Pudding.
Vroeger als kind was ik dol op Chipolata pudding. Die moet ik ook nog eens maken. Ik weet niet eens meer of die van vroeger gekocht of zelf gemaakt waren?
Ik ken veel Braziliaanse mensen. En de Braziliaanse keuken is best interessant. Een mengelmoes van de keuken van het land zelf en de Portugese keuken. (Want die Portugezen hebben daar lang gezeten!)
Op de vele feesten die ik heb mogen meemaken is er altijd eten.
Veel eten.
Natuurlijk de Feijoada. (Ik heb er al eens over geschreven, de manier waarop ik kennis maakte met dit gerecht…) En zelf vind ik Faroffa (geroosterde casave met spekjes) erg lekker. (Gek, waarom staat dat nog niet op mijn blog? En zo wordt mijn lijst langer en langer….)
En puddingen.
Op de één of andere manier maken ze overal puddingen van! De pudding met karamel is ook favoriet. Maar deze met kokos is ook lekker. Ik heb er limoen door gedaan. Want ik vind het nogal snel zoet en zwaar. Door de limoen wordt het iets frisser.
Origineel wordt hij geserveerd met pruimen geweekt in een karamel saus (daar hebben we de karamel weer!). Niet zo verwonderlijk want Brazilië is het grootste exportland wanneer het gaat om suiker.
Er is genoeg, denk ik dan maar.
Enfin.
De pudding. Hieronder het recept. De pudding zelf is snel klaar. Alleen de tijd om koud te worden is wat lang.
Wil de pudding niet uit de vorm komen? Houdt hem dan heel even een bak met heet water. Daarna stort hij gemakkelijker op het bord.
Braziliaanse kokos limoen pudding






Wat leuk! En zo snel! Storten ging bij mij heel makkelijk. Ik hoop bij jou ook!
Hij staat af te koelen! De smaak vind ik echt FANTASTISCH!! Hopen dat ie vanavond uit de vorm komt na mijn Indische rijsttafel.