Bapao.
Ik vind ze heerlijk, mits ze zelfgemaakt zijn. Uit het plastic van de supermarkt, nee dank.
Overigens is deze vulling ook heel lekker voor lumper (of lemmer). Hier vind u een link naar het maken van lumper.
Gevulde gestoomde broodjes bapao kip recept

Gevulde gestoomde broodjes bapao kip recept
Ingrediënten
- 400 gram bloem + wat extra voor het vormen van de bolletjes
- 100 gram rijstebloem bambix, voor pap
- 320 gram lauwwarm water
- 10 gram zout
- 7 gram gist
- 50 gram santen blok
- 4 kippenbouten
- 3 blaadjes djerek purut
- 2 bouillonblokjes kip
- 2 teentjes knoflook fijn gehakt
- 1 kleine ui fijn gesnipperd
- 3 theelepels koenjit kurkuma
- zonnebloemolie
Instructies
- Deeg maken:
- Maak een soepel deeg van de patentbloem, rijstemeel, gist, zout en water.
- Vorm een bol van het deeg en leg het in een ingevette schaal en dek het af met een stuk plastic of een theedoek.
- Laat het deeg ongeveer een uur rijzen of tot het dubbel zo groot is gerezen.
- Vulling maken:
- Kook de drumsticks (kip) in een pannetje met water en 1 of 2 bouillonblokjes gaar. (Ongeveer 30 minuten.)
- Haal ze uit de pan en leg ze in een schaal om af te koelen.
- Bak ondertussen de ui met de koenjit, djeruk perut en knoflook op zacht vuur.
- Haal het vlees van de botjes en gooi de botjes weg.
- Hak het kippenvlees heel fijn, en snij het vel nog fijner.
- Doet het vlees bij de ui, koenjit, djeruk perut en knoflook.
- Schep twee soeplepels van de bouillon in de pan met kip en laat dit zachtjes pruttelen tot het vocht verdampt is.
- Voeg de santen toe en laat deze smelten.
- Laat de vulling inkoken tot er bijna geen vocht meer in de pan zit.
- Draai het vuur uit en laat de vulling wat afkoelen.
- Vullen en stomen van de bapao:
- Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken.
- Maak van ieder stukje deeg een mooi bolletje.
- Strooi een klein beetje bloem op het werkvlak om plakken te voorkomen.
- Druk het bolletje plat en leg er een deel van de vulling in.
- Knijp met je vingers het deeg om de vulling heen. Zorg dat alle naden goed dicht zitten, anders loopt de vulling eruit.
- Leg het broodje op de naadkant in de stoomkoker.
- Ga zo door tot alles stukjes deeg op zijn.
- Zet de stoomkoker aan en zet de timer op 40 minuten.
- Na veertig minuten zijn ze klaar.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Hi Enid,
Je kunt ze prima van te voren maken. Bewaren in de koelkast tot ongeveer drie dagen. Of in de vriezer. Ik verpak ze per stuk in een boterhamzakje. Dan warm in ze in het zakje op in de magnetron. Maar je kunt ze ook weer even warm stomen.
Succes ermee en leuk dat je ze gaat maken! ☺️
Dag Es,
Lekker dit, lijkt me! Ik ga ze voor komend weekend eens proberen te maken, maar ik zou dat het liefst een dag van tevoren doen: enig idee of ik ze dan ook alvast moet stomen en de volgende dag weer even stomen om op te piepen? Wat zou het beste werken? Vast bedankt voor je reactie!
hartelijke groet,
Enid
Toen alles hier nog klein(er) was was er na het bakken nooit 1 broodje over! Die waren allemaal al opgegeten… Dus ik vermoed dat het bij jou ook zo zal gaan. Een gewaarschuwd mens telt voor twee! hahahaha
Dit ga ik absoluut eens proberen. Ik denk dat mijn kids dit ook heel lekker zullen vinden.