• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept pittige Indische kippenmaagjes

Budget Echt Eten Gevogelte

Recept pittige Indische kippenmaagjes

Sinds wij een heuse buitenlandse supermarkt hebben kan ik mijn geluk niet op. Ze hebben er van alles. Vooral onderdelen die de ‘gewone slager’ niet eens heeft. Tenzij je het besteld. Het enige dat er niet te verkrijgen is is varken. Maar dat maakt mij niet uit.

Niertjes, hele schapenkoppen, tong, hart en kippenmaagjes. Daar heb ik goede herinneringen aan. Mijn oma maakte die en ik vond dat altijd zo lekker!

Niet dat ik het recept ooit gevraagd heb. Nee, alleen eten he? Mijn puberbrein had alleen maar aandacht voor het eten zelf….

Dus maak ik ze tegenwoordig zelf. Ik weet niet of mijn oma ze zo maakte, maar ik vind dit recept lekker en heel simpel te maken.

Overigens is het budget technisch heel verantwoord. En ik kan me voorstellen dat er wat wenkbrauwen opgetrokken worden, maar ik verzeker u dat het echt een fijn gerecht is!

Recept pittige Indische kippenmaagjes

Recept pittige Indische kippenmaagjes

 

Recept pittige Indische kippenmaagjes

Es
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 50 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesische
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kippenmaagjes in dunne plakjes gesneden
  • 2 tenen knoflook fijn gehakt
  • 1 tot 2 rode pepers eventueel ontdaan van zaadlijsten en in ringen gesneden
  • stukje trassi
  • 1 theelepel koriander poeder
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 3 blaadjes djeroek perut citroenblad
  • 450 gram sperziebonen diepvries
  • peper en zout naar smaak
  • zonnebloemolie om in te bakken

Instructies
 

  • Verwarm in een grote pan een scheutje zonnebloemolie.
  • Fruit in de olie de knoflook, rode pepers, trassi en de korianderpoeder.
  • Voeg de kippenmaagjes toe en bak deze even mee voor ongeveer 5 minuten.
  • Schenk een beetje water in de pan. Zo dat alles nét niet onder staat.
  • Doe het blokje kippenbouillon en de djeroek perut erbij.
  • Stoof nu alles ongeveer 30 minuten tot de kippenmaagjes zacht zijn. (op half hoog vuur) Mocht het iets droog dreigen te worden: voeg nog wat water toe.
  • Voeg dan de sperziebonen toe, laat het deksel van de pan en kook de sperziebonen in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Proef en breng op smaak met peper en zout, eventueel.
  • Serveer met gekookte rijst.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Ook lekker:

  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept pittige Indische kippenmaagjes
Es' Factory
Gepost op
2016-07-26
Gemiddelde waardering
11stargraygraygraygray Based on 1 Review(s)


2 Reacties

« Weekmenu maaltijden week 29
Boek Wanderlust »

Reacties

  1. Es zegt

    26/07/2016 om 16:59

    Ik ben er nogal voor om alles van een dier dan te eten. En je verbaasd je erover hoeveel lekkere recepten er dan weer zijn!

  2. Demi | DE KOOKFABRIEK zegt

    26/07/2016 om 16:47

    Wat een spannend gerechtje! Maar het klinkt bijzonder goed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.869 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}