Sinds wij een heuse buitenlandse supermarkt hebben kan ik mijn geluk niet op. Ze hebben er van alles. Vooral onderdelen die de ‘gewone slager’ niet eens heeft. Tenzij je het besteld. Het enige dat er niet te verkrijgen is is varken. Maar dat maakt mij niet uit.
Niertjes, hele schapenkoppen, tong, hart en kippenmaagjes. Daar heb ik goede herinneringen aan. Mijn oma maakte die en ik vond dat altijd zo lekker!
Niet dat ik het recept ooit gevraagd heb. Nee, alleen eten he? Mijn puberbrein had alleen maar aandacht voor het eten zelf….
Dus maak ik ze tegenwoordig zelf. Ik weet niet of mijn oma ze zo maakte, maar ik vind dit recept lekker en heel simpel te maken.
Overigens is het budget technisch heel verantwoord. En ik kan me voorstellen dat er wat wenkbrauwen opgetrokken worden, maar ik verzeker u dat het echt een fijn gerecht is!
Recept pittige Indische kippenmaagjes

Recept pittige Indische kippenmaagjes
Ingrediënten
- 500 gram kippenmaagjes in dunne plakjes gesneden
- 2 tenen knoflook fijn gehakt
- 1 tot 2 rode pepers eventueel ontdaan van zaadlijsten en in ringen gesneden
- stukje trassi
- 1 theelepel koriander poeder
- 1 blokje kippenbouillon
- 3 blaadjes djeroek perut citroenblad
- 450 gram sperziebonen diepvries
- peper en zout naar smaak
- zonnebloemolie om in te bakken
Instructies
- Verwarm in een grote pan een scheutje zonnebloemolie.
- Fruit in de olie de knoflook, rode pepers, trassi en de korianderpoeder.
- Voeg de kippenmaagjes toe en bak deze even mee voor ongeveer 5 minuten.
- Schenk een beetje water in de pan. Zo dat alles nét niet onder staat.
- Doe het blokje kippenbouillon en de djeroek perut erbij.
- Stoof nu alles ongeveer 30 minuten tot de kippenmaagjes zacht zijn. (op half hoog vuur) Mocht het iets droog dreigen te worden: voeg nog wat water toe.
- Voeg dan de sperziebonen toe, laat het deksel van de pan en kook de sperziebonen in ongeveer 10 minuten gaar.
- Proef en breng op smaak met peper en zout, eventueel.
- Serveer met gekookte rijst.






Ik ben er nogal voor om alles van een dier dan te eten. En je verbaasd je erover hoeveel lekkere recepten er dan weer zijn!
Wat een spannend gerechtje! Maar het klinkt bijzonder goed!