• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Koolrabi broccoli salade met wasabi dressing

BBQ Budget Echt Eten Groenten Salades Vegetarisch

Koolrabi broccoli salade met wasabi dressing

Stamcellen.
Die kunnen geoogst worden. Als het goed is.

Kort door de bocht: afgelopen week ging het niet. En waren alle ritjes (om half zeven in de ochtend!) voor niets. Maar we houden goede moed!

En op mijn eigen wijze heb ik al vele mensen verteld dat er ‘zaadcellen geoogst’ moesten worden bij mijn vader.
Verontrustend.
Maar ja, ik noem de paracol ook altijd de paracetamol…

Enfin.

Deze salade maakte ik met Simone. Want die ‘zit daarop’. Ik vond het echt heel lekker. Broccoli wordt op deze manier heel divers! Simone heeft een Quooker. Dan is de broccoli helemaal snel klaar! Maar met de waterkoker gaat het ook heel prima.

Koolrabi broccoli salade met wasabi dressing

Koolrabi broccoli salade met wasabi dressing

Koolrabi broccoli salade met wasabi dressing

Es
Broccoli die heel fijn gemalen wordt komt de basis voor deze salade. Koolrabi is een super groente die het midden houdt tussen appel en radijs. Fijn geraspt is dit een goede toevoeging in deze salade. De dressing met wasabi maakt het af.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 45 milliliter appelcider azijn
  • 600 gram broccoli fin gemalen in het bakje met messen van de staafmixer
  • 1 witte koolrabi geraspt op een grove rasp en uitgelekt
  • 75 gram rozijnen
  • 75 gram rauwe cashewnoten even kort geroosterd in een droge koekenpan
  • Voor de dressing
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 4 theelepels wasabi
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Leg de rode uienringen in een kommetje en overgiet ze met de appel cider azijn. Laat dit even staan. (Dit haalt het hele scherpe van de ui af)
  • Kook water in de waterkoker.
  • Leg de broccoli in een zeef.
  • Overgiet de broccoli met het kokende water en laat goed uitlekken.
  • Maak de dressing door de mayonaise, wasabi en olijfolie met elkaar te mengen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de uien uit de azijn (roer eventueel nog wat van de azijn door de dressing).
  • Meng voor de salade de broccoli, koolrabi, rozijnen, cashewnoten en uien met elkaar.
  • Schep de dressing door de salade.
  • Serveer direct of zet de salade in de koelkast tot gebruik.
  • Ook heel lekker bij de BBQ!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Koolrabi broccoli salade met wasabi dressing
Gepost op
2016-08-26
Voorbereidingstijd
0H15M
Kook tijd
0H0M
Totale tijd
0H15M


Reageer

« Kabeljauw ceviche in zuur gegaarde vis
Falafel burger met feta yoghurt saus »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}