Frituren.
Alles lijkt daar echt lekkerder mee te worden. Zo ook deze kipvleugels. Krokant en pittig. Een prima start van het weekend.
Omdat het een snack recept is herinnerde ik me ineens weer een bezoekje aan de grote gele M met dochter. Die toen nog heel klein was en meer voor de ballenbak ging dan voor het eten…
Ze was (eindelijk) uitgespeeld in de ballenbak en ik ging mijn dienblad opruimen. In al mijn enthousiasme gooide ik met de rommel óók mijn autosleutels in de overvolle prullenbak. Natuurlijk was hij overvol, dat doe je niet in een lege…
En de wet van zwaartekracht werkte. Sleutels zijn zwaarder dan plastic verpakkingsmaterialen. Ik, nogal paniekerig, een medewerker aangesproken en of hij mij kon helpen.
Dat kon.
Hij liep naar achter en kwam triomfantelijk terug met twee latex handschoenen. Met de mededeling dat ik achter het gebouw op mijn gemak de vuilniszak kon doorspitten…
Zo gezegd, zo gedaan. Na een sessie oude frietjs, fritessaus en volle bekers met cola vond ik onderin mijn autosleutels. Ze hadden alleen nog maar een badje nodig…
U begrijpt: Ik check (áls ik er eens ben) altijd heel, heel grondig mijn dienblad.
Opdat ik nooit meer, als een zwerver, achter de Mac me door een lading afval hoef te werken….
Amerikaanse pittige kipvleugels Buffalo wings

Amerikaanse pittige kipvleugels Buffalo wings
Ingrediënten
- 1,5 kilo kipvleugels
- 250 gram bloem
- 2 theelepels cayennepeper
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel witte peper
- 250 milliliter zoete chilisaus
- 50 gram boter
- scheut tabasco of andere hete saus naar smaak
- halve theelepel knoflookpoeder
- een fles zonnebloemolie om in te frituren
Instructies
- Meng de bloem, cayennepeper, zout, paprikapoeder en witte peper door elkaar.
- Bestrooi de kip rijkelijk met dit mengsel, aan alle kanten en zet het een uurtje in de koelkast. (Hierdoor gaat het bloemmengsel beter aan de kip hechten.)
- Smelt de boter in een pannetje en meng er de chilisaus door. Breng op smaak met hete saus en de knoflookpoeder.
- Doe de zonnebloemolie in een pan en verhit deze op niet al te hoog vuur.
- Haal de kip uit de koelkast en frituur de kip in 4 tot 6 minuten goudbruin. Op niet al te hoog vuur. De kip moet door en door gaar zijn.
- Leg de gefrituurde kipvleugels op een bakplaat bekleed met keukenpapier. En bestrijk ze direct met het boter-chilisaus mengsel.
- Serveer de kip warm met een sausje naar keuze.
- Maak er een saus bij van mayonaise, azijn, yoghurt en blauwe kaas. Dat is zoals ze het origineel serveren.
Nutrition
Alle boodschappen direct in je mandje bij de AH.nl? Klik op de onderstaande button:
%CODEAH%
Disclaimer: De AH.nl button is een affiliate link.

Dankjewel Demi! Ik hoorde net dat mijn moeder ze morgen gaat maken! 😉
Wat ziet er lekker uit! Hier krijg ik trek van!