Manies.
Ik leef van de ene in de andere. En allemaal hebben ze te maken met eten, koken, of beter: met allebei.
Ok, en ik heb een tijd lang zeep gemaakt. Dat was toch ook wel een manie.
Maar ja, dat zijn ook recepten.
Dus.
En ook na zoveel jaren wordt er nog steeds mee gewassen…. (De manie was groots, lang en meeslepend…)
Enfin.
Met vriendin Anita had ik weer eens een ‘dagje keuken’ gepland. En ineens wilde ik ook nog worst maken. Het is maar goed dat haar lieve en knappe zoon ook nog even geholpen had. Anders was ik vast ’s nachts pas naar huis gegaan.
Dit recept levert een pittig maar smakelijk Italiaans-achtig worstje op. Leuk voor op de BBQ, want ik maak ze dan niet zo groot. Of gewoon voor in de pan. En ja, ik wéét dat ze gewoon worst verkopen in de winkels. Maar mijn manie wilde gewoon worst maken.
En zo gebeurde het. (Met hulp van Niek)
Pittige venkel worst zelf maken recept

De worstjes

Echt zwaar mannenwerk, het vermalen van het vlees, waar Niek mij bij hielp.

En het stoppen van de darm met het vleesmengsel. (Ja, ik heb zelf ook veel gedaan. Dat zie je misschien niet op de foto’s, maar toch….
Goedemorgen Adelina,
Zonder darm heb je geen worst. Maar je zou ook het vlees kunnen omwikkelen met ontbijtspek of iets dergelijks.
Hallo Es,
ik wil ook graag worst maken. Kan het ook zonder de darm of wordt dat een rommeltje?
vriendelijke groet,
Adelina