• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Basis-recepten / Recept pittige tomatensaus op Marokkaanse wijze

Basis-recepten Budget Echt Eten Sauzen Vegetarisch

Recept pittige tomatensaus op Marokkaanse wijze

Vooral wanneer het hectisch is heb ik behoefte aan beproefde recepten die lekker en lekker snel zijn. Nu is dit niet gelijk snel, maar veel werk is er niet aan. En als het klaar is kan het in de vriezer. En dat laatste zorgt ervoor dat ik het uit de vriezer kan pakken en door de week wel snel een maaltijd op tafel heb staan.

Ik gebruik deze saus vaak om er kleine gehaktballetjes in te laten garen. Lekker met de wortel-bulgur salade. Die ook lekker snel klaar is.

Recept pittige tomatensaus op Marokkaanse wijze

Recept pittige tomatensaus op Marokkaanse wijze

Recept pittige tomatensaus op Marokkaanse wijze

Es
Eens in de zoveel tijd maak ik een grote pan van deze tomatensaus. Ik vries het in gedeeltes in. Zo heb ik een voorraad. Deze saus is heerlijk met kleine gehaktballetjes erin gegaard.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 15 min
Porties 2 liter tomatensaus

Ingrediënten
  

  • 3-4 Spaanse pepers naar smaak
  • 150 gram verse gember in stukjes gesneden
  • 2 bollen knoflook gepeld
  • 2 uien grof gehakt
  • 2 rode paprika’s
  • 125 milliliter olijfolie
  • 3 eetlepels gemalen komijn
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 4 blikken tomaten op sap
  • 500 milliliter water
  • 125 milliliter rode wijn azijn
  • 200 gram bruine suiker
  • 1 ingelegde citroen alleen de schil (of rasp van 1 gewone citroen)
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 eetlepel zout
  • klein bosje gesnipperde koriander
  • 2 theelepels chilivlokken

Instructies
 

  • Hak van de Spaanse pepers, gember, knoflook, uien, paprika en olie een pasta.
  • Doe de pasta in een grote pan, samen met de gemalen komijn en venkelzaad.
  • Bak de pasta ongeveer een half uur op zacht vuur. Totdat het plakkerig is.
  • Voeg de tomaten, water (of tomatensap), azijn, suiker, citroenschil, peper, zout, koriander en chillivlokken toe.
  • Laat de saus zonder deksel pruttelen. Ongeveer 2 uren. Roer aan het einde goed om aankoeken te voorkomen.
  • De saus blijft weken goed in potten in de koelkast. Ook prima geschikt om in te vriezen. Wanneer je de potten met saus weckt blijven ze minstens een jaar goed.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept pittige tomatensaus op Marokkaanse wijze
Gepost op
2016-08-17
Voorbereidingstijd
0H15M
Kook tijd
2H0M
Totale tijd
2H15M


Reageer

« Pittige tabasco augurken maken
Es en de hete lucht friteuse »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}