Vooral wanneer het hectisch is heb ik behoefte aan beproefde recepten die lekker en lekker snel zijn. Nu is dit niet gelijk snel, maar veel werk is er niet aan. En als het klaar is kan het in de vriezer. En dat laatste zorgt ervoor dat ik het uit de vriezer kan pakken en door de week wel snel een maaltijd op tafel heb staan.
Ik gebruik deze saus vaak om er kleine gehaktballetjes in te laten garen. Lekker met de wortel-bulgur salade. Die ook lekker snel klaar is.
Recept pittige tomatensaus op Marokkaanse wijze

Recept pittige tomatensaus op Marokkaanse wijze
Eens in de zoveel tijd maak ik een grote pan van deze tomatensaus. Ik vries het in gedeeltes in. Zo heb ik een voorraad. Deze saus is heerlijk met kleine gehaktballetjes erin gegaard.
Ingrediënten
- 3-4 Spaanse pepers naar smaak
- 150 gram verse gember in stukjes gesneden
- 2 bollen knoflook gepeld
- 2 uien grof gehakt
- 2 rode paprika’s
- 125 milliliter olijfolie
- 3 eetlepels gemalen komijn
- 2 theelepels venkelzaad
- 4 blikken tomaten op sap
- 500 milliliter water
- 125 milliliter rode wijn azijn
- 200 gram bruine suiker
- 1 ingelegde citroen alleen de schil (of rasp van 1 gewone citroen)
- 1 eetlepel zwarte peper
- 1 eetlepel zout
- klein bosje gesnipperde koriander
- 2 theelepels chilivlokken
Instructies
- Hak van de Spaanse pepers, gember, knoflook, uien, paprika en olie een pasta.
- Doe de pasta in een grote pan, samen met de gemalen komijn en venkelzaad.
- Bak de pasta ongeveer een half uur op zacht vuur. Totdat het plakkerig is.
- Voeg de tomaten, water (of tomatensap), azijn, suiker, citroenschil, peper, zout, koriander en chillivlokken toe.
- Laat de saus zonder deksel pruttelen. Ongeveer 2 uren. Roer aan het einde goed om aankoeken te voorkomen.
- De saus blijft weken goed in potten in de koelkast. Ook prima geschikt om in te vriezen. Wanneer je de potten met saus weckt blijven ze minstens een jaar goed.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Summary

Recept naam
Recept pittige tomatensaus op Marokkaanse wijze
Gepost op
Voorbereidingstijd
Kook tijd
Totale tijd
Geef een antwoord