Afgelopen maandag hebben Simone, Alexandra en ik de laatste fotoshoot gedaan voor het kookboek van Simone. Het was super! We hebben onwijs gelachen.
Gezongen.
Gedanst.
Oh. En natuurlijk heb ik gekookt. Heel veel gekookt. Van brood tot spaghetti. Van een mega T-bone steak tot witlof uit de oven.
En ik kan eigenlijk niet wachten tot het boek uitkomt! Ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat.
Toen ik veertien jaren geleden begon met bloggen had ik nooit kunnen vermoeden dat ik zoveel leuke en bijzondere dingen zou gaan doen. Kookboeken zijn altijd al een grote passie geweest. Maar dat ik ooit zou meewerken aan een kookboek?
Toen ik dit blog begon had ik 52 doelen. Daar stond onder andere in dat ik graag eens een lancering van een kookboek zou willen meemaken. De eerst is alweer wat jaren geleden. Het was het boek van Sabina met veel recepten van de Zwarte Markt in Beverwijk. Daarna volgden er nog velen. En toch ben ik iedere keer weer onder de indruk!
Ik voel me een bevoorrecht mens.
Enfin.
Ik geloof dat dit het laatste recept is uit mijn Indiase recepten bevlieging…. Brood uit de grillpan. Met veel boter. Het zijn heerlijke zachte broodjes en voordeel: ze vriezen makkelijk in. Warm ze weer op in de oven op 180 graden Celsius ingepakt in aluminiumfolie.
Paratha Indiaas gegrild brood recept

Paratha Indiaas gegrild brood recept
Ingrediënten
- 190 gram volkorenmeel ik gebruikte spelt
- 190 gram bloem
- 1 theelepel zout
- 240 milliliter water eventueel iets meer of minder
- 30 milliliter zonnebloemolie
- Om het deeg mee te bestrijken:
- 100 milliliter gesmolten boter
Instructies
- Kneed van het volkorenmeel, bloem, zout, water en zonnebloemolie een zacht deeg. Is het te plakkerig? Voeg iets meer bloem toe. Is het te droog? Voeg iets meer water toe.
- Doe een klein beetje olie in een (grote) diepvrieszak en stop het deeg erin.
- Laat het deeg nu minimaal 30 minuten rusten.
- Verdeel het deeg in 16 gelijke stukjes. Ze wegen ongeveer 40 gram per stuk.
- Bol ieder stukje deeg op.
- Zet een grillpan (of gewone koekenpan) op half hoog vuur.
- Rol een stukje deeg uit tot een cirkel van ongeveer 12 centimeter in doorsnede.
- Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter.
- Vouw het deeg in tweeën zo dat er een halve maan ontstaat.
- Bestrijk nu weer de bovenkant met gesmolten boter.
- Vouw het deeg weer in tweeën zo dat er een driehoek ontstaat.
- Rol het deeg weer uit tot dat de zijkanten ongeveer 12 centimeter lang zijn.
- Bestrijk beide kanten met gesmolten boter en leg het brood in de grillpan.
- Bak de paratha aan beide zijden goudbruin met af en toe een iets donkerder plekje.
- Ga zo door tot alle paratha's gebakken zijn.
- De paratha's die klaar zijn leg je op een bord en dek ze af met aluminiumfolie.
Geef een reactie