Stamcellen.
Die kunnen geoogst worden. Als het goed is.
Kort door de bocht: afgelopen week ging het niet. En waren alle ritjes (om half zeven in de ochtend!) voor niets. Maar we houden goede moed!
En op mijn eigen wijze heb ik al vele mensen verteld dat er ‘zaadcellen geoogst’ moesten worden bij mijn vader.
Verontrustend.
Maar ja, ik noem de paracol ook altijd de paracetamol…
Enfin.
Deze salade maakte ik met Simone. Want die ‘zit daarop’. Ik vond het echt heel lekker. Broccoli wordt op deze manier heel divers! Simone heeft een Quooker. Dan is de broccoli helemaal snel klaar! Maar met de waterkoker gaat het ook heel prima.
Koolrabi broccoli salade met wasabi dressing

Koolrabi broccoli salade met wasabi dressing
Ingrediënten
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 45 milliliter appelcider azijn
- 600 gram broccoli fin gemalen in het bakje met messen van de staafmixer
- 1 witte koolrabi geraspt op een grove rasp en uitgelekt
- 75 gram rozijnen
- 75 gram rauwe cashewnoten even kort geroosterd in een droge koekenpan
- Voor de dressing
- 6 eetlepels mayonaise
- 4 theelepels wasabi
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Leg de rode uienringen in een kommetje en overgiet ze met de appel cider azijn. Laat dit even staan. (Dit haalt het hele scherpe van de ui af)
- Kook water in de waterkoker.
- Leg de broccoli in een zeef.
- Overgiet de broccoli met het kokende water en laat goed uitlekken.
- Maak de dressing door de mayonaise, wasabi en olijfolie met elkaar te mengen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Haal de uien uit de azijn (roer eventueel nog wat van de azijn door de dressing).
- Meng voor de salade de broccoli, koolrabi, rozijnen, cashewnoten en uien met elkaar.
- Schep de dressing door de salade.
- Serveer direct of zet de salade in de koelkast tot gebruik.
- Ook heel lekker bij de BBQ!
Geef een reactie