• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Gevulde gestoomde broodjes bapao kip recept

Brood Budget Echt Eten Gevogelte Hapjes en Snacks Lunch Wereldgerechten

Gevulde gestoomde broodjes bapao kip recept

Bapao.
Ik vind ze heerlijk, mits ze zelfgemaakt zijn. Uit het plastic van de supermarkt, nee dank.

Overigens is deze vulling ook heel lekker voor lumper (of lemmer). Hier vind u een link naar het maken van lumper.

Gevulde gestoomde broodjes bapao kip recept

Gevulde gestoomde broodjes bapao kip recept

Gevulde gestoomde broodjes bapao kip recept

Es
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 50 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Snacks :: Hapjes
Keuken Indonesische
Porties 12 bapao

Ingrediënten
  

  • 400 gram bloem + wat extra voor het vormen van de bolletjes
  • 100 gram rijstebloem bambix, voor pap
  • 320 gram lauwwarm water
  • 10 gram zout
  • 7 gram gist
  • 50 gram santen blok
  • 4 kippenbouten
  • 3 blaadjes djerek purut
  • 2 bouillonblokjes kip
  • 2 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 1 kleine ui fijn gesnipperd
  • 3 theelepels koenjit kurkuma
  • zonnebloemolie

Instructies
 

  • Deeg maken:
  • Maak een soepel deeg van de patentbloem, rijstemeel, gist, zout en water.
  • Vorm een bol van het deeg en leg het in een ingevette schaal en dek het af met een stuk plastic of een theedoek.
  • Laat het deeg ongeveer een uur rijzen of tot het dubbel zo groot is gerezen.
  • Vulling maken:
  • Kook de drumsticks (kip) in een pannetje met water en 1 of 2 bouillonblokjes gaar. (Ongeveer 30 minuten.)
  • Haal ze uit de pan en leg ze in een schaal om af te koelen.
  • Bak ondertussen de ui met de koenjit, djeruk perut en knoflook op zacht vuur.
  • Haal het vlees van de botjes en gooi de botjes weg.
  • Hak het kippenvlees heel fijn, en snij het vel nog fijner.
  • Doet het vlees bij de ui, koenjit, djeruk perut en knoflook.
  • Schep twee soeplepels van de bouillon in de pan met kip en laat dit zachtjes pruttelen tot het vocht verdampt is.
  • Voeg de santen toe en laat deze smelten.
  • Laat de vulling inkoken tot er bijna geen vocht meer in de pan zit.
  • Draai het vuur uit en laat de vulling wat afkoelen.
  • Vullen en stomen van de bapao:
  • Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken.
  • Maak van ieder stukje deeg een mooi bolletje.
  • Strooi een klein beetje bloem op het werkvlak om plakken te voorkomen.
  • Druk het bolletje plat en leg er een deel van de vulling in.
  • Knijp met je vingers het deeg om de vulling heen. Zorg dat alle naden goed dicht zitten, anders loopt de vulling eruit.
  • Leg het broodje op de naadkant in de stoomkoker.
  • Ga zo door tot alles stukjes deeg op zijn.
  • Zet de stoomkoker aan en zet de timer op 40 minuten.
  • Na veertig minuten zijn ze klaar.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Gevulde gestoomde broodjes bapao kip recept
Gepost op
2016-08-03
Voorbereidingstijd
0H50M
Kook tijd
0H40M
Totale tijd
1H30M


4 Reacties

« Recept couscous met pittige kip vleugels
Ciabatta zelf bakken recept »

Reacties

  1. Es zegt

    06/08/2016 om 16:59

    Hi Enid,

    Je kunt ze prima van te voren maken. Bewaren in de koelkast tot ongeveer drie dagen. Of in de vriezer. Ik verpak ze per stuk in een boterhamzakje. Dan warm in ze in het zakje op in de magnetron. Maar je kunt ze ook weer even warm stomen.
    Succes ermee en leuk dat je ze gaat maken! ☺️

  2. Enid zegt

    06/08/2016 om 16:56

    Dag Es,
    Lekker dit, lijkt me! Ik ga ze voor komend weekend eens proberen te maken, maar ik zou dat het liefst een dag van tevoren doen: enig idee of ik ze dan ook alvast moet stomen en de volgende dag weer even stomen om op te piepen? Wat zou het beste werken? Vast bedankt voor je reactie!
    hartelijke groet,
    Enid

  3. Es zegt

    03/08/2016 om 12:18

    Toen alles hier nog klein(er) was was er na het bakken nooit 1 broodje over! Die waren allemaal al opgegeten… Dus ik vermoed dat het bij jou ook zo zal gaan. Een gewaarschuwd mens telt voor twee! hahahaha

  4. Esther zegt

    03/08/2016 om 12:05

    Dit ga ik absoluut eens proberen. Ik denk dat mijn kids dit ook heel lekker zullen vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}