• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Kabeljauw ceviche in zuur gegaarde vis

Echt Eten Groenten Kerstrecepten Recepten Salades Vis Wereldgerechten

Kabeljauw ceviche in zuur gegaarde vis

18
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Vis.
Ondergewaardeerd. En soms ook op mijn blog. Maar ik maak een inhaalslag.

Vorige week las ik ergens dat kinderen te weinig vis eten. Juist in deze tijd waarin we allemaal zo druk bezig zijn met ‘gezond’ eten is dat best raar. Vis is nu eenmaal heel gezond. En zeker voor kinderen. Boordevol goede eiwitten en vetten zit die vis.

Onderstaand recept is echt heerlijk op een warme zomers avond. Het is fris en licht. (Nu alleen die hete zomerdag nog…)

Kabeljauw ceviche in zuur gegaarde vis

Kabeljauw ceviche in zuur gegaarde vis

Kabeljauw ceviche in zuur gegaarde vis
 
Bewaar Print
Voorbereiden:
20 minuten
Kooktijd:
Totale tijd:
20 minuten
 
Vis dat gaar wordt door het in iets zuurs te leggen. Limoensap, citroensap of zelf zure sinaasappel kun je er voor gebruiken. Het is een frisse salade die het heel goed doet op hete zomerse dagen.
Auteur: Es
Recept soort: Hoofdgerecht
Keuken: Latijns Amerika
Serves: 2 personen
Wat ik heb gebruikt:
  • 400 gram visfilet van stevige witvis. Zoals zeebaars, heek, schar, heilbot of kabeljauw. Ik gebruikte deze keer dus kabeljauw
  • 1 rode peper
  • 6 limoenen
  • 2 tomaten (pommodoro of andere smaakvolle tomaat)
  • 1 sinaasappel
  • 1 groene paprika
  • ½ bosje verse koriander
  • ½ krop frisĂ©e (sla soort)
  • 100 gram waterkers of andere sla met ronde blaadjes
  • ½ venkel
  • 6 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
Zo maak ik het:
  1. Snij de vis in dunne reepjes.
  2. Leg e vis in de glazen schaal en bestrooi met wat peper en zout.
  3. Pers de limoenen uit en schenk het sap over de vis
  4. Snij de tomaten doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  5. Snijdt het vruchtvlees van e tomaat in kleine blokjes
  6. Snijdt de peper in de lengte door en verwijder de zaadlijsten.
  7. Snijdt de peper in heel dunne halve ringen
  8. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijdt het in kleine blokjes
  9. Haal met een scherp mes de schil van de sinaasappel en snijdt de partjes tussen de vliezen uit
  10. Haal de groene uiteinden van de venkel en hak die fijn
  11. Schaaf de venkel op de mandoline in heel dunne plakjes.
  12. Was de sla en waterkers en droog hem in de sla droger
  13. Was de koriander en haal de blaadjes van de stelen
  14. Haal de vis uit het limoensap. Dit moet minimaal een half uur staan maar maximaal 3 uren. Anders gaart de vis te veel door en wordt het pap….
  15. Meng de olijfolie met 2 of 3 eetlepels van het limoensap. Klop dit tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
  16. Verdeel de sla en waterkers over 4 borden. Leg wat sinaasappelpartjes erop.
  17. Leg wat stukjes vis op de salade
  18. Verdeel de tomatenblokjes, rode peper ringetjes, paprika en venkel op de borden.
  19. Leg de rest van de vis erbij
  20. Bestrooi met de koriander en groen van de venkel
  21. Schep er wat van de dressing over
  22. Serveer direct
3.5.3208

 

 

Ook lekker:

  • Milde gele curry met kabeljauw receptMilde gele curry met kabeljauw recept
  • Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteuiRecept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui
  • Sandwich gepocheerd ei zalm en avocadoSandwich gepocheerd ei zalm en avocado
  • Recept rendang van EsRecept rendang van Es
  • La Lotteria in AmsterdamLa Lotteria in Amsterdam
  • Recept veganistische mayonaiseRecept veganistische mayonaise
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag VisdagSurf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Bramen cobbler met funcakemixBramen cobbler met funcakemix
  • Recept pittige biefstuk wrapsRecept pittige biefstuk wraps

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Kabeljauw ceviche in zuur gegaarde vis
Gepost op
2016-08-23
Voorbereidingstijd
0H20M
Kook tijd
0H0M
Totale tijd
0H50M
18
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


2 Reacties

« Paprika szechuan soep uit Kookboek Skinny Soep
Koolrabi broccoli salade met wasabi dressing »

Reacties

  1. Es zegt

    25/08/2016 om 16:40

    Ik vind cheviche ook zo lekker. Zeker als het zo warm is! Jij zit daar wel goed wat betreft dit gerecht denk ik! X

  2. TessaC zegt

    23/08/2016 om 22:30

    Oh, ik ben dol op ceviche! Deze variant ziet er heerlijk uit Esmee!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Stem op dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.851 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    407 x gedeeld
  •  
    Pittige Indische eieren recept telor petis...
    Het is een project dat ik al heel lang wil doen: meer Indisch koken. Want eigenlijk is het best bijz
    323 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    311 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.