• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Mexicaanse gevulde paprika recept

Echt Eten Groenten Kerstrecepten Kliekjes Rijst Varkensvlees

Mexicaanse gevulde paprika recept

Op @ZTRDG staat voor mij vooral onthaasten op de eerste plaats. Lekker op mijn gemak wat op Internet lezen. Beetje in huis rond rommelen. Extra beker thee drinken. En uitgebreid met de hond knuffelen.

In de keuken gaat alles op ‘slow’ en het eten is lang en uitgebreid. Dit onderstaande recept kán op zaterdag, maar doordeweeks is hij ook heel prima. Toch een beetje dat zaterdag gevoel op een doordeweekse dag.

Mexicaanse gevulde paprika recept

Mexicaanse gevulde paprika recept

Mexicaanse gevulde paprika recept

Es
Deze gevulde paprika's kosten weinig tijd in het voorbereiden. Ook handig om restjes rijst (en eventueel vlees) op te maken.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaanse
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr rijst gekookt volgens de gebruiksaanwijzing (of neem een restje rijst)
  • 4 paprika's zaadlijsten verwijderd en doormidden gesneden
  • 150 gram chorizo hele worst, in kleine blokjes gesneden
  • 1 grote ui in ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook grof gehakt
  • 1/2 jalapeno met zaadjes als je van pittig houdt, fijn gehakt
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/4 theelepel piment
  • peper en zout naar smaak
  • 75 gram geraspte kaas
  • handje tortillachips

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Snij de chorizo in blokjes en bak deze samen met de ui, de knoflook, de jalapeno en de specerijen tot het glazig is en lekker ruikt.
  • Meng de rijst hierdoor en vul de halve paprika's met het mengsel. Leg dit in een ovenschaal
  • Bestrooi de paprika's met de tortillachips, die je even breekt met je handen.
  • Strooi de geraspte kaas eroverheen en zet voor ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan.
  • Bak in de koekenpan de chorizo, ui, knoflook, jalapeno, koriander, komijn en piment tot de ui glazig ziet.
  • Proef even en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  • Zet het vuur onder de pan uit.
  • Meng de rijst door de gebakken chorizo.
  • Leg de paprika helften in een grote ovenschaal.
  • Vul de paprika's met het chorizo-rijst mengsel.
  • Verkruimel de tortillachips en strooi dit over de paprika's.
  • Strooi de geraspte kaas over de gevulde paprika's.
  • Zet de ovenschaal in de oven.
  • Bak de paprika's in ongeveer 25 tot 30 minuten door en door warm.
  • Haal de paprika's uit de oven en serveer direct. Lekker met een groene salade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Mexicaanse gevulde paprika recept
Gepost op
2016-08-20
Voorbereidingstijd
0H15M
Kook tijd
0H25M
Totale tijd
0H40M


Reageer

« Es en de hete lucht friteuse
Paprika szechuan soep uit Kookboek Skinny Soep »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}