Zaterdag.
Ik vermoed dat het voor de meeste mensen hun favoriete dag is. Tegenwoordig bestel ik al vroeg in de week bij ZTRDG en laat ik het vrijdagavond bezorgen. Mijn start voor het weekend.
Maar toen ik nog in de zorg werkte had ik om de week dienst in het weekend. Dan kon je zomaar op een dinsdag een zaterdag-gevoel hebben. Gelukkig kun je elke dag bestellen bij ZTRDG en haal je gewoon dat gevoel in huis wanneer je wilt.
Tip: Kijk wel even of de bestelde producten ook op je gewenste dag bezorgd worden.
Dit gerecht is weer één uit ‘Oma’s keuken’. Uit dat verschrikkelijk lelijke, maar o zo leuke, kookboek van Simone. En ook deze keer was het verrassend lekker. Simone en ik zijn er wel over uit. De foto’s daar krijg je geen trek van. Maar de recepten zelf vallen stuk voor stuk reuze mee!
Retro recept gebakken kipfilet paprika schotel

Retro recept gebakken kipfilet paprika schotel
Ingrediënten
- 4 kipfilets ingewreven met peper en zout
- 4 rode paprika's van zaadlijsten ontdaan en in repen gesneden
- boter om in te bakken
- eventueel wat bieslook fijn gesneden om mee te garneren
- Voor de saus:
- 25 gram boter
- 30 gram bloem
- 1 klein blikje tomatenpuree
- potje gevogelte fond 380 milliliter
- 150 milliliter water
- paar drupjes tabasco
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Maak eerst de saus:
- Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe.
- Roer de bloem goed door de boter op laag vuur.
- Bak de bloem in ongeveer 2 minuten gaar.
- Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak alles onder voortdurend roeren nog een minuut.
- Voeg in 1 keer de fond en het water toe.
- Zet het vuur iets hoger en roer totdat alles gebonden is.
- Breng op smaak met wat tabasco en eventueel peper en zout.
- Paprika bakken:
- Smelt wat boter in een pan.
- Voeg de paprika's toe en bak deze op half hoog vuur in ongeveer 10 minuten gaar.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Kipfilet:
- Smelt wat boter (met eventueel wat olie) in een koekenpan.
- Bak de kipfilets om en om gaar. Dat is ongeveer 8 minuten per kant.
- Serveren:
- Snij de kipfilet in schuine plakken.
- Doe de saus over de kipfilet.
- Schep er de paprika op.
- Serveer direct.
- Lekker met aardappelpuree.
Hahahahaha ? Op een bepaald moment is het dan genoeg he?
Maar wel heel leuk dat je moeder een zelfde soort gerecht maakte. Het valt me op dat de gerechten best smakelijk zijn. Ondanks dat de foto’s ronduit onaantrekkelijk zijn! ?
Wat leuk! Mijn moeder maakte een vergelijkbare schotel vroeger toen ze de paprika ontdekt had. En zo vaak dat het mijn vader op een gegeven moment zijn neus uitkwam. Hahaha
Als hij weer eens komt eten zal ik het eens maken voor hem 😉