MasterChef Australië.
Eigenlijk wel mijn favoriete programma. En hier beken ik eerlijk dat ik dat opneem en alle afleveringen van de afgelopen week dan op watermorgen bekijk. Of, als ik me niet kan beheersen, kijk ik heel vroeg in de ochtend de aflevering.
Zo.
Weet u dat ook weer…
George Calombaris is één van de juryleden van MasterChef Australië. En dit is zijn nieuw kookboek over de Griekse keuken. Grappig om in het beginwoord te lezen dat hij in de eerste instantie helemaal geen Griekse keuken wilde. Maar een klassiek Franse. Hij is gelukkig tot inkeer gekomen en deelt in dit boek een aantal heel bijzondere recepten. Die overigens wel makkelijk te maken zijn.
Kookboek Greek George Calombaris
Inhoud van het boek:
- Griekse snacks.
Geen doorsnee snacks, maar ingelegde mini komkommers, in draadjesdeeg (kataifi) gewikkelde garnalen, kwartel en popcorn met taramosalata smaak. - Dips.
Wortel tzatziki van hangop, hummus met pinda’s en korianderzaad en bijvoorbeeld een soep met halloumi. - Pasta.
Kipgehaktballetjes met pasta die op rijst lijkt, ravioli met geblakerde prei amandelen en feta. Wel grappig om te lezen dat George ook Italiaanse roots heeft en dat de pasta gerechten vaak echt een mengeling is van Grieks en Italiaans. - Souvlaki.
De zeven geboden van souvlaki: Kebab is geen souvlaki. “Mijn souva’s maak ik nooit na 11 uur ’s avonds”. Je kunt alles in een souvlaki stoppen als de kwaliteit maar goed is. Een souvlaki is geen maaltijd maar een sociaal gebeuren. Gyros betekend ‘ draaien’, Gyros is geen souvlaki. Vlees op een stok is klamaai en is geen souvlaki. De wereldwijd meest gegeten souvlaki is gemaakt met varkensvlees, Grieken eten niet vaak lamsvlees. - Streed Food.
Friet met feta, Griekse tosti’s, Griekse omelet, pasticcio kroketten en bijvoorbeeld een soort van Griekse dimsums (Jimmy Dimmy’s) - Mama’s recepten. (Aaaaaw *hartje*)
Echte recepten waar ook de kinderen dol op zullen zijn. - Salades.
Salades met een twist. Net even anders dan anders. Leuk om inspiratie op te doen en eens iets anders op tafel te zetten. - Desserts.
Op mijn lijst staat de Griekse rijstpudding met gezouten karamel en Griekse koekjes… Verder staan er nog veel meer leuke desserts in zoals: Bombe metaxa en Griekse chaos een beetje zoals Eton mess. - Drank.
Griekse koffie, frappee’s en onder andere een baklava cocktail. Zoals alle recepten in het boek: recepten met een twist en niet perse een Griekse.
[bol_product_links block_id=”bol_57a1b6c89c5eb_selected-products” products=”9200000056953636″ name=”Greek” sub_id=”Calombaris” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Ik neem het standaard altijd op. Heerlijk op de vroege zaterdagmorgen met een bakkie thee binge kijken! hahahaha En ik vind de jury ook zo leuk. Niks afzeikerigs, gewoon eerlijke feedback. Daar mogen anderen nog wel iets van leren!
Grappig dat iedereen het er wel over eens is dat Masterchef Australia by far het beste en leukste kookprogramma op televisie is. Dat komt voornamelijk door de juryleden denk ik. Wat een leuke mannen!
Ik kijk de afleveringen heel vaak meerdere keren en kijk ook nog wel eens oude seizoenen terug op YouTube.