• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Basis-recepten / Vijgen abrikozen jam recept

Basis-recepten Budget Echt Eten Fruit Voorraad maken Zoet, zoeter, zoetst

Vijgen abrikozen jam recept

Alweer enige tijd geleden ging ik, samen met dochterlief, naar een event over voeding. Professoren over vet(ten), suiker, zoetstoffen, brood en zuivelproducten.

Ik vond het allemaal heel interessant. Vooral de lezing over het (vele) gebruikt tegenwoordig van kokosolie of kokosvet. (Het is helemaal niet zo gezond…) En ook heel leuke feiten over brood. Wij eten al veel langer brood dan ze dachten. En suiker is nu ook weer nu zo heel slecht voor je.

Enfin.

Heel veel informatie en dat was dan de keerzijde. Ik was helemaal gááhaaar ergens in de middag. En toen moesten we nog terug….

Dit recept is gebaseerd op een recept van het kenniscentrum Suiker & Voeding. Deze jam wordt gemaakt van gedroogde vruchten dus zo kan deze jam heel het jaar door gemaakt worden.

Vijgen abrikozen jam recept

Vijgen abrikozen jam recept

Vijgen abrikozen jam recept

Es
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 12 uur
Bereidingstijd 4 min
Totale tijd 12 uur 4 min
Gang Zoet, zoeter zoetst
Keuken Hollandse
Porties 2 kilo jam

Ingrediënten
  

  • 200 gram gedroogde vijgen
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • 650 milliliter water
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 kilo geleisuiker de gewone variant

Instructies
 

  • Week de vijgen en de abrikozen, in een grote hoge pan, minimaal 12 uren in de 650 milliliter water.

  • Pureer de vruchten met een staafmixer.
  • Rasp de schil van de citroen en voeg dit toe aan de gepureerde vruchten.
  • Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan de vruchten.
  • Meng de geleisuiker door de vruchten.
  • Zet de pan op het vuur en breng alles aan de kook.
  • Schep het schuim dat soms ontstaat van de jam af en gooi dit weg.
  • Zodra alles kookt (je kunt de het borrelen niet meer weg krijgen door te roeren) de timer zetten en 4 minuten laten koken.
  • Tijdens het koken niet meer roeren.
  • Draai dan het vuur uit en schenk/ schep de jam in schone potten.
  • Zet de gevulde jampotten met 5 minuten op hun deksel.
  • De jam is minimaal 1 jaar houdbaar op een donkere plek.
  • Eenmaal aangebroken gekoeld bewaren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Lees mijn disclaimer over het gebruik van affiliate links.

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


2 Reacties

« Turkse pizza Lahmacun recept
Recept spaghettisaus uit Cincinnati »

Reacties

  1. Es zegt

    14/07/2016 om 15:18

    Jam maken is leuk he? Je kunt er echt alle kanten mee op!

  2. Esther zegt

    14/07/2016 om 12:54

    Lijkt me een heerlijke combinatie! Ik heb het jam maken pas kort geleden ontdekt. Deze ga ik absoluut eens maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}