• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Indonesische kip risolles recept

Budget Echt Eten Gevogelte Hapjes en Snacks Kliekjes Lunch

Indonesische kip risolles recept

Geen rijsttafel is compleet zonder deze snack. Maar alleen, dus zonder rijsttafel zijn ze een ideale snack op een feestje of picknick.

De flensjes maken is misschien eventjes werk. Maar je kunt de overgebleven flensjes invriezen en bewaren voor de volgende keer. Moeilijk om te maken zijn ze niet!

Indonesische kip risolles recept

Indonesische kip risolles recept

Indonesische kip risoles recept

Es
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 1 uur 30 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 1 uur 40 min
Gang Snacks :: Hapjes
Keuken Indonesische
Porties 20 risolles
calorieën 192 kcal

Ingrediënten
  

  • Flensjes voor risolles:
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 bloem
  • 2 eieren
  • 250 milliliter melk
  • 250 tot 300 milliliter water afhankelijk hoe dun het beslag moet zijn om goed in de pan uit te lopen
  • mespunt zout
  • Vulling met kip voor de risolles:
  • 300 gram gaar kippenvlees in kleine stukjes (dit kan een restje zijn)
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 winterwortel in kleine blokjes gesneden
  • 1 prei schoongemaakt en in ringen gesneden
  • de blaadjes uit het midden van een struik bleekselderij fijn gehakt
  • een hand diepvries doperwten
  • 1 bouillonblokje kip
  • 150 tot 200 milliliter water of bouillon
  • 2 eetlepels bloem
  • ruim vers geraspte nootmuskaat
  • vers gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels olie om in te bakken
  • Risolles maken:
  • 2 tot 3 eieren
  • broodkruim paneermeel of panko

Instructies
 

  • Flensjes maken:
  • Neem een pan met een antiaanbaklaag en voeg een paar drupjes olie toe.
  • Zet de pan op middelmatig hoog vuur.
  • Schep een beetje beslag in de pan en bak aan één zijde een dun pannenkoekje. Omdraaien hoeft niet.
  • Wanneer de randen een beetje beginnen te krullen is het pannenkoekje klaar.
  • Leg hem op een bord en ga door met bakken tot al het beslag op is.
  • Bewaar de pannenkoekjes onder een stukje vershoudfolie.
  • Vulling maken:
  • Verwarm de olie in een grote pan.
  • Fruit hierin de ui glazig.
  • Voeg de winterwortel en prei toe en een scheutje water of bouillon. Laat dit op zacht vuur pruttelen tot de wortel zacht is. Voeg eventueel nog wat water of bouillon toe wanneer het te droog wordt.
  • Verkruimel het bouillonblokje en doe dit erbij.
  • Roer de blaadjes van de stukjes kip, selderij en de doperwten erdoor. Laat dit even warm worden.
  • Voeg de 2 eetlepels bloem toe en roer deze goed door.
  • Doe nu scheutje voor scheutje voor scheutje het water of bouillon erbij en roer goed. Er moet een vrij dikke ragout ontstaan.
  • Breng op smaak met de nootmuskaat en de peper.
  • Laat afkoelen.
  • Risolles maken:
  • Klop 2 tot 3 eieren los.
  • Zet een een andere schaal klaar met paneermeel (elke soort kan, ik gebruikte panko)
  • Neem een pannenkoekje en schep er 1 eetlepel vulling op. Een beetje onderaan.
  • Bestrijk de randen met het losgeklopt ei.
  • Vouw nu eerst de onderkant over de vulling. Vouw de zijkanten over de vulling en rol het op. Stop steeds de zijkanten netjes in het rolletje.
  • Leg de risolle op zijn naad op een bord.
  • Ga door tot alle vulling op is.
  • Haal nu de risolles door het losgeklopt ei (misschien is er nog wat extra ei nodig) en rol de risolle dan door het broodkruim.
  • Leg de risolles op een bord en dek ze af met wat vershoudfolie.
  • Vries ze in voor later gebruik als het er veel zijn.
  • Risolles bakken:
  • Verhit een ruime laag olie in een pan.
  • Leg de risolles erin en bak ze rondom goudbruin.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Nutrition

Serving: 20gCalories: 192kcalCarbohydrates: 27.5gProtein: 11.2gFat: 4.4gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 3.4gCholesterol: 54mgSodium: 212mgFiber: 3.6gSugar: 2.6g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

BewarenBewaren

Alle boodschappen direct in je mandje bij de AH.nl? Klik op de onderstaande button:

%CODEAH%

Disclaimer: De AH.nl button is een affiliate link.

 

BewarenBewaren

Ook lekker:

  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Indonesische kip risolles recept
Gepost op
2016-08-09
Voorbereidingstijd
1H30M
Kook tijd
0H8M
Totale tijd
1H38M
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)


2 Reacties

« Rode quinoa meloen kip salade recept
Hete kip ketjap recept snel klaar »

Reacties

  1. Es zegt

    11/08/2016 om 08:47

    Ik ben dol op dit soort recepten. Op de eerste plaats kan je de koelkast opruimen en als je er veel maakt hebt je altijd genoeg in de vriezer liggen! 🙂

  2. Demi | DE KOOKFABRIEK zegt

    10/08/2016 om 20:17

    Ziet er erg lekker uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}