• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept pittige koriander knoflook zeebaars

Basis-recepten Budget Echt Eten Kerstrecepten Vis

Recept pittige koriander knoflook zeebaars

Afgelopen weken vraag ik me wel eens af waarom ik zo weinig vis kookte. Want nu ik het meer doe zie ik zoveel voordelen. Het is budgetvriendelijk (als je een beetje goed oplet). Er is veel variatie. Het is gezond (nu is afwisselen in eten sowieso gezond). En misschien wel het allerfijnst: het is echt binnen no-time klaar.

Tenminste.
Als je vraag of de visboer de vis even wil schoonmaken. En laat ik dat nou nĂ©t vergeten zijn…. En omdat iedereen leert van zijn fouten laat ik hier weten hoe ik deze vis eigenhandig schoonmaakte.

  • Knip met een schaar de vinnen van de vis.
  • Zoek de kieuwen (rode dingen aan de zijkant van de kop) en knip deze ook met een schaar eruit.
  • Laat de gootsteen vollopen met water.
  • Pak een mes uit de besteklade. Zo één waar je boter meer op je brood smeert.
  • Leg de vis in het water.
    Dit is essentieel. Tenzij je heel graag de volgende dag ook nog de schubben van je muur wilt poetsen…. (Don’t ask…)
  • Schraap nu vanaf de staart naar de kop toe met het mes over de huid van de vis. Hou de vis onder water. Doe dit helemaal rondom de vis. Voel af en toe even met je vingers of je nog schubben voelt. Dit voel je het beste wanneer je vanaf de staart naar de kop toe wrijft.
  • Haal de vis uit het water en leg hem op een plank.
  • Pak een scherp mes.
  • Snij nu vanaf de onderkant van de kop naar beneden de buik open. Niet te diep met het mes snijden.
  • Haal nu met je hand de ingewanden eruit. Gooi deze weg.
  • De vis is nu klaar om bereid te worden.

Enfin.

Met bovenstaande werd het een nĂ©t iets minder snelle maaltijd. Maar dat mocht de pret niet drukken. En je zou filets kunnen snijden ervan, maar ik vind vis dat met graat bereid is makkelijker en lekkerder. Eventueel kan je de kop eraf snijden, voor de tere zieltjes aan tafel…

Tips:

Viskan ook online besteld worden. Bij de Appie bijvoorbeeld.

Le Creuset heeft een handige rechthoekige grillpan met inklapbaar handvat. Dat bergt makkelijk op.

Recept pittige koriander knoflook zeebaars

Recept pittige koriander knoflook zeebaars

Zeebaars uit de pan

Created by Es on 16/06/2016

Recept pittige koriander knoflook zeebaars

  • Prep Time: 5m
  • Cook Time: 15m
  • Total Time: 20m
  • Serves: 4
  • Category: Diner, Vis

Dit heb ik gebruikt:

  • 2 zeebaarzen, vraag uw visboer of hij ze schoon wil maken
  • 1 bosje koriander, steeltjes en blaadjes fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 1 rode peper, in ringen gesneden
  • paar plakjes citroen
  • peper en zout, naar smaak
  • scheutje (olijf)olie, om de vis mee in te wrijven

Zo maak ik het:

  • Bestrooi de binnen en de buitenkant van de vis met wat zout.
  • Wrijf de binnen en de buitenkant van de vis in met de (olijf)olie.
  • Stop de koriander, knoflook, peper en citroen in de buikholte van de vis.
  • Verhit een (grill)pan op het vuur.
  • Bak de vis ongeveer 8 minuten (ligt een beetje aan de dikte) aan beide zijden gaar op niet al te hoog vuur.
  • Serveer direct.
  • Lekker met rijst en een salade.
  • Print

Disclaimer: Deze post bevat zogenaamde affiliate links.

Ook lekker:

  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept pittige koriander knoflook zeebaars
Gepost op
2016-06-17
Voorbereidingstijd
0H5M
Kook tijd
0H15M
Totale tijd
0H20M
Gemiddelde waardering
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)


5 Reacties

« Woensdag Weetjes Nieuwe Haring
Kookboek Mag ik nog een hapje »

Reacties

  1. Nell Nijssen zegt

    18/06/2016 om 15:15

    Of vis echt zo goedkoop is … Ik heb er mijn twijfels bij. Vooral geen lijngevangen zeebaars. Ik heb hem vanmorgen bij mijn vaste viswinkel laten liggen, omdat hij zo vreselijk duur was. Kweekvis is natuurlijk wel stukken goedkoper, maar die hoef ik niet. Vraag jij wel bij de Sligro of iets kweek of wild is?

  2. Es zegt

    17/06/2016 om 10:25

    Serieus? Bizar. Maar weet je wat ik van de week bij de Sligro kocht?
    Makreel en octopus!!! Voor op de foto….. Hahahahaha ? Het is geen wonder dat wij het goed kunnen vinden! X

  3. Es zegt

    17/06/2016 om 10:22

    Hahahahaha ? De visboer haalt met liefde de kop eraf! En in grill gaat ook prima. En dan us hij nog sneller klaar!

  4. Simone | Simone's Kitchen zegt

    17/06/2016 om 10:19

    Ah lekker. Ja wij eten eigenlijk ook te weinig vis. En als je een beetje rondkijkt is het heel niet duur. Ik kocht van de week bij de Sligro voor welgeteld 1 euro (!! echt!) een makreel… Nu heb ik bij een makreel echt een p-hekel aan al die graten maar het kost natuurlijk niks. En een hele octopus tentakel voor slechts 60 cent. Bijna belachelijk zo goedkoop… Het was voor de foto dus ik dacht ‘nou daar gaan we’ maar dat viel dus mega mee…. 🙂

  5. anita zegt

    17/06/2016 om 07:35

    Mmm klinkt goed. Zou het ook in zo’n elektrisch grill ding kunnen waar je Panini’s in doet bijvoorbeeld. Die heb ik namelijk wel.
    En aangezien ik tere kinderzieltjes hebben die bij het aanblik van zo’n vissekopje al beginnen te gruwelen, vraag ik de visboer wel die ook te verwijderen haha.

    Doei doei

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}