Dus wanneer je aangeeft dat je vegetarisch bent, wees dan niet verbaasd dat ze je een bord kip brengen.
Want dat is geen vlees.
Dat is meer een soort van groente.
Enfin.
Iedereen kent wel de curry. Vooral de pasta’s. (De enige zakjes waar ik niks op tegen heb, want het is niet meer dan een pasta van pepers en specerijen. De goede pakjes dan he?) Je hebt rode, groene en gele. Maar deze curry wordt een witte curry genoemd. En is heel mild, want er zit maar 1 verse rode peper in. En dat is voor Indiase begrippen heel mild.
Serveer de curry met rijst, naan, poori of een pilav.
Milde witte kip curry recept

Milde witte kip curry recept
Ingrediënten
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 400 milliliter kokosmelk blik
- 6 kippenbouten
- 2 blokjes kippenbouillon
- 5 tenen knoflook fijn gehakt of door de pers
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 rode verse rode peper in ringetjes gesneden (met of zonder zaadjes)
- 2 centimeter verse gember heel fijn gesneden of gerastp
- 2 uien in halve ringen gesneden
- 1 eetlepel bruin mosterdzaad
- 2 theelepels gemalen komijn
- handvol Thaise basilicum blaadjes
- Extra nodig: braadpan
Instructies
- Verhit de zonnebloemolie in een grote braadpan op hoog vuur.
- Zodra de olie heet is de gemalen komijn en mosterdzaadjes toevoegen.
- Zodra de mosterdzaadjes poffen in de pan: de uien, gember, rode peper, cayennepeper, paprikapoeder en knoflook toevoegen.
- Bak alles op half hoog vuur tot de ui zacht is.
- Voeg de bouillonblokjes toe.
- Leg de kippenbouten in de pan en leg het deksel erop.
- Zet het vuur zacht.
- Roer af en toe en laat de kip in ongeveer 40 minuten gaar worden.
- Haal het deksel van de pan en laat een deel van het vocht verdampen.
- Schenk de kokosmelk bij de kip en breng het aan de kook.
- Zet het vuur zacht en laat alles nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
- Strooi de basilicumblaadjes over de kip en serveer.
Alle boodschappen in je winkelmandje op AH.nl? Klik op de button hieronder:
%CODEAH%
Disclaimer: Deze post bevat affiliate links.
Wat leuk om te horen! En dank dat je me dat laat weten!
De frikandelbroodjes waren makkelijk te maken en echt lekker!!!