• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Olijven tapenade bresaola gevulde varkenshaas recept

Echt Eten Es goes Masterchef Feestelijk Recepten Salades Varkensvlees

Olijven tapenade bresaola gevulde varkenshaas recept

Mystery boxen.
Ik heb dat nog nooit gedaan. Want wie zou dat in hemelsnaam voor mij moeten samenstellen he?

Maar al weer een tijdje geleden was ik bij Simone. Ik was er al om kwart voor acht in de morgen. (Ja, dat gaat wel eens zo…). Haar ‘Dude’ tom was zo lief om de boodschappen te gaan halen. En omdat we zoveel tijd hadden zou hij voor ons een Mysterie Box samenstellen.

Natuurlijk zaten wij in grote, grote spanning te wachten waar hij mee thuis zou komen! Wij zijn namelijk echte thrillseekers….

Tom kwam thuis.
Met de helft van de boodschappen, want dat was niet verkrijgbaar. En de box? Die was hij ook even vergeten…

Dus ging hij met gezwinde spoed naar een andere winkel. En natuurlijk ook met een uiterst goed humeur. Want iedereen houdt er toch van dat de helft niet in de schappen ligt?
Niet?

*sarcasme uit*

Zodra Tom thuis was doken Simone en ik in de tassen! Zo nieuwsgierig!

En wat vonden wij?

  • Een potje groene olijven
  • Een schaaltje bresaola (Italiaanse gedroogde ossenhaas)
  • Witlof
  • Een blik perziken
  • Varkenshaas

En wat maakten wij ervan? Dit onderstaande recept. En het was echt heel verrassend lekker! Wij waren natuurlijk extatisch!

Mocht bresaola nu niet makkelijk te verkrijgen zijn? Neem dan rookvlees voor een zelfde effect.

Olijven tapenade bresaola gevulde varkenshaas recept

Olijven tapenade bresaola gevulde varkenshaas recept

Gevulde varkenshaas

Created by Es on 09/07/2016

Recept gevulde bresaola gevulde varkenshaas met witlof salade Ook lekker:9 snacks voor kerst om zelf te maken

  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 15m
  • Total Time: 35m
  • Serves: 2
  • Category: Bijgerechten, Diner, Groenten, Varkensvlees, Varkensvlees, Vlees

Dit heb ik gebruikt:

  • 1 varkenshaas
  • 100 grams bresaola (gedroogde Italiaanse ossenhaas)
  • klein potje groene olijven, zonder pitjes
  • 4 zongedroogde tomaatjes (op olie)
  • 1 teen knoflook
  • 2 grote stronken witlof, in dunne reepjes gesneden
  • 4 halve perziken, uit blik
  • 50 grams hazelnoten

Voor de dressing:

  • 2 halve perziken, uit blik
  • 2 eetlepel yoghurt
  • 1 flinke tl mosterd
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel limoensap
  • peper en zout, naar smaak

Zo maak ik het:

  • Snij de varkenshaas aan de bovenkant in tot ongeveer â…” van de dikte. Snij hem dus niet helemaal door!
  • Leg de varkenshaas opengeslagen tussen twee stukken vershoudfolie.
  • Sla de varkenshaas met een een pan of deegroller (voorzichtig) plat(ter).
  • Doe de olijven, zongedroogde tomaatjes en de knoflook en de bij elkaar in een staafmixer bakje en draai even kort. Niet te fijn malen.
  • Doe de olijven, tomaatjes en knoflook in het bakje van de staafmixer en maak er een tapenade van. (Eventueel iets olie toevoegen wanneer het te droog blijft)
  • Beleg de platgeslagen varkenshaas met plakjes bresaola.
  • Schep dan de tapenade op de bresaola en verdeel gelijkmatig.
  • Rol de varkenshaas nu zo strak als je kan op in de lengte.
  • Bind de varkenshaas vast met keukentouw zodat hij op een rollade lijkt.
  • Verhit wat boter en/ of olie in een koekenpan.
  • Bak de varkenshaas rondom bruin en gaar op middelhoog vuur.
  • Haal de varkenshaas uit de pan en leg hem op een bord.
  • Dek het af met wat aluminiumfolie en laat hem rusten.
  • Rooster de hazelnoten kort in een droge koekenpan.
  • Hak ze grof en strooi ze over de witlof.

Dressing:

  • Snij de perzik in kleine stukjes en voeg ze toe aan de witlof.
  • Pureer de twee halve perziken in de staafmixer.
  • Voeg de yoghurt, mayonaise mosterd en limoensap toe.
  • Proef de dressing en breng op smaak met peper en zout en meng het door de witlof.
  • Snij de varkenshaas in plakjes en serveer met de witlof salade.
  • Print

Ook lekker:

  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Olijven tapenade bresaola gevulde varkenshaas recept
Gepost op
2016-07-11
Voorbereidingstijd
0H20M
Kook tijd
0H15M
Totale tijd
0H35M
Gemiddelde waardering
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)


2 Reacties

« Weekmenu maaltijden week 27
Turkse pizza Lahmacun recept »

Reacties

  1. Es zegt

    12/07/2016 om 07:36

    Jaaaa! Snel een date maken!! XXX

  2. Simone zegt

    12/07/2016 om 06:27

    Jaaa! Hebben we best goed bedacht niet? Volgende keer maar weer zo’n spannende box? 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}