• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept pittige koriander knoflook zeebaars

Basis-recepten Budget Echt Eten Kerstrecepten Vis

Recept pittige koriander knoflook zeebaars

32
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Afgelopen weken vraag ik me wel eens af waarom ik zo weinig vis kookte. Want nu ik het meer doe zie ik zoveel voordelen. Het is budgetvriendelijk (als je een beetje goed oplet). Er is veel variatie. Het is gezond (nu is afwisselen in eten sowieso gezond). En misschien wel het allerfijnst: het is echt binnen no-time klaar.

Tenminste.
Als je vraag of de visboer de vis even wil schoonmaken. En laat ik dat nou nĂ©t vergeten zijn…. En omdat iedereen leert van zijn fouten laat ik hier weten hoe ik deze vis eigenhandig schoonmaakte.

  • Knip met een schaar de vinnen van de vis.
  • Zoek de kieuwen (rode dingen aan de zijkant van de kop) en knip deze ook met een schaar eruit.
  • Laat de gootsteen vollopen met water.
  • Pak een mes uit de besteklade. Zo één waar je boter meer op je brood smeert.
  • Leg de vis in het water.
    Dit is essentieel. Tenzij je heel graag de volgende dag ook nog de schubben van je muur wilt poetsen…. (Don’t ask…)
  • Schraap nu vanaf de staart naar de kop toe met het mes over de huid van de vis. Hou de vis onder water. Doe dit helemaal rondom de vis. Voel af en toe even met je vingers of je nog schubben voelt. Dit voel je het beste wanneer je vanaf de staart naar de kop toe wrijft.
  • Haal de vis uit het water en leg hem op een plank.
  • Pak een scherp mes.
  • Snij nu vanaf de onderkant van de kop naar beneden de buik open. Niet te diep met het mes snijden.
  • Haal nu met je hand de ingewanden eruit. Gooi deze weg.
  • De vis is nu klaar om bereid te worden.

Enfin.

Met bovenstaande werd het een nĂ©t iets minder snelle maaltijd. Maar dat mocht de pret niet drukken. En je zou filets kunnen snijden ervan, maar ik vind vis dat met graat bereid is makkelijker en lekkerder. Eventueel kan je de kop eraf snijden, voor de tere zieltjes aan tafel…

Tips:

Viskan ook online besteld worden. Bij de Appie bijvoorbeeld.

Le Creuset heeft een handige rechthoekige grillpan met inklapbaar handvat. Dat bergt makkelijk op.

Recept pittige koriander knoflook zeebaars

Recept pittige koriander knoflook zeebaars

Zeebaars uit de pan

Created by Es on 16/06/2016

Recept pittige koriander knoflook zeebaars

  • Prep Time: 5m
  • Cook Time: 15m
  • Total Time: 20m
  • Serves: 4
  • Category: Diner, Vis

Dit heb ik gebruikt:

  • 2 zeebaarzen, vraag uw visboer of hij ze schoon wil maken
  • 1 bosje koriander, steeltjes en blaadjes fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 1 rode peper, in ringen gesneden
  • paar plakjes citroen
  • peper en zout, naar smaak
  • scheutje (olijf)olie, om de vis mee in te wrijven

Zo maak ik het:

  • Bestrooi de binnen en de buitenkant van de vis met wat zout.
  • Wrijf de binnen en de buitenkant van de vis in met de (olijf)olie.
  • Stop de koriander, knoflook, peper en citroen in de buikholte van de vis.
  • Verhit een (grill)pan op het vuur.
  • Bak de vis ongeveer 8 minuten (ligt een beetje aan de dikte) aan beide zijden gaar op niet al te hoog vuur.
  • Serveer direct.
  • Lekker met rijst en een salade.
  • Print

Disclaimer: Deze post bevat zogenaamde affiliate links.

Ook lekker:

  • Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui
  • Recept pittige biefstuk wraps
    Recept pittige biefstuk wraps
  • Pittige makreel broodjes recept
    Pittige makreel broodjes recept
  • Recept heek in zwarte bonensaus
    Recept heek in zwarte bonensaus
  • Recept rendang van Es
    Recept rendang van Es
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Milde gele curry met kabeljauw recept
    Milde gele curry met kabeljauw recept
  • Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
    Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
  • Midden oosterse gestoofde ossenstaart recept
    Midden oosterse gestoofde ossenstaart recept

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept pittige koriander knoflook zeebaars
Gepost op
2016-06-17
Voorbereidingstijd
0H5M
Kook tijd
0H15M
Totale tijd
0H20M
Gemiddelde waardering
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)
32
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


5 Reacties

« Woensdag Weetjes Nieuwe Haring
Kookboek Mag ik nog een hapje »

Reacties

  1. Nell Nijssen zegt

    18/06/2016 om 15:15

    Of vis echt zo goedkoop is … Ik heb er mijn twijfels bij. Vooral geen lijngevangen zeebaars. Ik heb hem vanmorgen bij mijn vaste viswinkel laten liggen, omdat hij zo vreselijk duur was. Kweekvis is natuurlijk wel stukken goedkoper, maar die hoef ik niet. Vraag jij wel bij de Sligro of iets kweek of wild is?

  2. Es zegt

    17/06/2016 om 10:25

    Serieus? Bizar. Maar weet je wat ik van de week bij de Sligro kocht?
    Makreel en octopus!!! Voor op de foto….. Hahahahaha ? Het is geen wonder dat wij het goed kunnen vinden! X

  3. Es zegt

    17/06/2016 om 10:22

    Hahahahaha ? De visboer haalt met liefde de kop eraf! En in grill gaat ook prima. En dan us hij nog sneller klaar!

  4. Simone | Simone's Kitchen zegt

    17/06/2016 om 10:19

    Ah lekker. Ja wij eten eigenlijk ook te weinig vis. En als je een beetje rondkijkt is het heel niet duur. Ik kocht van de week bij de Sligro voor welgeteld 1 euro (!! echt!) een makreel… Nu heb ik bij een makreel echt een p-hekel aan al die graten maar het kost natuurlijk niks. En een hele octopus tentakel voor slechts 60 cent. Bijna belachelijk zo goedkoop… Het was voor de foto dus ik dacht ‘nou daar gaan we’ maar dat viel dus mega mee…. 🙂

  5. anita zegt

    17/06/2016 om 07:35

    Mmm klinkt goed. Zou het ook in zo’n elektrisch grill ding kunnen waar je Panini’s in doet bijvoorbeeld. Die heb ik namelijk wel.
    En aangezien ik tere kinderzieltjes hebben die bij het aanblik van zo’n vissekopje al beginnen te gruwelen, vraag ik de visboer wel die ook te verwijderen haha.

    Doei doei

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.855 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    449 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    318 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    154 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    144 x gedeeld
  •  
    Milde gele curry met kabeljauw recept...
    Milde gele curry met kabeljauw recept Deze curry staat binnen een half uurtje op tafel. Niet al te p
    137 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.