• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Turkse pizza Lahmacun recept

Brood Echt Eten Hapjes en Snacks Lunch Recepten Rundvlees Wereldgerechten

Turkse pizza Lahmacun recept

118
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Voor de oplettende lezer: Af en toe zullen er wat recepten verschijnen die ik al eens gepubliceerd heb. Maar zoals het met alles gaat: dingen veranderen. Soms moet er iets aangepast worden. En soms is er technisch iets dat anders is geworden.

Vandaar dat er af en toe weer recepten verschijnen. Maar ik vind het eigenlijk best leuk. Want van sommige was ik gewoon vergeten dat ik die ook nog had.

En ik heb een nieuwe plugin voor mijn recepten. Waar ik echt superblij mee ben! Die andere zag er gewoon niet uit. En hij deed ook niet wat ik wilden.

Enfin.

One happy blogger hier!

Deze Turkse pizza wordt gewoon in een hapjespan gebakken. Geen oven nodig dus!

Turkse pizza Lahmacun recept

Turkse pizza Lahmacun recept

Turkse pizza Lahmacun recept
 
Bewaar Print
Voorbereiden:
45 minuten
Kooktijd:
10 minuten
Totale tijd:
55 minuten
 
Lahmacun, de Turkse pizza's zijn prima zelf thuis te maken. Vul ze met groenten en eventueel nog wat shoarma voor een complete maaltijd.
Auteur: Es
Recept soort: Hoofdgerecht
Keuken: Midden Oosten
Serves: 8 stuks
Wat ik heb gebruikt:
  • 500 gram bloem
  • 7 gram gist (korrels)
  • 30 gram Griekse yoghurt
  • 8 gram zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 270 gram lauwwarm water

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui, in grove stukken
  • ½ rode paprika, in grove stukken
  • 1 rode of groene Spaanse peper, eventueel ontdaan van de zaadjes
  • 2 tomaten, in grove stukken gesneden
  • 1 handvol platte peterselie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ½ tot 1 eetlepel harissa
  • 1 scheut zonnebloemolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

  • Rucola en/ of ijsbergsla in reepjes gesneden en eventueel knoflooksaus en / of hete saus om mee te serveren. En een hapjes of koekenpan met deksel.
Zo maak ik het:
  1. Kneed van de bloem, gist, yoghurt en water een grof deeg. Laat dit 5 minuten staan.
  2. Voeg het zout en de olie toe en kneed dit tot een soepel deeg.
  3. Vet een kom in met wat olie en leg het deeg erin. Keer het deeg om en dek de kom af. Laat het deeg rijzen tot het twee keer zo groot is. Dit is afhankelijk van de omgevingstemperatuur, maar reken op ongeveer 45 minuten.

  4. Hak alles behalve het gehakt in een bak met mesjes heel fijn. Of snij alles heel fijn met een groot mes.
  5. Meng nu het gehakt erdoor. Wanneer het iets te droog is, doe er dan extra olie bij. Het mengsel moet zacht en smeerbaar zijn.
  6. Zet het niet in de koelkast, dan is het moeilijker uit te smeren.

  7. Verdeel het deeg in acht gelijke stukken.
  8. Maak van alle stukjes deeg een bolletje en dek ze af tot gebruik.
  9. Neem 1 bolletje deeg en rol deze zo dun mogelijk uit. Ik doe dit op een met bloem bestoven oppervlak.
  10. Zet een hapjespan of koekenpan met deksel op niet al te hoog vuur.
  11. Leg de uitgerolde lap deeg in de pan en bestrijk de boven kant met het gehaktmengsel. Laat de randen een beetje vrij.
  12. Leg het deksel op de pan en laat de lahmacun in ongeveer 4 tot 6 minuten gaar worden. Kijk af en toe goed of het niet te hard gaat, zet dan het vuur nog iets lager.
  13. Neem de pizza uit de pan en leg hem op een bord. Dek hem direct af met een stuk vershoudfolie.
  14. Bak zo door en leg de pizza’s op elkaar met een stukje vershoudfolie ertussen.
  15. Om ze te eten: beleg ze met rucola en / of sla en eventueel saus naar keuze. (of met wat extra shoarma vlees voor een grote maaltijd)
  16. Rol de lahmacun op en serveer.
Notities
Lahmacuns zijn goed in te vriezen. Wikkel ze per stuk in vershoudfolie en vries ze in. Ontdooi en verwarm ze in de magnetron. (Niet in een pan, daar worden ze krokant van)
3.5.3226

Alle boodschappen in je winkelmandje op AH.nl? Klik op de button hieronder:

%CODEAH%

Disclaimer: Deze post bevat affiliate links.

Ook lekker:

  • Budget maaltijden planning week 47
    Budget maaltijden planning week 47
  • Kookboek My Asian Kitchen
    Kookboek My Asian Kitchen
  • Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
    Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
  • Recept pittige biefstuk wraps
    Recept pittige biefstuk wraps
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Budget maaltijden planning week 48
    Budget maaltijden planning week 48
  • Budget maaltijden planning week 46
    Budget maaltijden planning week 46
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…
  • Recept rendang van Es
    Recept rendang van Es

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

118
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


Reageer

« Olijven tapenade bresaola gevulde varkenshaas recept
Vijgen abrikozen jam recept »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Stem op dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.852 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    426 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    313 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    142 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.