• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Bladerdeeg tomaten geitenkaas taart recept

Budget Echt Eten Hapjes en Snacks Kerstrecepten Kliekjes Recepten

Bladerdeeg tomaten geitenkaas taart recept

Koken, ik kan niet zonder. Ik vind het ultieme ontspanning. Beetje hakken, beetje roeren en uiteindelijk staat er dan ook nog iets op tafel waar mijn gezin blij van wordt.

Maar soms vind ik het ook heel leuk om iets snel klaar te hebben. Want tijd blijft altijd een dingetje…

En dan ligt er ook nog steeds een rol bladerdeeg van Tante Fanny in de koelkast. Uit de Foodybox van Kroon op het Werk. Een half potje creme fraiche dat ook nog openstaat. Handvol kleine tomaatjes, want die heb ik altijd in huis. Een rode ui, die zijn gloriejaren al lang achter de rug heeft. Tijm dat ook wel op mag en nog wat geitenkaas.

Enfin.

Ik vermoed dat u weet waar dit naar toe gaat? Een heel simpele maar fijne hartige plaattaart die ook nog eens snel klaar is. Variaties? Trek de koelkast open en kijk wat er eigenlijk op moet. Kaas, alle soorten, Griekse yoghurt in plaats van creme fraiche, courgette (in dunne plakjes), rozemarijn, paprika, ansjovis, (open) blikje vis en wat er nog meer ligt.

Enfin.

Hier mijn plaattaart. Simpel, maar lekker.

Bladerdeeg tomaten geitenkaas taart recept

Bladerdeeg tomaten geitenkaas taart recept

Bladerdeeg tomaat geitenkaas taart

Created by Es on 05/06/2016

Bladerdeeg tomaten geitenkaas taart recept Ook lekker:Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag VisdagSnack dip met makreel #vetgoed

  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 25m
  • Total Time: 35m
  • Serves: 4
  • Category: Deeg en deegwaren, Hapjes en Snacks, Hartige taarten, Lunch recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Dit heb ik gebruikt:

  • 1 rol koelvers bladerdeeg (bijvoorbeeld van tante Fanny)
  • 100 grams creme fraiche
  • tomaatjes, in partjes gesneden
  • 100 grams zachte geitenkaas, in stukjes gebroken
  • kleine rode ui, in dunne ringen gesneden
  • paar takjes tijm, blaadjes eraf geritst
  • peper en zout, naar smaak

Zo maak ik het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  • Haal het deeg uit de verpakking en rol het uit.
  • Vouw de buitenkant van het deeg om, zo dat je een opstaand randje krijgt.
  • Strijk de creme fraiche over het bladerdeeg.
  • Verdeel de tomaat, geitenkaas en uiringen erover.
  • Strooi de tijmblaadjes over de taart.
  • Maal wat peper en zout, naar smaak over de taart.
  • Zet de taart in de oven en bak hem in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin aan de randen.
  • Serveer de taart warm, lauw of op kamertemperatuur.
  • Print

Ook lekker:

  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Bladerdeeg tomaten geitenkaas taart recept
Gepost op
2016-06-06
Gemiddelde waardering
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)


2 Reacties

« Weekmenu maaltijden week 23
Weekmenu maaltijden week 24 »

Reacties

  1. Es zegt

    20/06/2016 om 12:05

    Wat leuk om te horen! En pancetta klinkt goed!

  2. Anous zegt

    20/06/2016 om 12:03

    Super lekker! Had deze ingredienten nog in huis en heb er nog pancetta aan toe gevoegd en de uien gekarameliseerd in balsamico met cocosbloesemsuiker. yum!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}