• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Turkse pizza Lahmacun recept

Brood Echt Eten Hapjes en Snacks Lunch Recepten Rundvlees Wereldgerechten

Turkse pizza Lahmacun recept

Voor de oplettende lezer: Af en toe zullen er wat recepten verschijnen die ik al eens gepubliceerd heb. Maar zoals het met alles gaat: dingen veranderen. Soms moet er iets aangepast worden. En soms is er technisch iets dat anders is geworden.

Vandaar dat er af en toe weer recepten verschijnen. Maar ik vind het eigenlijk best leuk. Want van sommige was ik gewoon vergeten dat ik die ook nog had.

En ik heb een nieuwe plugin voor mijn recepten. Waar ik echt superblij mee ben! Die andere zag er gewoon niet uit. En hij deed ook niet wat ik wilden.

Enfin.

One happy blogger hier!

Deze Turkse pizza wordt gewoon in een hapjespan gebakken. Geen oven nodig dus!

Turkse pizza Lahmacun recept

Turkse pizza Lahmacun recept

Turkse pizza Lahmacun recept

Es
Lahmacun, de Turkse pizza's zijn prima zelf thuis te maken. Vul ze met groenten en eventueel nog wat shoarma voor een complete maaltijd.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 45 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 55 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden Oosten
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

  • 500 gram bloem
  • 7 gram gist korrels
  • 30 gram Griekse yoghurt
  • 8 gram zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 270 gram lauwwarm water

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui in grove stukken
  • ½ rode paprika in grove stukken
  • 1 rode of groene Spaanse peper eventueel ontdaan van de zaadjes
  • 2 tomaten in grove stukken gesneden
  • 1 handvol platte peterselie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ½ tot 1 eetlepel harissa
  • 1 scheut zonnebloemolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

  • Rucola en/ of ijsbergsla in reepjes gesneden en eventueel knoflooksaus en / of hete saus om mee te serveren. En een hapjes of koekenpan met deksel.

Instructies
 

  • Kneed van de bloem, gist, yoghurt en water een grof deeg. Laat dit 5 minuten staan.
  • Voeg het zout en de olie toe en kneed dit tot een soepel deeg.
  • Vet een kom in met wat olie en leg het deeg erin. Keer het deeg om en dek de kom af. Laat het deeg rijzen tot het twee keer zo groot is. Dit is afhankelijk van de omgevingstemperatuur, maar reken op ongeveer 45 minuten.

  • Hak alles behalve het gehakt in een bak met mesjes heel fijn. Of snij alles heel fijn met een groot mes.
  • Meng nu het gehakt erdoor. Wanneer het iets te droog is, doe er dan extra olie bij. Het mengsel moet zacht en smeerbaar zijn.
  • Zet het niet in de koelkast, dan is het moeilijker uit te smeren.

  • Verdeel het deeg in acht gelijke stukken.
  • Maak van alle stukjes deeg een bolletje en dek ze af tot gebruik.
  • Neem 1 bolletje deeg en rol deze zo dun mogelijk uit. Ik doe dit op een met bloem bestoven oppervlak.
  • Zet een hapjespan of koekenpan met deksel op niet al te hoog vuur.
  • Leg de uitgerolde lap deeg in de pan en bestrijk de boven kant met het gehaktmengsel. Laat de randen een beetje vrij.
  • Leg het deksel op de pan en laat de lahmacun in ongeveer 4 tot 6 minuten gaar worden. Kijk af en toe goed of het niet te hard gaat, zet dan het vuur nog iets lager.
  • Neem de pizza uit de pan en leg hem op een bord. Dek hem direct af met een stuk vershoudfolie.
  • Bak zo door en leg de pizza’s op elkaar met een stukje vershoudfolie ertussen.
  • Om ze te eten: beleg ze met rucola en / of sla en eventueel saus naar keuze. (of met wat extra shoarma vlees voor een grote maaltijd)
  • Rol de lahmacun op en serveer.

Notities

Lahmacuns zijn goed in te vriezen. Wikkel ze per stuk in vershoudfolie en vries ze in. Ontdooi en verwarm ze in de magnetron. (Niet in een pan, daar worden ze krokant van)
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Alle boodschappen in je winkelmandje op AH.nl? Klik op de button hieronder:

%CODEAH%

Disclaimer: Deze post bevat affiliate links.

Ook lekker:

  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Olijven tapenade bresaola gevulde varkenshaas recept
Vijgen abrikozen jam recept »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}