• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Eton mess kersen meringue recept

Echt Eten Feestelijk Fruit Kerstrecepten Zoet, zoeter, zoetst

Eton mess kersen meringue recept

Kersentijd!
Afgelopen week is het kersenseizoen weer begonnen. ZTRDG heeft ze natuurlijk ook op het marktplein liggen. (Weet u nog? Vandaag besteld, morgen geplukt en overmorgen thuisbezorgd. Super vers en heus niet alleen op zaterdag!)

De kersen die bij ZTRDG op het marktplein liggen komen van het familiebedrijf Hellingenfort. Ze worden pas geplukt wanneer ze echt rijp zijn. En alles gebeurd nog op de hand. De kersen die verkocht worden zijn 28 millimeter in doorsnede of groter. Met recht echt dikke kersen!

Ik wilde de kersen niet tot jam maken. Dat kan altijd nog. Nu ze net in het seizoen zijn wil ik ze gewoon ‘zo’. En daarom maakte ik een toetje ervan. Gewoon simpel met slagroom, wat jam en meringues.

Die meringue heb ik zelf gemaakt. Maar ze zijn natuurlijk ook gewoon te koop in de winkel. Voor de liefhebbers heb ik het recept en de beschrijving erbij gezet. In principe is het niet moeilijk om te maken. Het is vooral de droogtijd in de oven die langer duurt. Maar het is natuurlijk ook een prima manier om je eiwitten op te maken wanneer je die over hebt.

Ik ga nog even verder genieten van alle kersen die nog gaan komen.

PS Ik heb een kersontpitter om de pit uit de kers te duwen. Dat ding lag al jaren in de kast, maar ik ben toch wel erg fan van dat ding. Het gaat snel en de kersen blijven er mooi uitzien!

Eton mess kersen meringue recept

Eton mess kersen meringue recept

Eton mess kersen

Created by Es on 09/07/2016

Eton mess kersen meringue recept

  • Prep Time: 5m
  • Total Time: 10m
  • Serves: 4
  • Category: Desserts, Taart :: Gebak :: Koekjes

Dit heb ik gebruikt:

  • 500 grams kersen, gewassen en ontpit
  • 200 grams slagroom, stijf geklopt
  • 2 eetlepels kersenjam

Voor de meringue:

  • 2 eiwitten
  • snuf zout
  • 125 grams suiker
  • 1/2 theelepel wijnsteenzuur (optioneel)

Zo maak ik het:

  • Meng de kersenjam kort met de opgeklopte slagroom.
  • Verdeel de kersen over 4 borden.
  • Schep de slagroom met jam erbij.
  • Breek de meringue in stukken en verdeel ze over de borden.

Zelf de meringues maken:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Meng de suiker met de wijnsteenzuur of maizena.
  • Klop de eiwitten stijf tot er pieken van getrokken kunnen worden.
  • Schep nu beetje bij beetje de suiker door de eiwitten.
  • Klop met de mixer steeds goed tot alle suiker is opgelost.
  • Schep kleine hoopjes van het eiwitmengsel op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Schuif de bakplaat in de oven en draai de temperatuur terug tot 100 graden Celsius.
  • Droog de meringues in ongeveer 2 uren tot ze goed droog zijn.
  • Zet de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen met de deur dicht.
  • Print

Disclaimer: Deze post is in samenwerking met ZTRDG. Maar alle meningen zijn zoals altijd die van mijzelf.

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Eton mess kersen meringue recept
Gepost op
2016-07-09


6 Reacties

« Gebakken Chinese dumplings zelf maken recept
Weekmenu maaltijden week 27 »

Reacties

  1. Es zegt

    13/07/2016 om 07:21

    Hahahahaha ? Niet veel mensen valt het op geloof ik. ?

  2. Marlies zegt

    12/07/2016 om 20:29

    Ik moet wel lachen om je foto. Was het recept vast heerlijk 🙂

  3. Es zegt

    09/07/2016 om 20:35

    Ik moet eerlijk bekennen dat het met deze kersen en leveren even mis ging. ?
    Ik kocht ze bij de Turk en vond ze echt niet slecht.
    Ik ga speciaal voor jou deze kersen bestellen om te testen of ze echt beter zijn ok?
    Ik vind in ieder geval het verhaal van familie bedrijf mooi.
    Game is on!
    XXX

  4. Nell Nijssen zegt

    09/07/2016 om 20:31

    Ik zag ze ook liggen. Op de markt. Mooie, sappige, donkere kersen. Maar o, wat vielen ze tegen. Ik doe mijn ogen dicht en moet moeite doen om te weten te komen welke vrucht het is. De laatste tijd heb ik dat steeds vaker met fruit. Appels: een mond vol sap, maar weinig smaak. Kiwi: hard. Aardbeien: waterig. Wat is jouw ervaring?

  5. Es zegt

    09/07/2016 om 10:59

    Opkloppen die eiwitten zou ik zeggen! Ik vond het echt een super makkelijk en lekker toetje dat zo klaar is. Ok, op die meringues na… 🙂

  6. Esther zegt

    09/07/2016 om 10:52

    Heerlijk, kersen! En ik heb toevallig nog wat eiwitten in de koelkast staan …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}