Vrijdag visdag.
Toen ik lang geleden werkte in een katholiek ziekenhuis stond er altijd vis op het menu op de vrijdag. Het liefst met flageolet bonen. Die waren veruit niet favoriet bij mij. Later werd de keuken verbouwd en met die verandering werd ook het eten beter. Maar die visdag?
Die bleef.
Deze visburgers/ koekjes/ koeken maakte ik laatst. Want hoezeer ik ook van vis hou, partnerlief is niet van de vis. En om nu steeds voor iedereen iets anders te maken, daar had ik niet zoveel zin in….
Deze zijn goedgekeurd. Niet al te veel ‘vissige vis’, fris door de koriander en pittig door de peper. Ik serveerde de ze met de roerbak spinazie en zo heb je een complete maaltijd.
Ik gebruikte kabeljauw uit de vriezer. Zorg er dan wel voor dat ze goed ontdooid en uitgelekt zijn. De vorige keer dat ik deze probeerde te maken had ik dat niet gedaan en toen vielen ze uit elkaar…
Ze vriezen trouwens ook heel goed in. Dus maakte ik meer voor een andere dag waarop alles weer eens ‘snel snel’ moet. Volg het recept tot en met het paneren. Leg ze dan op een schaal of bakblik en vries ze in. Zodra ze door en door bevroren zijn kunnen ze in een bakje of zakje in de vriezer.
Recept vis aardappel koekjes






Geef een antwoord