• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Kookboek Mag ik nog een hapje

Echt Eten Es vertelt, bespreekt en neemt waar KookBoeken Recepten

Kookboek Mag ik nog een hapje

Francesca, op de eerste plaats van harte gefeliciteerd met je boek!
Fantastisch!
Het nam mij even weer terug in de tijd…

Dochter is alweer bijna twintig jaren. Wat gaat die tijd toch hard…
Bijna twintig jaren geleden ‘deed ik maar wat’.
Elk weekend weekte ik bonen, stoofde ik rundvlees en maakte ik appelmoes. Alles voor mijn baby (ok, peuter) die dol was op bruine bonen met appel en rundvlees. (Ja, zonder zout en suiker, maar mét kruiden.)

Voor de afwisseling kookte en pureerde ik aardappels, rulde ik wat gehakt en maakte groentehapjes. Alles van de markt. Of bietjes met gekookt ei en aardappelen. Niet haar grootste favoriet aan de roze spetters op mij en de muur te zien. (Toen hè, de spetters zijn allang weg hoor!)

Maar ook escargots (uit de diepvries), een salade met rivierkreeft en zalm hapte ze vrolijk weg. En later at ze gewoon met de pot mee. Hoe dat eruit ziet vind u hier op mijn blog. Geen dag hetzelfde en daarom eet ze zo graag gekookte aardappelen met groenten en vlees.

En toen ging het zoals het áltijd met kinderen gaat.
“Nee”.
“Wil ik niet”.
“Lust ik niet”.
“Nee”.
“Nee”.

En dan lijkt het alsof heel je culinaire opvoeding teniet wordt gedaan. Gelukkig kan ik na zoveel jaren zeggen dat het allemaal weer goed komt. Want ze mócht van mij ook “nee” zeggen.
En haar eigen wil ontwikkelen.

Enfin.

Ik kreeg het boek van Francesca opgestuurd. Over eten dat je voor je peuter/ kleuter maakt. Ik vond het grappig om te zien hoeveel meer producten er eigenlijk bij zijn gekomen afgelopen jaren. Avocado had je vroeger wel, maar was toch niet zo goed verkrijgbaar als nu. Net zoals de zoete aardappel.

Het boek is leuk opgezet. Ik vermoed dat het voor aanstaande en jonge moeders leuke tips en recepten bevat. En wat ik vooral fijn vind: Ook genieten van een patatje!

Mag ik dan als oude moeder nog een tip meegeven?
Léér ze (te) eten. Ja, ook hamburgers van de grote gele M en cola. Leer ze omgaan met wat er toch al is in plaats van het te verbieden. Verbieden zal ontaarden in compensatiegedrag en dat is jammer. Beter is om ze aan te leren dat het heus wel kan snoep, koek, fastfood, maar dat er grenzen zijn.

Kookboek Mag ik nog een hapje?

Van uitgeverij Bruna. Kost 19,99 EUR

Kookboek Mag ik nog een hapje?

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Recept pittige koriander knoflook zeebaars
Weekmenu maaltijden week 25 »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}