Kersentijd!
Afgelopen week is het kersenseizoen weer begonnen. ZTRDG heeft ze natuurlijk ook op het marktplein liggen. (Weet u nog? Vandaag besteld, morgen geplukt en overmorgen thuisbezorgd. Super vers en heus niet alleen op zaterdag!)
De kersen die bij ZTRDG op het marktplein liggen komen van het familiebedrijf Hellingenfort. Ze worden pas geplukt wanneer ze echt rijp zijn. En alles gebeurd nog op de hand. De kersen die verkocht worden zijn 28 millimeter in doorsnede of groter. Met recht echt dikke kersen!
Ik wilde de kersen niet tot jam maken. Dat kan altijd nog. Nu ze net in het seizoen zijn wil ik ze gewoon ‘zo’. En daarom maakte ik een toetje ervan. Gewoon simpel met slagroom, wat jam en meringues.
Die meringue heb ik zelf gemaakt. Maar ze zijn natuurlijk ook gewoon te koop in de winkel. Voor de liefhebbers heb ik het recept en de beschrijving erbij gezet. In principe is het niet moeilijk om te maken. Het is vooral de droogtijd in de oven die langer duurt. Maar het is natuurlijk ook een prima manier om je eiwitten op te maken wanneer je die over hebt.
Ik ga nog even verder genieten van alle kersen die nog gaan komen.
PS Ik heb een kersontpitter om de pit uit de kers te duwen. Dat ding lag al jaren in de kast, maar ik ben toch wel erg fan van dat ding. Het gaat snel en de kersen blijven er mooi uitzien!
Eton mess kersen meringue recept
Disclaimer: Deze post is in samenwerking met ZTRDG. Maar alle meningen zijn zoals altijd die van mijzelf.
Hahahahaha ? Niet veel mensen valt het op geloof ik. ?
Ik moet wel lachen om je foto. Was het recept vast heerlijk 🙂
Ik moet eerlijk bekennen dat het met deze kersen en leveren even mis ging. ?
Ik kocht ze bij de Turk en vond ze echt niet slecht.
Ik ga speciaal voor jou deze kersen bestellen om te testen of ze echt beter zijn ok?
Ik vind in ieder geval het verhaal van familie bedrijf mooi.
Game is on!
XXX
Ik zag ze ook liggen. Op de markt. Mooie, sappige, donkere kersen. Maar o, wat vielen ze tegen. Ik doe mijn ogen dicht en moet moeite doen om te weten te komen welke vrucht het is. De laatste tijd heb ik dat steeds vaker met fruit. Appels: een mond vol sap, maar weinig smaak. Kiwi: hard. Aardbeien: waterig. Wat is jouw ervaring?
Opkloppen die eiwitten zou ik zeggen! Ik vond het echt een super makkelijk en lekker toetje dat zo klaar is. Ok, op die meringues na… 🙂
Heerlijk, kersen! En ik heb toevallig nog wat eiwitten in de koelkast staan …