• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept zelf grote gevulde loempia maken

Budget Echt Eten Gevogelte Groenten Hapjes en Snacks Kliekjes Soul Food Varkensvlees

Recept zelf grote gevulde loempia maken

1.8k
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Van die grote loempia’s, die van de Chinees. Die maak je heel makkelijk zelf. Hieronder lees je hoe.

Recept zelf grote gevulde loempia maken

Recept zelf grote gevulde loempia maken

5.0 from 1 reviews
Recept zelf grote gevulde loempia maken
 
Bewaar Print
Voorbereiden:
45 minuten
Kooktijd:
10 minuten
Totale tijd:
55 minuten
 
Recept voor loempia. Niet de kleine, maar grote loempia's die bijna een gerecht zijn. Vol met knapperige groenten. Ze vriezen prima in.
Auteur: Es
Recept soort: Snacks :: Hapjes
Keuken: Indonesische
Serves: 20 loempia's
Wat ik heb gebruikt:
  • 4 eieren
  • 1 Chinese kool, in heel dunne reepjes gesneden
  • 2 kipfilets, in heel kleine stukjes gesneden (of neem restjes kip)
  • 2 uien, fijn gehakt
  • 3 tenen knoflook door de pers of heel fijn gehakt
  • 2 winterwortelen, grof geraspt
  • 100 gram ongeweekte glasnoedels, even geweekt in heet water
  • 100 gram ham, in stukjes
  • 1 kleine prei (met het groen), schoongemaakt en in ringen gesneden
  • 100 gram taugĂ©, overgoten met heet water
  • 36 grote loempiavellen, uit de diepvries
  • schepje sambal, naar smaak
  • peper en zout, naar smaak
  • papje van bloem en water (redelijk dik)
Zo maak ik het:
  1. Kluts de 4 eieren en bak in wat zonnebloemolie er een dikke omelet van. Haal uit de pan en laat afkoelen. Snij de omelet in dunne reepjes.
  2. Bak de stukjes kipfilet kort aan in wat zonnebloemolie, schep ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  3. Bak dan de ui en knoflook in de koekenpan, voeg zo nodig nog wat olie toe.
  4. Neem een grote kom en meng dan de kool, kip, ui en knoflook, wortel, glasnoedels, ham, prei, taugé, en de reepjes omelet door elkaar.
  5. Let op! Bestrijk de randen goed met het bloem-water mengsel. Loempia's die niet goed dicht geplakt zijn zullen zich vullen met (hete!) olie!
  6. Neem 2 loempiavellen. Leg er 1 recht voor je en bestrijk de randen met het papje van bloem en water.
  7. Leg het 2de vel een kwartslag gedraaid erop (dus 1 van de punten wijst naar beneden). Bestrijk de randen en puntjes met het papje van bloem en water.
  8. Schep 3 tot 4 eetlepels van de vulling op de loempiavellen.
  9. Vouw het onderste puntje over de vulling.
  10. Vouw de zijkanten naar binnen, zo, dat de puntjes elkaar net raken.
  11. Bestrijk de bovenkant nogmaals met het papje van bloem en water.
  12. Rol nu de loempia op tot het bovenste puntje van de loempiavellen vast zit op de loempia.
  13. Ga zo door tot alle vulling op is.
  14. Je kunt ze direct bakken in een laag zonnebloemolie, maar ze vriezen ook heel goed in. Verpak ze wel per stuk even in een stuk vershoudfolie.
3.5.3226

 

BewarenBewaren

Ook lekker:

  • Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteuiRecept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui
  • Recept rendang van EsRecept rendang van Es
  • Ei rode biet salade met walnoten en bieslookEi rode biet salade met walnoten en bieslook
  • Recept peren amandel cakeRecept peren amandel cake
  • Sandwich gepocheerd ei zalm en avocadoSandwich gepocheerd ei zalm en avocado
  • Recept veganistische mayonaiseRecept veganistische mayonaise
  • Kikkererwten broodjes receptKikkererwten broodjes recept
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Bramen cobbler met funcakemixBramen cobbler met funcakemix

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

1.8k
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


6 Reacties

« Weekmenu maaltijden week 35
Spinazie gerookt spek hartige taart recept »

Reacties

  1. Es zegt

    09/07/2019 om 10:10

    Hallo John,

    Ik koop deze gewoon tijde de supermarkt (wij hebben de VOMAR en de DEKAmarkt). Maar ik zie online dat de AH ze ook heeft: https://www.ah.nl/producten/product/wi178143/spring-home-loempiavellen

  2. John de bekker zegt

    08/07/2019 om 10:03

    waar krijg je die loempia vellen ik ken alleen die voor die Vietnamese loempia’s,, plak jij die soms aan elkaar ??de vellen voor de Chinese heb ik nog nergens gezien !! groetjes John de Bekker

  3. Es zegt

    07/02/2019 om 17:03

    Hi Siny,

    Je vind ze bij de meeste supermarkten in de diepvries. Veel plezier met het recept!

  4. Siny Schepers zegt

    06/02/2019 om 17:13

    Waar koop ik die grote loempiavellen? Ik zou ze graag willen maken.

  5. Es zegt

    14/10/2017 om 13:12

    Wat een leuke en lieve reactie. Heel graag gedaan en veel plezier hier!

  6. Cor Bakker zegt

    14/10/2017 om 13:11

    Wat een heerlijke recepten.
    Dank u wel.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Stem op dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.851 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    407 x gedeeld
  •  
    Pittige Indische eieren recept telor petis...
    Het is een project dat ik al heel lang wil doen: meer Indisch koken. Want eigenlijk is het best bijz
    323 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    311 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.