• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Pittige tabasco augurken maken

Basis-recepten Budget Echt Eten Groenten Recepten Voorraad maken

Pittige tabasco augurken maken

Eens in de drie maanden verstuurd Kroon op het Werk een #Foodybox. Deze box is altijd weer een feestje om te krijgen.

Deze keer zat er Tabasco in. Een pittige saus die gerijpt wordt in houten vaten. Ik ben al heel lang fan van deze saus. Je kunt er alle kanten mee op. Een paar druppels (ok, hier een scheutje) door de chili con carne. Of ‘ leuk’ je mayonaise er eens mee op.

Dit recept, nou ja, recept… Maak ik al heel lang. Door de suiker wordt er vocht onttrokken aan de augurken en daardoor worden ze heel knapperig. Door de Tabasco hebben ze een heel vurig karakter gekregen.

Eventueel neem je een nog groter pot augurken in plaats van een kleine. Want als je van pittig houdt dan is dit een topper om op voorraad te hebben.

Pittige tabasco augurken maken

Pittige tabasco augurken maken

Pittige tabasco augurken maken

Es
Deze augurken zijn knapperig, pittig en zoet tegelijk. Lekker op een hamburger of fijn gehakt door de salade. Je maakt ze heel simpel zelf. Het pittige suikerwater dat overblijft kan prima gebruikt worden in een dressing.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Gang Voorraadkast :: Condiment
Keuken Voorraadkast :: Condiment
Porties 1 pot pittige augurken

Ingrediënten
  

  • 1 pot augurken plakjes 370 milliliter
  • 1 flesje rode tabasco
  • suiker zoveel als nodig is om de pot af te vullen

Instructies
 

  • Draai het deksel van de pot augurken.
  • Laat al het vocht uit de pot lopen in de gootsteen.
  • Schudt het flesje tabasco leeg over de augurken.
  • Vul nu de pot met suiker tot aan de rand.
  • Draai het deksel erop.
  • Zet de pot op zijn deksel en schudt een paar keer zodat de suiker oplost.
  • Soms duurt het wel een dagje voordat de suiker is opgelost, dat is niet erg.
  • Kijk dan of de augurken onder een laagje suikerwater staan. Is dit niet het geval schep er nog wat suiker op.
  • Zet nu de pot augurken in de koelkast.
  • De augurken zijn nu klaar voor gebruik.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

Ook lekker:

  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Pittige tabasco augurken maken
Gepost op
2016-08-16
Voorbereidingstijd
0H10M
Kook tijd
0H0M
Totale tijd
0H10M


Reageer

« Weekmenu maaltijden week 33
Recept pittige tomatensaus op Marokkaanse wijze »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}