Vis.
Ondergewaardeerd. En soms ook op mijn blog. Maar ik maak een inhaalslag.
Vorige week las ik ergens dat kinderen te weinig vis eten. Juist in deze tijd waarin we allemaal zo druk bezig zijn met ‘gezond’ eten is dat best raar. Vis is nu eenmaal heel gezond. En zeker voor kinderen. Boordevol goede eiwitten en vetten zit die vis.
Onderstaand recept is echt heerlijk op een warme zomers avond. Het is fris en licht. (Nu alleen die hete zomerdag nog…)
Kabeljauw ceviche in zuur gegaarde vis

Kabeljauw ceviche in zuur gegaarde vis
Vis dat gaar wordt door het in iets zuurs te leggen. Limoensap, citroensap of zelf zure sinaasappel kun je er voor gebruiken. Het is een frisse salade die het heel goed doet op hete zomerse dagen.
Ingrediënten
- 400 gram visfilet van stevige witvis. Zoals zeebaars heek, schar, heilbot of kabeljauw. Ik gebruikte deze keer dus kabeljauw
- 1 rode peper
- 6 limoenen
- 2 tomaten pommodoro of andere smaakvolle tomaat
- 1 sinaasappel
- 1 groene paprika
- ½ bosje verse koriander
- ½ krop frisée sla soort
- 100 gram waterkers of andere sla met ronde blaadjes
- ½ venkel
- 6 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
Instructies
- Snij de vis in dunne reepjes.
- Leg e vis in de glazen schaal en bestrooi met wat peper en zout.
- Pers de limoenen uit en schenk het sap over de vis
- Snij de tomaten doormidden en verwijder de zaadlijsten.
- Snijdt het vruchtvlees van e tomaat in kleine blokjes
- Snijdt de peper in de lengte door en verwijder de zaadlijsten.
- Snijdt de peper in heel dunne halve ringen
- Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijdt het in kleine blokjes
- Haal met een scherp mes de schil van de sinaasappel en snijdt de partjes tussen de vliezen uit
- Haal de groene uiteinden van de venkel en hak die fijn
- Schaaf de venkel op de mandoline in heel dunne plakjes.
- Was de sla en waterkers en droog hem in de sla droger
- Was de koriander en haal de blaadjes van de stelen
- Haal de vis uit het limoensap. Dit moet minimaal een half uur staan maar maximaal 3 uren. Anders gaart de vis te veel door en wordt het pap….
- Meng de olijfolie met 2 of 3 eetlepels van het limoensap. Klop dit tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de sla en waterkers over 4 borden. Leg wat sinaasappelpartjes erop.
- Leg wat stukjes vis op de salade
- Verdeel de tomatenblokjes, rode peper ringetjes, paprika en venkel op de borden.
- Leg de rest van de vis erbij
- Bestrooi met de koriander en groen van de venkel
- Schep er wat van de dressing over
- Serveer direct
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Ik vind cheviche ook zo lekker. Zeker als het zo warm is! Jij zit daar wel goed wat betreft dit gerecht denk ik! X
Oh, ik ben dol op ceviche! Deze variant ziet er heerlijk uit Esmee!