Calorieën tellen die ik nooit. Natuurlijk weet ik wel dat mayonaise veel calorieën bevat. Of een soep met room. Maar echt tellen doe ik het niet. Als het wel ‘weer een beetje minder mag’ dan geen mayo of room.
Zo simpel is dat.
Nu geven de recepten in dit kookboek uitgebreide informatie over het aantal koolhydraten, vezels, vet, zout en proteïnen. Ik geef daar niet zo om, maar wel om leuke en lekkere recepten. En daar voldoet het boek wel aan.
De liefhebber kan dus zijn hart ophalen als het gaat om die informatie. Maar de lekkerbek komt ook prima aan zijn trekken met dit boek.
Leuke en bijzondere recepten wanneer je weer eens iets anders wilt. Tachtig soep recepten met minder dan 300 calorieen.
[bol_product_links block_id=”bol_57b19a8574fb2_selected-products” products=”9200000049731605″ name=”skinny soep” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Paprika szechuan soep uit Kookboek Skinny Soep

Paprika szechuan soep uit Kookboek Skinny Soep
Ingrediënten
- 250 gram tomaten in vieren gesneden en van kroontje ontdaan
- 1 kilo rode paprika's hou 1/2 apart voor de relish
- 1 grote ui in grote ringen gesneden
- 1 eetlepel Szechuan peperkorrels
- 2 tenen knoflook
- beetje zout
- 45 milliliter dunne sojasaus
- 750 milliliter groentebouillon
- Voor de edamame relish:
- 70 gram edamamebonen uit de diepvries kort (5 minuten) gekookt en uit laten lekken
- een halve rode paprika van hierboven, in kleine blokjes gesneden
- sap van een halve limoen
- snuf vijfkruidenpoeder
- beetje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Verwarm een koekenpan zonder boter of olie en rooster hier de szechuan korrels ongeveer 2 minuten in.
- Stamp in en vijzel de szechuan korrels met de knoflook en een beetje zout fijn.
- Voeg de sojasaus toe.
- Verdeel de tomaten, paprika en uienringen over een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Meng het szechuan mengsel door de groenten.
- Schuif de bakplaat in de oven.
- Rooster de groenten in ongeveer 40 minuten. Keer af en toe de groenten.
- Edamame relish:
- Meng de gekookte edamame met de blokjes paprika, limoensap, vijfkruidenpoeder en wat zout. Zet weg in de koelkast tot gebruik.
- Soep maken:
- Doe de groenten met de bouillon in een grote pan.
- Laat alles aan de kook komen.
- Zet een staafmixer erin en mix tot een gladde soep. Voeg eventueel iets meer bouillon toe.
- Schep de soep in een kom of bord en schep er wat edamame relish op.
- Serveer direct.

Hoi Joke,
Dank voor het opmerken, het stond inderdaad verkeerd. Ik heb het aangepast.
Lijkt me een lekker soepje alles snap ik niet hie het zit met doe szechuan korrels. Eerst moet ik ze fijnstampen en door de groenten doen en daarna moet ik ze nog een keer in de koekenpan doen aan het eind. Is het de bedoeling ze voor fijnstampen in de koekenpan te doen?