Mango´s vind ik heerlijk. Het eet wat lastig, maar dat terzijde…
Mango is een zogenaamde steenvrucht, er zit een grote pit in. Bij rijpe mango snij je gewoon langs de pit. En er zijn ook speciale mangosnijders te verkrijgen. Die zijn ook heel makkelijk in gebruik. (Ze zien er een beetje uit zoals die snijders waar je appels direct in partjes kan snijden.)
Met mango´s die niet rijp zijn, daar kun je een heerlijke salade van maken! Schil de mango en trek met een julienne snijder reepjes mango eraf. Of schil de mango en snijdt, net zoals bij de rijpe exemplaren, langs de pit het vruchtvlees in stukken. Snijdt hem dan zo dun mogelijk in dunne reepjes.
Kies bij een buitenlandse supermarkt twee keiharde mango´s uit en maak deze salade. Dat is weer eens iets anders dan botersla of ijsbergsla.
Natuurlijk doet hij het ook goed bij de BBQ. Lekker met vis of vlees dat Aziatisch gekruid is.
mijn idee…waarom moeilijk doen als het makkelijk kan 😉 😀
Ja, ik ben liever lui dan moe! hahaha
Ik wilde net roepen “wat heb je die mango mooi julienne gesneden….en toen las ik je recept 😀
Weer iets voor op de verlanglijst: mandoline…
Kom gewoon kijken!
Heb je hier geen andere handige apparaten voor om te snijden ??