• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Olijven tapenade bresaola gevulde varkenshaas recept

Echt Eten Es goes Masterchef Feestelijk Recepten Salades Varkensvlees

Olijven tapenade bresaola gevulde varkenshaas recept

25
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Mystery boxen.
Ik heb dat nog nooit gedaan. Want wie zou dat in hemelsnaam voor mij moeten samenstellen he?

Maar al weer een tijdje geleden was ik bij Simone. Ik was er al om kwart voor acht in de morgen. (Ja, dat gaat wel eens zo…). Haar ‘Dude’ tom was zo lief om de boodschappen te gaan halen. En omdat we zoveel tijd hadden zou hij voor ons een Mysterie Box samenstellen.

Natuurlijk zaten wij in grote, grote spanning te wachten waar hij mee thuis zou komen! Wij zijn namelijk echte thrillseekers….

Tom kwam thuis.
Met de helft van de boodschappen, want dat was niet verkrijgbaar. En de box? Die was hij ook even vergeten…

Dus ging hij met gezwinde spoed naar een andere winkel. En natuurlijk ook met een uiterst goed humeur. Want iedereen houdt er toch van dat de helft niet in de schappen ligt?
Niet?

*sarcasme uit*

Zodra Tom thuis was doken Simone en ik in de tassen! Zo nieuwsgierig!

En wat vonden wij?

  • Een potje groene olijven
  • Een schaaltje bresaola (Italiaanse gedroogde ossenhaas)
  • Witlof
  • Een blik perziken
  • Varkenshaas

En wat maakten wij ervan? Dit onderstaande recept. En het was echt heel verrassend lekker! Wij waren natuurlijk extatisch!

Mocht bresaola nu niet makkelijk te verkrijgen zijn? Neem dan rookvlees voor een zelfde effect.

Olijven tapenade bresaola gevulde varkenshaas recept

Olijven tapenade bresaola gevulde varkenshaas recept

Gevulde varkenshaas

Created by Es on 09/07/2016

Recept gevulde bresaola gevulde varkenshaas met witlof salade Ook lekker:9 snacks voor kerst om zelf te makenBudget maaltijden planning week 47Winterse bospaddenstoelensoep recept

  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 15m
  • Total Time: 35m
  • Serves: 2
  • Category: Bijgerechten, Diner, Groenten, Varkensvlees, Varkensvlees, Vlees

Dit heb ik gebruikt:

  • 1 varkenshaas
  • 100 grams bresaola (gedroogde Italiaanse ossenhaas)
  • klein potje groene olijven, zonder pitjes
  • 4 zongedroogde tomaatjes (op olie)
  • 1 teen knoflook
  • 2 grote stronken witlof, in dunne reepjes gesneden
  • 4 halve perziken, uit blik
  • 50 grams hazelnoten

Voor de dressing:

  • 2 halve perziken, uit blik
  • 2 eetlepel yoghurt
  • 1 flinke tl mosterd
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel limoensap
  • peper en zout, naar smaak

Zo maak ik het:

  • Snij de varkenshaas aan de bovenkant in tot ongeveer â…” van de dikte. Snij hem dus niet helemaal door!
  • Leg de varkenshaas opengeslagen tussen twee stukken vershoudfolie.
  • Sla de varkenshaas met een een pan of deegroller (voorzichtig) plat(ter).
  • Doe de olijven, zongedroogde tomaatjes en de knoflook en de bij elkaar in een staafmixer bakje en draai even kort. Niet te fijn malen.
  • Doe de olijven, tomaatjes en knoflook in het bakje van de staafmixer en maak er een tapenade van. (Eventueel iets olie toevoegen wanneer het te droog blijft)
  • Beleg de platgeslagen varkenshaas met plakjes bresaola.
  • Schep dan de tapenade op de bresaola en verdeel gelijkmatig.
  • Rol de varkenshaas nu zo strak als je kan op in de lengte.
  • Bind de varkenshaas vast met keukentouw zodat hij op een rollade lijkt.
  • Verhit wat boter en/ of olie in een koekenpan.
  • Bak de varkenshaas rondom bruin en gaar op middelhoog vuur.
  • Haal de varkenshaas uit de pan en leg hem op een bord.
  • Dek het af met wat aluminiumfolie en laat hem rusten.
  • Rooster de hazelnoten kort in een droge koekenpan.
  • Hak ze grof en strooi ze over de witlof.

Dressing:

  • Snij de perzik in kleine stukjes en voeg ze toe aan de witlof.
  • Pureer de twee halve perziken in de staafmixer.
  • Voeg de yoghurt, mayonaise mosterd en limoensap toe.
  • Proef de dressing en breng op smaak met peper en zout en meng het door de witlof.
  • Snij de varkenshaas in plakjes en serveer met de witlof salade.
  • Print

Ook lekker:

  • Volkstuin van Es update 1 Mysterie zaden
    Volkstuin van Es update 1 Mysterie zaden
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Recept pittige biefstuk wraps
    Recept pittige biefstuk wraps
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…
  • Ei rode biet salade met walnoten en bieslook
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook
  • Freekeh halloumi tomaten salade
    Freekeh halloumi tomaten salade
  • Winterse bospaddenstoelensoep recept
    Winterse bospaddenstoelensoep recept
  • Budget maaltijden planning week 47
    Budget maaltijden planning week 47
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Olijven tapenade bresaola gevulde varkenshaas recept
Gepost op
2016-07-11
Voorbereidingstijd
0H20M
Kook tijd
0H15M
Totale tijd
0H35M
Gemiddelde waardering
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)
25
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


2 Reacties

« Weekmenu maaltijden week 27
Turkse pizza Lahmacun recept »

Reacties

  1. Es zegt

    12/07/2016 om 07:36

    Jaaaa! Snel een date maken!! XXX

  2. Simone zegt

    12/07/2016 om 06:27

    Jaaa! Hebben we best goed bedacht niet? Volgende keer maar weer zo’n spannende box? 🙂

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.852 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    426 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    317 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    143 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.