Zoals altijd is mijn blogpost op zaterdag voor ZTRDG.
Het is nu de tijd voor de verse tuinbonen en doperwten. Natuurlijk is het niet perse nodig om ze zelf te doppen. Maar heel af en toe vind ik het zo’n heerlijk werkje.
Heel af en toe.
En wanneer ze niet in het seizoen zijn dan kunnen de doperwten en de tuinbonen prima uit de diepvries komen. De strekking met het blancheren (kort koken in gezouten water) blijft dan hetzelfde.
Voor de halloumi: Het kan erg spetteren. Maar wanneer je een tosti ijzer heb met ribbeltjes of een contactgrill, dan kan de halloumi prima daarin gebakken worden. Dat is echt de tip van de eeuw.
Serieus.
Tuinbonen doperwten halloumi pasta salade

Tuinbonen doperwten halloumi pasta salade
Ingrediënten
- 400 gram penne holle korte pasta buisjes
- 200 gram doperwten
- 200 gram tuinbonen
- 300 gram halloumi in blokjes
- 75 gram rucola
- handvol basilicum blaadjes
- 1 eetlepel citroensap
- 4 eetlepels mayonaise
- 6 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel witte gemalen peper
- 1,5 theelepel zout
- scheutje olijfolie om in te bakken
- Parmezaanse kaas geraspt
Instructies
- Kook de penne (volgens de gebruiksaanwijzing) in ruim gezouten water gaar.
- Giet de pasta af.
- Laat de pasta afkoelen tot kamertemperatuur.
- Verhit een koekenpan op half hoog vuur en verwarm een scheutje olijfolie in de pan.
- Bak in de koekenpan de halloumi goudgeel en knapperig.
- Schep de gebakken halloumi op een stuk keukenpapier en laat even uit lekken.
- Breng een pan met gezouten water aan de kook.
- Voeg de tuinbonen toe en kook ze 4 minuten.
- Schep de tuinbonen uit de pan met een schuimspaan en zet ze weg.
- Blancheer dan de doperwten ongeveer 4 minuten in het gezouten water.
- Neem de pan van het vuur en giet de doperwten in een vergiet.
- Laat ze uitlekken in een vergiet.
- Meng voor de dressing de citroensap met de mayonaise, Griekse yoghurt, witte peper en zout in een kommetje.
- Voor de salade de dressing met de tuinbonen, doperwten en penne mengen.
- Bestrooi met de gebakken halloumi en flink wat geraspte Parmezaanse kaas.
- Serveer op kamertemperatuur of uit de koelkast.
Dankjewel! En wij houden ook van vega. ☺️
Dit klinkt heeerlijk! En vega! Daar houd ik van!